към дигитален климатроник
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
към дигитален климатроник
търсих из нашия форум,но не намерих подробна информация,а само предположения.И затова потърсих из нета и намерих нещо като писмо
удебеленото са частите,които ти трябват,за да превърнеш климатроника с врътките в дигитален климатроник.Цъкнах да видя цените в дарукар на продуктите и ми излезнаха цени,колкото за една много читава е30ка,да не кажа направо за е36-ца
Та искам да питам,тези части горе-долу втора ръка колко струват ?
и някой може ли да ми ги преведе,тъй като някой от тях така и не разбрах какви са
Благодаря предварително
- Код: Избери целия код
Digital Climate Control Conversion - E36
Date: Sun, 03 Jan 1999 07:52:37 -0700
From: "Greg Koenig" <gregk@innrspc.com>
Subject: Re:Digital Climate Control Conversion
>Has anyone converted their rotary style HVAC to the digital style found
>on later model e-36's? Is it worth it? I am never comfortable temp
>wise in my '94 e-36 and I think that the dual temp. thingy is a waste of
>time.
I thought about doing this a few months back, and afer many calls to england
and germany, came up with the part numbers for the install kit in a '94
325is (euro spec, but it shouldn't make a difference).
[b]Automatic Climate Control:
Install Kit: 64509403977
Wiring Harness 64519401994
Wiring Harness 61129402715
Wiring Harness 61129410406
Wiring Harness 61129401695[/b]
Bad news though, it costs US$2200 (or $1882 ECUs for all of you into such
things).
Greg Koenig
'94 Dinan 3
BMW CCA GGC
SFR SCCA, NMA
удебеленото са частите,които ти трябват,за да превърнеш климатроника с врътките в дигитален климатроник.Цъкнах да видя цените в дарукар на продуктите и ми излезнаха цени,колкото за една много читава е30ка,да не кажа направо за е36-ца

Та искам да питам,тези части горе-долу втора ръка колко струват ?
и някой може ли да ми ги преведе,тъй като някой от тях така и не разбрах какви са

Благодаря предварително

Tux0 Ca !

- Andronoff
- триногата
-
Тук във тоя форум наскоро имаше тема, незнам какво си търсил, ама най-вероятно не си я намерил.
Аз ей сега ще я потърся, но доколкото си спомням цената беше от порядъка 1200-1500, не си спомням точно..
Аз ей сега ще я потърся, но доколкото си спомням цената беше от порядъка 1200-1500, не си спомням точно..
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!
Не знам колко струва обаче знам какво става след като се направи такова нещо. Големи проблеми с две думи казано.
Та моя съвет е да не се захващаш, защото на един познат от месец не можем да разберем какво му е на климатроника след като някои го е сложил електронен.
Ако си работи твоя не го пипай и по добре събери парите които ще даваш за тази работа и смени цялата кола с такава с електронен климатроник щом ти е на сърце
дай боже и по мощна и по нова

Та моя съвет е да не се захващаш, защото на един познат от месец не можем да разберем какво му е на климатроника след като някои го е сложил електронен.
Ако си работи твоя не го пипай и по добре събери парите които ще даваш за тази работа и смени цялата кола с такава с електронен климатроник щом ти е на сърце

- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
кола още нямам,но хареса една и тази седмица ще я водя на диагностика всичко и е супер (на вънмен вид),НО този климатроник с врътките,честно казано много ме дразни,някак си много грозно ми седи и ме дразни.Иначе е с големия борд, всички хубавини колата, само тоя климатроник грози цялата картинка 

Tux0 Ca !

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Ае ако само това й е "кусура" на колата.... еви го.... щом всичко друго е ток си я вземи.... дигиталния верно я прави малко по-фьешън и new age, ама.... доста повече неща са много по-важни от един дисплей...
Но не си заслужава после да й таковаш таковата, за да сложиш дигиталния и в крайна сметка може да се окаже, че си счупил яко много пари, яко много нерви и нещата не са баш така, както ти се искаше...
Но не си заслужава после да й таковаш таковата, за да сложиш дигиталния и в крайна сметка може да се окаже, че си счупил яко много пари, яко много нерви и нещата не са баш така, както ти се искаше...
- Andronoff
- триногата
-
Както се пееше в оная песен:
Колега, не се занимавай с глупости бе!
Мене ако питаш - туй да ти е проблема!
Голяма работа, че бил с врътките!
И аз исках с дигиталния, исках и кожичка, исках и да е 98ма година, абе исках сички екстри, ама нямаше
Пък и парите щяха да са повече тогава
Да върви колата, да няма проблеми с мотора, да е здрава, тия врътки майната им, като се замогнеш ще го смениш, 1000 - 2000 лева..

Колега, не се занимавай с глупости бе!

Мене ако питаш - туй да ти е проблема!
Голяма работа, че бил с врътките!
И аз исках с дигиталния, исках и кожичка, исках и да е 98ма година, абе исках сички екстри, ама нямаше

Да върви колата, да няма проблеми с мотора, да е здрава, тия врътки майната им, като се замогнеш ще го смениш, 1000 - 2000 лева..

Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
Andronoff написа:намерих темата, оказа се, че ти самия си писал в нея
в тази няма нищо конкретно.
Утре ще се обадя на един съфорумник да го питам при него как е било,защото на неговата е36-ца беше сложил дигитален и мисля,че беше написал цена около 800 лева,което донякъде върши работа

Утре като се обадя ще видя как точно седят нещата
Tux0 Ca !

- Andronoff
- триногата
-
- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
Дано само се окаже,че наистина съм запомнил 800,а не да е било 1800
Иначе никакви проблеми,утре щом разбера веднага ще напиша всичко

Иначе никакви проблеми,утре щом разбера веднага ще напиша всичко

Tux0 Ca !

- D.Pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38
- Мечтае да кара: Е38
Колега ще ти кажа какво се сменява , а ти си направи сметка!
Сменява се целият кожухна парното защото при теб регулирането на въздушните струи става чрез най-дясната врътка и то е механично с жило , а при дигиталният навсякъде е с моторчета!Вентилатора при теб се управлява на степени 1,2,3,4 а при другият е от така нареченият "таралеж" който стои и той на този кожух, затова трябва да се смени целият кожух!!! Управлението на климатика при теб са самите врътки и има един модул който е непосредстено под барчето зад запалката, а при дигиталният самото управление е на копчетата от където се регулира , няма допълнителни модули. Останолите две букси бяла и черна са за захранването и са еднакви !
Отвън не се сменя нищо !!!!!!!!!! Надявам се поне да съм ти бил малко полезен!!!!!!!!
Сменява се целият кожухна парното защото при теб регулирането на въздушните струи става чрез най-дясната врътка и то е механично с жило , а при дигиталният навсякъде е с моторчета!Вентилатора при теб се управлява на степени 1,2,3,4 а при другият е от така нареченият "таралеж" който стои и той на този кожух, затова трябва да се смени целият кожух!!! Управлението на климатика при теб са самите врътки и има един модул който е непосредстено под барчето зад запалката, а при дигиталният самото управление е на копчетата от където се регулира , няма допълнителни модули. Останолите две букси бяла и черна са за захранването и са еднакви !
Отвън не се сменя нищо !!!!!!!!!! Надявам се поне да съм ти бил малко полезен!!!!!!!!
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
Andronoff написа: цената беше от порядъка 1200-1500, не си спомням точно..
тук говориш малко наизуст,защото аз целия комплект съм си го поръчал(компресорите и т.н...) и цената е 1200 за всичко

- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
Марто казах ти и днеска.Тоя климатроник си го избий от главата.Това ще ти е най-малкия проблем ако вземеш кола.Разбери че,колкото и да да ти помага баща ти за колата,800 лева са си едни джанти с гуми или мноогоо мноогоо бензин 

ТДС - Турбо Див Селянин
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
и кво като не е дигиталния, точно какви нови функции имаш?! за гъзария си купи кола до 4 години.... мани мани, просто се чудех за оффтопика
- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
реших в крайна сметка да я взема колата,сега ще се обадя да запазя час за диагностика в камор и ако всичко се окаже читаво както собственика казва,я взимам пък за дигиталния ще му мисля.А и отделно,че той каза,че имало още някъв начин дето се сменяли по-малко неща.ма като се видим ще ми обясни.След това ще напиша и тук,за останалите заинтересовани 

Tux0 Ca !

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2