кожа за тавана

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525д 2003 Автоматик

кожа за тавана

Мнение от L_G » 01 Мар 2007, 16:03

Привет колеги и на мен както на повечето от вас ми се случи случка на тавана , а именно увисна 8). Решил съм да си го претапицирам сам но не с плат а с кожа......Звънях в един тапицерски магазин и ми казаха, че не може да се слажи кожа на тавана :( .

Та интересува ме дали някои от вас не е с кожа или да си е слагал кожа на таван или да е чувал нещо по въпроса.

ПС. Така и така пиша по въпроса някои да знае добър тапицерски магазин?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gamena » 01 Мар 2007, 16:04

Защо ще слагаш кожа на тавана бе човек? :shock:

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 01 Мар 2007, 16:06

избий си го от главата...сериозно ти говоря ;)
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от L_G » 01 Мар 2007, 16:10

що бе хора?

От каква гледна точка? Според мен от тва бялото кремаво ще стои добре

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gamena » 01 Мар 2007, 16:17

L_G написа:що бе хора?

От каква гледна точка? Според мен от тва бялото кремаво ще стои добре

Какъв е смисъла на тая цялата работа?
а и ако имаш прозорец към небето бая ще се озориш :roll:
а и сам да си го правиш...
Не знам тва е мое мнение ти си знаеш най-добре,ама до сега не съм виждал кола с кожа на тавана

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 01 Мар 2007, 16:18

стратегията е "всичко е възможно" но ще се видиш в излижен разход с тази кожа и после пак ще го претапицираш плюш...всеки сам си преценява за себеси де,но това е моето мнение :)
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DJJonny » 01 Мар 2007, 16:19

Аз лично съм виждал кожа на тавана и изглеждаше много добре но бяха сложени допълнително опори и беше зашита към тях с бял конец. Но също така да отбележа че много добре се съчетаваше с претапецирано табло с кожа. Незнам дали ще изглежда по същият начин ако не е претапецирано таблото и вратите.
Също много зависи от цвета на колата и интериора.

Моя личен съвет е да си е направиш така както на теб ти харесва а не да слушаш сругите какво ти говорят. Всеки със вкуса си.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gamena » 01 Мар 2007, 16:22

DJJonny написа:
Моя личен съвет е да си е направиш така както на теб ти харесва а не да слушаш сругите какво ти говорят. Всеки със вкуса си.

:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от L_G » 01 Мар 2007, 16:32

единственото нещо което ме притеснява е да не се получи някво спарване или нещо от тоя род :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: и се радва на живота...
Мечтае да кара: по немските аутобани....

Мнение от D_reamcatche_R » 02 Мар 2007, 7:26

Според мен, ще изглежда страхотно, но трябва да се претапицира и таблото и вратите иначе няма да стои добре... все едно е недовършена работа...Обаче определено си е разход!На автомобилното изложение имаше някаква фирма, която правеше цели салони по поръчка, обаче се говореше за 4-цифрени суми...Но като цяло идеята е страхотна.Дано да няма проблеми със спарването...
Презрението трябва да се изразходва икономично, защото има много нуждаещи се.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 02 Мар 2007, 10:28

Гледах един компакт преди 2 седмици, на койтро тавана му беше направен със сива кожа в цвета на таблото и подлакътника (салона беше сиво-синкав плат) и стоеше страхотно, така че действай, но по-добре се довери на тапицер. Има доста изписани теми за тапицери, вярвам, че ще намериш накой да ти свърши работа. Едва ли ще е кой знае каква цифра, освен ако не държиш да е естествена кожата :mhihi: И споко, няма какво да ти се спари на тавана, стига да не ти тече шибедаха, примерно.
Never mistake motion for action...

Low Is A Lifestyle
Аватар
Кара: ниско на земята

Мнение от SuPeR_FLY » 02 Мар 2007, 11:23

Досега съм виждал 2 баварки с черни кожени тавани - Е34 и Е36, за мен стои прекрасно, дори и да не е претапицирано таблото :twisted: :twisted: Имаше доста колеги, които го бяха правили това, да не се скатават 8)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от L_G » 02 Мар 2007, 12:17

Момци вчера ходих да си взема тапицерията от това същото магазинче в което ми бяха казале че не може да се сложи кожа......и понеже ми стана интересно ги питах защо не може и отговора ми са видя смислен.Казаха че кожата тежи даста повече от плата (което е истина) и че не е проблем да сложа кожа но до месец ще увисне отново :evil: .Е както и да е взех си плат койта се и специално за тавани с 3 милиметра дунаприн на него и удоволствието ми за 2 х 1.70 излезе 20 лв ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gamena » 02 Мар 2007, 15:09

[quote="L_G"]Момци вчера ходих да си взема тапицерията от това същото магазинче в което ми бяха казале че не може да се сложи кожа......и понеже ми стана интересно ги питах защо не може и отговора ми са видя смислен.Казаха че кожата тежи даста повече от плата (което е истина) и че не е проблем да сложа кожа но до месец ще увисне отново

Ми нормално трябва да сложиш некаде допълнителни греди(шини или квото там измислиш)за да можеш да го зашиеш и там щото верно ще увисне
20 :) ектра пусни некви снимки като го направиш да видим как седи ;)

ентусиаст
Аватар

РЕ:

Мнение от Angel_Georgiev » 02 Мар 2007, 17:52

В най-луксозните нива на изпълнение на автомобилите по принцип се предлага таван от антрацит алкантара! Това е най-якото ;)

Следваща

Назад към E36