Проблем предница и спиране
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- L_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525д 2003 Автоматик
Проблем предница и спиране
Преди да започна искам да кажа че прерових темите свързани с предницата но не открих подобен на моя случай.
Та проблема ми е следния - при не равен път (примерно павета) със скорост около 60 км усещам че преднисата е нестабилна и като трагна да натискам спирачките АБС-а се спуква от ритане
и колата много трудно спира, което е супер не приятно. Проблема го има и при по висока скорост пак имам чувството че преднисата играе. Онзи ден ката пресичах едни трамваини линии пак същата история.....малко остана да се забия в един голф 2-ка с пернишка регистрация
, едвам успях дя спра. Прави ми впечатление че като минавам леко през дупките и се чува едно глухо клопане от към предницата и това се усеща по волана.
Някакви идеи

Та проблема ми е следния - при не равен път (примерно павета) със скорост около 60 км усещам че преднисата е нестабилна и като трагна да натискам спирачките АБС-а се спуква от ритане

Някакви идеи

Последна промяна L_G на 06 Мар 2007, 13:35, променена общо 1 път
- L_G
- кандидат ентусиаст
-
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
L_G написа:Гумите са ми нови зимни на два месеца
На павета и релси даже и с нови гуми си лизгавица,няма начин...

- Mr.President
- младши ентусиаст
-
Това не е проблем за паветата...и на мене ABS рита на павета по същия начин... Аз като бях в Трявна септември месец карах там малко на почивка около 1 седмица и се засилвах яко по паветата там са доста и веднъж не можах да спра, уплаших са малко, добре че нямаше коли пред мене и имаше широк път.
- L_G
- кандидат ентусиаст
-
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
- andro_venom
- кандидат ентусиаст
-
kal написа:Амортесьорите най вероятно са ти заминали. Предните гуми в какво състояние са, ако са износени или много стари лесно ще ти се включва АБС-а
И аз съм твърдо за амортесьори и омекнали пружини
GTI Не Мерси! M Power
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
мм значи вероятно се тресе адски от занимали амортесьори/окачване - 5 лв е теста в мотоексперт примерно за амортесьорите - или абс-а нещо се шашка прекалено много и не ти дава да набиеш спирачки колкото би трябвало ако е 'читав' - доста не-вероятно предвид че усещаш и нестабилност... субективно, защото какво е 'стабилност' на павета и дупки?
това като разсъждения, аз бих почнал от един тест за 5 лв, после някой който знае как би спирала нормално да я покара и ако и това не - преглед на цялото окачване + спирачки + абс.

това като разсъждения, аз бих почнал от един тест за 5 лв, после някой който знае как би спирала нормално да я покара и ако и това не - преглед на цялото окачване + спирачки + абс.
9 мнения
• Страница 1 от 1