Ламбда Сонда или защо колата ми беше ламя :-)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Ламбда Сонда или защо колата ми беше ламя :-)
Преди известно време установих, че колата ми е ламя за бензин 18/100 за м43 1.6и. Чета аз из форума, гледам хората пишат, че ако не е загряла и се кара на къси отсечки гори много и това е нормално. Викам си е БМВ ко да го праиш като върви харчи. Колебания в оборотите почти нямах колата си вървеше както преди (колкото може да върви 1.6)
По едно време вече ми писна от това да зареждам всяка седмица пълен резервоар и да минавам някакви мижави километри с него. Отивам да я прегледат обстойно и какво да видим Ламбда сондата счупена на две. Сещам се за едно почти офроуд преживяване в село близо до пампорово и ми стана смешно (колата е със сините пружини отпред и е доста ниска). Смених сондата с нова и О чудо харчи 10-11/100 градско
и аз щастлив тичам да се похваля във форума.
П.П. да попитам някой дали е измислил някакъв начин да се предпазят от долу джаджите на по-ниските коли. Не знам дали оригиналните кори ще покрият и ламбда сондата. Някой накакви идеи?!
По едно време вече ми писна от това да зареждам всяка седмица пълен резервоар и да минавам някакви мижави километри с него. Отивам да я прегледат обстойно и какво да видим Ламбда сондата счупена на две. Сещам се за едно почти офроуд преживяване в село близо до пампорово и ми стана смешно (колата е със сините пружини отпред и е доста ниска). Смених сондата с нова и О чудо харчи 10-11/100 градско

П.П. да попитам някой дали е измислил някакъв начин да се предпазят от долу джаджите на по-ниските коли. Не знам дали оригиналните кори ще покрият и ламбда сондата. Някой накакви идеи?!
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Джаджата, дето пази колата от такива работи се казва мозък
Този на шофьора, по-точно частта дето трябва да прецени, че с ниските пружини таз кола не е за оф-роуд
Иначе при много завишен разход, първото, което се проверява е ламбдата.

Never mistake motion for action...
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Re: Ламбда Сонда или защо колата ми беше ламя :-)
gopi написа:Преди известно време установих, че колата ми е ламя за бензин 18/100 за м43 1.6и. Чета аз из форума, гледам хората пишат, че ако не е загряла и се кара на къси отсечки гори много и това е нормално. Викам си е БМВ ко да го праиш като върви харчи. Колебания в оборотите почти нямах колата си вървеше както преди (колкото може да върви 1.6)
По едно време вече ми писна от това да зареждам всяка седмица пълен резервоар и да минавам някакви мижави километри с него. Отивам да я прегледат обстойно и какво да видим Ламбда сондата счупена на две. Сещам се за едно почти офроуд преживяване в село близо до пампорово и ми стана смешно (колата е със сините пружини отпред и е доста ниска). Смених сондата с нова и О чудо харчи 10-11/100 градско![]()
и аз щастлив тичам да се похваля във форума.
Честита оправия

Le Transporteur колата си дойде с тях от Германия. Нямам идея за марка и с колко свалят в сравнение с нормалните. Можеш да погледнеш в галерията има снимки как иглежда горе долу колата с тях. А ето и линк към едни които много приличат на мойте. http://www.redline-tuning.com/cat/121_122/view/632/
- compact_fen
- кандидат ентусиаст
-
и мойта е адски ниска направо няма спящ полицай дето да не закачам, тая седмица влизам за ремонт на окачването че хлопа все едно имам една торба с гаечни ключове в багажника, та ще я видя отдолу на какво съм я нашравил.
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
До gopi , compact_fen и urugvaec-a,момчета ако не ви е проблем измерете моля разстоянията от веждите на калниците до борда(долния) на джантите(с 15 цола съм) и ми ги пратете,за да си направя преценка за какво иде реч... 

meha - сондата е EPS 200лв. пише на нея made in Italy. Не е универсална, а заместител на оригиналната върви си с номер на бош на нея, на който съответства.
Le Transporteur - утре ще го нарпавя това. За сега мога да ти кажа, че зимните ми гуми малко големи ми дойдоха и аз съм с 15" джанти и 65 височина ми дойдоха множко свалиха малко боя от десния калник. Утре ще ъпдейтвам с точните мерки:-)
compact_fen - пиши каква диагноза са ти дали, че и мойта почва да има наченки на гаечни ключове в багажника, но камор казаха, че сичко е наред
Le Transporteur - утре ще го нарпавя това. За сега мога да ти кажа, че зимните ми гуми малко големи ми дойдоха и аз съм с 15" джанти и 65 височина ми дойдоха множко свалиха малко боя от десния калник. Утре ще ъпдейтвам с точните мерки:-)
compact_fen - пиши каква диагноза са ти дали, че и мойта почва да има наченки на гаечни ключове в багажника, но камор казаха, че сичко е наред

9 мнения
• Страница 1 от 1