Ламбда Сонда или защо колата ми беше ламя :-)

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Ламбда Сонда или защо колата ми беше ламя :-)

Мнение от gopi » 02 Мар 2007, 10:15

Преди известно време установих, че колата ми е ламя за бензин 18/100 за м43 1.6и. Чета аз из форума, гледам хората пишат, че ако не е загряла и се кара на къси отсечки гори много и това е нормално. Викам си е БМВ ко да го праиш като върви харчи. Колебания в оборотите почти нямах колата си вървеше както преди (колкото може да върви 1.6)
По едно време вече ми писна от това да зареждам всяка седмица пълен резервоар и да минавам някакви мижави километри с него. Отивам да я прегледат обстойно и какво да видим Ламбда сондата счупена на две. Сещам се за едно почти офроуд преживяване в село близо до пампорово и ми стана смешно (колата е със сините пружини отпред и е доста ниска). Смених сондата с нова и О чудо харчи 10-11/100 градско :shock: :D и аз щастлив тичам да се похваля във форума.

П.П. да попитам някой дали е измислил някакъв начин да се предпазят от долу джаджите на по-ниските коли. Не знам дали оригиналните кори ще покрият и ламбда сондата. Някой накакви идеи?!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 02 Мар 2007, 10:18

Джаджата, дето пази колата от такива работи се казва мозък ;) Този на шофьора, по-точно частта дето трябва да прецени, че с ниските пружини таз кола не е за оф-роуд ;) Иначе при много завишен разход, първото, което се проверява е ламбдата.
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар

Re: Ламбда Сонда или защо колата ми беше ламя :-)

Мнение от Le Transporteur » 02 Мар 2007, 10:25

gopi написа:Преди известно време установих, че колата ми е ламя за бензин 18/100 за м43 1.6и. Чета аз из форума, гледам хората пишат, че ако не е загряла и се кара на къси отсечки гори много и това е нормално. Викам си е БМВ ко да го праиш като върви харчи. Колебания в оборотите почти нямах колата си вървеше както преди (колкото може да върви 1.6)
По едно време вече ми писна от това да зареждам всяка седмица пълен резервоар и да минавам някакви мижави километри с него. Отивам да я прегледат обстойно и какво да видим Ламбда сондата счупена на две. Сещам се за едно почти офроуд преживяване в село близо до пампорово и ми стана смешно (колата е със сините пружини отпред и е доста ниска). Смених сондата с нова и О чудо харчи 10-11/100 градско :shock: :D и аз щастлив тичам да се похваля във форума.

П.П. да попитам някой дали е измислил някакъв начин да се предпазят от долу джаджите на по-ниските коли. Не знам дали оригиналните кори ще покрият и ламбда сондата. Някой накакви идеи?!

Честита оправия :driving: ,отдоло я правиш като WRC-тата и си свиркаш :mhihi: .Да вметна една питанка,кажи за тия пружини ,сини са ,ама марка, с колко свалят предницата ,отзад имаш ли .За финал доволен ли си... :arrow:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от urugvaec » 02 Мар 2007, 19:32

аз съм с червени така си дойде от германия,не мога да се кача и на най ниския бурдюр някои ако иска да направим бартер за обикновенни да заповяда
пп.колата ми стои на 4 пръста от земята.
тела ми е 0897223927

Потребител
Аватар

Мнение от gopi » 03 Мар 2007, 12:46

Le Transporteur колата си дойде с тях от Германия. Нямам идея за марка и с колко свалят в сравнение с нормалните. Можеш да погледнеш в галерията има снимки как иглежда горе долу колата с тях. А ето и линк към едни които много приличат на мойте. http://www.redline-tuning.com/cat/121_122/view/632/
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от compact_fen » 04 Мар 2007, 0:21

и мойта е адски ниска направо няма спящ полицай дето да не закачам, тая седмица влизам за ремонт на окачването че хлопа все едно имам една торба с гаечни ключове в багажника, та ще я видя отдолу на какво съм я нашравил.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 04 Мар 2007, 21:53

До gopi , compact_fen и urugvaec-a,момчета ако не ви е проблем измерете моля разстоянията от веждите на калниците до борда(долния) на джантите(с 15 цола съм) и ми ги пратете,за да си направя преценка за какво иде реч... :dunno:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 04 Мар 2007, 22:30

Какава сонда взе?
Универсална ли?
И за колко?

Потребител
Аватар

Мнение от gopi » 05 Мар 2007, 4:05

meha - сондата е EPS 200лв. пише на нея made in Italy. Не е универсална, а заместител на оригиналната върви си с номер на бош на нея, на който съответства.

Le Transporteur - утре ще го нарпавя това. За сега мога да ти кажа, че зимните ми гуми малко големи ми дойдоха и аз съм с 15" джанти и 65 височина ми дойдоха множко свалиха малко боя от десния калник. Утре ще ъпдейтвам с точните мерки:-)

compact_fen - пиши каква диагноза са ти дали, че и мойта почва да има наченки на гаечни ключове в багажника, но камор казаха, че сичко е наред :roll:
Изображение

Назад към E36