ламбда-проверка?!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

ламбда-проверка?!

Мнение от Gottlos » 19 Фев 2007, 19:00

Преди два дена оборотите започнаха да прескачат 500-1000-500,разхода се повиши чувствително.симптоми на ламбда сондата.Закарах гладното животинче на чичко доктор и кАмпЮтрото показа,че ламбдичката сдала багажа-а-а.Добре обаче преди 17000км я сложих(не аз !) чисто нова."Майстора" ме посъветва преди да се засиля да я сменям да проверя споиките на жичките,понеже понякога калая не хващал и се получавали "студени споики".Погледнах връзките никакви видими дефекти,изолирани добре,в кутиика затворени. Та въпросите ми са:Случвало ли се е на някой тези споики/връзки да правят проблем?Има ли начин да се провери дали самата сонда е здрава?И възможно ли е за 17000км да изпуши?!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 318is COUPE M42

Мнение от PNR » 21 Фев 2007, 12:12

има закачаш на диагностика и там ще ти кажат ако нямаш къде
вдигаш колата ад е загряла добре защото ламбдата сработва при доста висока температура около 300-400градуса е може да се бъркам но там някаде и с едим мултицет в двата и края мериш сигнала трябва да ти бяга постоянно между 0,01V - 1,00V трябва дасе движи бързо а не бавно ако се движи бавно или изобщо не се движи за смяна абе има и някой други неща но това е най бързия начин и може да установиш сам
А за спойките какво да ти кажа не знам значи не би трябвало да има проблем ако си взел оригинална която не е презапоявана защотот има и начин да сложиш ламбда от друга кола и да птрежеш кабелите и и да ги вържеш кум твоята букса стига резбата да ти е същата но да знаеш не със спойки а с устра клеми ;)

Това е от мен надявам се да съм бил полезен
PNR@abv.bg
София
0888779546

Назад към E36