Зимата идва!!! 6те карате ли Е36-цата Подготвилили сте я?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5 E53
- Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
- Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .
Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)
Зимата идва!!! 6те карате ли Е36-цата Подготвилили сте я?
Аз мойте зимните ги ка4их в неделя:) , затова и закъснях за сбирката:)
Имам и о6те един въпрос, мислите ли 4е 6те е много "селско" да се кара (само през зимата де) с калобрани , но оригинални на БМВ?
Казвам ви това за калобраните, за6тото все о6те се 4удя дали да си купя, миналите две зими имах проблеми особено в зоната зад предните гуми,много камъ4ета и пясък хвърлат и ми олюпиха боята в предната 4аст на прага, а нямам избор трябва да я карам
Имам и о6те един въпрос, мислите ли 4е 6те е много "селско" да се кара (само през зимата де) с калобрани , но оригинални на БМВ?
Казвам ви това за калобраните, за6тото все о6те се 4удя дали да си купя, миналите две зими имах проблеми особено в зоната зад предните гуми,много камъ4ета и пясък хвърлат и ми олюпиха боята в предната 4аст на прага, а нямам избор трябва да я карам

- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .
атила написа:какви са тия калобрани,много ли са грозни
ами предполагам и аз о6те не съм ги виждал, но в дару кар са 110лв комплекта:( само предните задните пак толкова:( ина4е пасват идеално)
- kay
- просветлен
-
- Мечтае да кара: по празни пътища
Не мисля че е селско, но аз моите ги махнах... и ако можеше да видиш какво се беше събрало отдолу нямаше и да си помисляш. А бяха фабрични, 4 броя, пише си БМВ на всеки от тях. Ако ги сваляш и почистваш всеки сезон, може би всичко ще е наред, но са известни като капани за ръжда. Иначе много помагат, спор няма, но мен ме кефи по-агресивния вид като се виждат дебелите задни гуми изпод бронята 

- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
kay написа:Не мисля че е селско, но аз моите ги махнах... и ако можеше да видиш какво се беше събрало отдолу нямаше и да си помисляш. А бяха фабрични, 4 броя, пише си БМВ на всеки от тях. Ако ги сваляш и почистваш всеки сезон, може би всичко ще е наред, но са известни като капани за ръжда. Иначе много помагат, спор няма, но мен ме кефи по-агресивния вид като се виждат дебелите задни гуми изпод бронята
И мен ме кефи по агресивния вид затова искам да ги монтарам само сезонно , ако твойте не ти трябват свиркай насам да ги купя

е малко трудно ще ти ги испрати
виж каде е колегата.........иначе аз още несъм се приготвил за зимата....чудех се ония ден като те видях че си сменил гумите дали да сменям и аз, мислех че е рано, но вече летните почнаха да недържат много в тоя студ и ще взема и аз да ги сменя тоя уикенд......иначе за други приготовления не се сещам кой знае какви..ааа ще намажа и уплътненията със силикон и тва е......дрифт сезона се открива скоро

- kay
- просветлен
-
- Мечтае да кара: по празни пътища
Бих ги дал с удоволствие, ама разходите по доставката само ще минат сигурно цената на 4те парчета пластмаса... 

- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
- DIDO
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW X3 3.0d '04
Естествено че ще карам Е36-цата!
Подготвена е -
масло Castrol TXT 5W-30
гуми Goodyear UltraGrip 5 4бр.
Антифриз за -37 градуса
Нов акумулатор БОШ Силвър
Ако някой се сеща нещо друго да подсказва
Подготвена е -
масло Castrol TXT 5W-30
гуми Goodyear UltraGrip 5 4бр.
Антифриз за -37 градуса
Нов акумулатор БОШ Силвър
Ако някой се сеща нещо друго да подсказва

BMW - Усещане за автомобил
- Dimitar
- старши ентусиаст
-
quixzole написа:е малко трудно ще ти ги испративиж каде е колегата.........иначе аз още несъм се приготвил за зимата....чудех се ония ден като те видях че си сменил гумите дали да сменям и аз, мислех че е рано, но вече летните почнаха да недържат много в тоя студ и ще взема и аз да ги сменя тоя уикенд......иначе за други приготовления не се сещам кой знае какви..ааа ще намажа и уплътненията със силикон и тва е......дрифт сезона се открива скоро
![]()
Кои уплътнения ще мажеш със силикон - на вратите ли?
- ludiagsm
- старши ентусиаст
-
Dimitar написа:quixzole написа:е малко трудно ще ти ги испративиж каде е колегата.........иначе аз още несъм се приготвил за зимата....чудех се ония ден като те видях че си сменил гумите дали да сменям и аз, мислех че е рано, но вече летните почнаха да недържат много в тоя студ и ще взема и аз да ги сменя тоя уикенд......иначе за други приготовления не се сещам кой знае какви..ааа ще намажа и уплътненията със силикон и тва е......дрифт сезона се открива скоро
![]()
Кои уплътнения ще мажеш със силикон - на вратите ли?
миналата неделя ходих до Метро и си взех за6титна паста за боята към 6 лв дойде към 23.00 часа измих колата и по4нах уж на майтап пък минах целия преден капак е сега се прибирам

Но пък си заслужава6е!!!
Мисля си 4е не е ло6о всеки от нас , който си държи на добрия вън6ен вид на колата и си я оби4а (а аз предполагам 4е това е така),
да си мине една пасти4ка профилакти4но днес малко утре малко ама като завали и заскрежи няма проблем

Трябва да взема (пак от Метро) специален разтвор за за6тита и освежаване на гума и гумени съединения (особено ефикасен против втвърдяване на 4иста4ките от студа ) цената му пак бе6е под 10лв туби4ката която стига за вси4ките гумени улътнения по вратите и купето
Последна промяна ludiagsm на 24 Окт 2003, 1:23, променена общо 1 път
- batDancho
- младши ентусиаст
-
атила написа:Как и е името на тая защитна паста.Аз си взех препарат за стъклата като ги намажеш след това водата въобще не се задържа.На магистралата мажеш и без чистачки.
Напиши му името на тоя препарат, и ние да си купим
ПП
Нека всеки, който е пробвал нещо и е доволен или недоволен, да му пише името, за да знаят другите кое да си купуват и кое - не.
защото "аз си купих един препарат, много е добър", не носи никаква информация за останалите.
- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
-
- Кара: E46 330xd / Mini Cooper S
Turtle Wax имат един препарат Glass polish който има такива функции да не задържа водата,всъщност стават едни капчици и веднага от въздушните течения отиват към покрива.Други фирми които произвеждат такива препрати са Arexons ,SONAX това са много полезни препарати особено за есенният сезон(допълнително улеснват много работата на чистачките).Аз лично притежавам само Glass polish-a ,но според мен Arexons и Sonax се представят по-добре по това отношение.
Искам да ви предупредя че ако сте решили да си третирате стъклото с такъв тип препарат по него не трябва да има наранявания от камъчета и такива гнусотии,понеже като го намажете и след това го избършете ще станат едни гадни точици и чертички които със сигурност ще ви карат да полудеете, а и ефекта от самият препарат се намалява с 50%,казвам го от личен опит
Ако препарата обаче е по-течен ,няма да станат такива точки.
Искам да ви светна че скоро е излязъл един препарат на СОНАКС който е много полезен и е точно за есенно-зимният сезон,в момента е голям хит на пазара.Това е препарат против изпотяване на стъклата.
Знаете колко е изнервящо като ви се запоти стъклото.Това е едно малко флаконче с пулверизатор и с него се напръсква стъклото от вътрешната страна,получава се един много тъмък слой който почти не се забелязва.Цената на един флакон струва от порядъка на 6-7 лв.
Искам да ви предупредя че ако сте решили да си третирате стъклото с такъв тип препарат по него не трябва да има наранявания от камъчета и такива гнусотии,понеже като го намажете и след това го избършете ще станат едни гадни точици и чертички които със сигурност ще ви карат да полудеете, а и ефекта от самият препарат се намалява с 50%,казвам го от личен опит
Ако препарата обаче е по-течен ,няма да станат такива точки.
Искам да ви светна че скоро е излязъл един препарат на СОНАКС който е много полезен и е точно за есенно-зимният сезон,в момента е голям хит на пазара.Това е препарат против изпотяване на стъклата.
Знаете колко е изнервящо като ви се запоти стъклото.Това е едно малко флаконче с пулверизатор и с него се напръсква стъклото от вътрешната страна,получава се един много тъмък слой който почти не се забелязва.Цената на един флакон струва от порядъка на 6-7 лв.
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2