Питане за задните фарове за мъгла

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар

Питане за задните фарове за мъгла

Мнение от pinko_23 » 26 Фев 2007, 18:49

:help: Питането ми е следното като фключа задните фарове за мъгла свети само левият а десният не свети, питах на две три места и чух различни отговори като: крушката е изгоряла, или там няма изобщо крушка имаш само един фар за мъгла тоест ляв. Та и аз сам дълбоки размисли и тарсене по сервизната книжка без да намирам ни6то.

Е извинявам се ако е писано по тази тема но не намерих нищо, благодаря за инфото.
Няма начин да няма начин

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 26 Фев 2007, 18:50

имаш само на левия стоп крушка,така е преценено,така е направено...не прави интервенции да светне и десния,защото повярвай ми не е приятно да караш зад някой такъв пич,който му е кеф да свети отзад по-ярко... ;)
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
Мечтае да кара: bmw x5 '11

Мнение от don_mimo » 26 Фев 2007, 19:18

аз онзи ден забелязах същото 4е левия свети десния не :confused: викам си ей пак се развали нещо по тоците голям ще го ям ...
:roll:
ама щом казвате 4е вси4ко е нормално зна4и ще ви повярвам :lol: и нищо нема да пипам ..ама малко странно да не свети единия стоп при пуснати стопове за магла...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 26 Фев 2007, 19:25

///MapTo написа:имаш само на левия стоп крушка,така е преценено,така е направено...не прави интервенции да светне и десния,защото повярвай ми не е приятно да караш зад някой такъв пич,който му е кеф да свети отзад по-ярко... ;)

:yes: ..и само малка поправка на Марто,защото и аз се оглеждах там.Крушки(май бяха с по две жички) има и на двата стопа,но само на едната е подадено да свети по-силно(и двете жички) при мъгла... :winky:...обърни внимание на колите пред теб как някой път единия габарит свети по-ярко...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от juro » 26 Фев 2007, 20:31

Момчета общо взето зависи за кой пазар ви е правена колата.
Ако колата е вкарана от Германия със сигурност няма да имате дясна задна светлина за мъгла, даже няма дупка в рефлектора. Инъче фасонка има и ако искате можете да си пробиете рефлектора и да си сложите нормалко крушка 21вата и ще си работи и левия стоп.
Та в общи линии повечето от вас няма да имат лява крушка, но някои все пак имат. При мен и на двете коли се наложи да си правя дупка на рефлектора, защото ме дразни така да свети само единия стоп за мъгла.
А относно това, че ще дразниш хората отзад ако караш с включени задни светлини за мъгла са съвсем прави хората, така че ползвай ги само когато наистина има нужда :).
Последна промяна juro на 26 Фев 2007, 20:35, променена общо 1 път

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 26 Фев 2007, 20:33

Моите светят еднакво!
Нищо не съм правил аз, така си беше..
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 26 Фев 2007, 20:41

juro написа:Момчета общо взето зависи за кой пазар ви е правена колата.
Ако колата е вкарана от Германия със сигурност няма да имате дясна задна светлина за мъгла, даже няма дупка в рефлектора. Инъче фасонка има и ако искате можете да си пробиете рефлектора и да си сложите нормалко крушка 21вата и ще си работи и левия стоп.
Та в общи линии повечето от вас няма да имат лява крушка, но някои все пак имат. При мен и на двете коли се наложи да си правя дупка на рефлектора, защото ме дразни така да свети само единия стоп за мъгла.
А относно това, че ще дразниш хората отзад ако караш с включени задни светлини за мъгла са съвсем прави хората, така че ползвай ги само когато наистина има нужда :).

Благодаря колега,това не го взех впредвид.Моята е италианка...

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 26 Фев 2007, 20:54

Le Transporteur написа:

Светят ли ти и двете? Щото и моята е италианка.
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
Мечтае да кара: bmw x5 '11

Мнение от don_mimo » 26 Фев 2007, 20:56

еми моята и тя е италянка ама само едината светлина работи :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 26 Фев 2007, 21:01

Andronoff написа:
Le Transporteur написа:

Светят ли ти и двете? Щото и моята е италианка.

свети само единият,не помня кой.Единият стоп май беше с кабел вповече,утре пак проверка...

ентусиаст
Аватар
Кара: 525XD LCI

Мнение от Lacho » 26 Фев 2007, 21:33

Мойте си светят и двете и колата ми е вкарана от Германия, така че не мисля че има някакво значение от къде е вкарана колата. Според мен и двете трябва да си светят и на който не му свети да си смени крушката и ще му светне без никакви интервенции. ;) И на двата стопа най-крайните крушки трябва да са 5/21W там различна крушка от тази неможе да се сложи, задължително трябва да е двойна. ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от juro » 26 Фев 2007, 21:34

За колите от Иалия не мога да кажа със сигурност, но май и те са само с лява светлина за мъгла. Инъче при мен имаше окабеляване и на двете коли и само пробих дупките на рефлектора и сложих крушки и си светнаха.
Пропуснах да спомена че BMWто ми е туринг, но предполагам че и при седаните е същата работа.

Потребител
Аватар

Мнение от BMW316i » 26 Фев 2007, 21:49

При мен свети и от двете страни, това на компакта :) и със сигурност не е преправяно..

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 530i SMG

Мнение от PIPERKOV » 26 Фев 2007, 22:05

Трябва да ти светят и двете.Аз пук досега не съм виждал БМВ само с една светлина за мъгла.Трябва да има6 по две кру6ки за габрит на всеки фар,като едната от тях е с две жи4ки.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330Ci convertible

Мнение от vitamincpp » 26 Фев 2007, 22:09

Трябва да си свети само от едната страна според мен и според няколко майстора с които съм обсъждал въпроса. А ако има желание и пернишка кръв може и цялата кола да се направи да свети :)))

Следваща

Назад към E36