Въпрос за смчна на маслото на хидравликата!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- mirmidon
- кандидат ентусиаст
-
Въпрос за смчна на маслото на хидравликата!
Днес ще ходя при познат градски майстор да ми смени маслото на хидравликата, но ми каза да проверя за моя модел какво точно трябва да е маслото. Колко масло побира хидравликата по принцип? Как се сменя, за да видя дали го сменя както трябва, понеже е важна част? Видях, че няма пропка, дали след смяната няма да прокапе някой маркуч? Рзполагам с около 1.3литра масло DextronII като за скоростната кутия и още 0.5 литра от друга марка, но пак DextronII. Маслото се сменя понеже в София в един сервиз когато си сменях маслото на скоростната кутия, монтьора там ми каза, че било същото в хидравликата и да го досипе там. Изтегли всичкото масло от казанчето и доля ново, но аз видях, че в казахчето маслото е жълто, а той доля червено и сега искам да го сменя за профилактика цялото.
Малко информация нема да ми навреди. Благодаря!
Малко информация нема да ми навреди. Благодаря!
B M W и всички останали!
- Lunaticc 1
- младши ентусиаст
-
- Кара: 745i;740d;330xd;330i-Convertible
- Мечтае да кара: кока & цици
- Детайли за колата: с чип !!!
тоя маи не е знаел за к'во става въпрос щото т'ва масло ще стане от скоростите за хидравликата само ако си автоматик(ма така като гледам маи не си) иначе си го смени да нямаш големи-финансови главоболия после успех и кажи после к'во ти е казал др. майстор маслар аман от такива гадове дет си мислят че всичко що е кола е жигула '71-ви набор
Чеп Туринг !
Мантинела Тунинг !!!
Леген Пауър Рейсинг !!!!!
Перални,Тостери,Миксери, и Гипсокартонь на ЧАСТИ !!!

Мантинела Тунинг !!!

- Lunaticc 1
- младши ентусиаст
-
- Кара: 745i;740d;330xd;330i-Convertible
- Мечтае да кара: кока & цици
- Детайли за колата: с чип !!!
само забравих да ти кажа че хидравликата на 316и м40(предполагам че и да има разлика не е голяма)събра точно 1,1л масло хидравлично червено както си го видял в твоята хидравлика 

Чеп Туринг !
Мантинела Тунинг !!!

Мантинела Тунинг !!!

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Lunaticc 1 написа:тоя маи не е знаел за к'во става въпрос щото т'ва масло ще стане от скоростите за хидравликата само ако си автоматик(ма така като гледам маи не си)
Може и да е знаел какво приказва човека,щото тука във форума масово се препоръчва да се налива АТФ и на механични скоростни кутии...

- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
Горното го писах в една друга тема, от бмв ми го препоръчаха. И аз бях много изненадан ама в момента съм с АТФ в кутията;) А някой знае ли какво представлява АТФ, но не червен а един такъв лайняно-жълт? Брат ми е купил някво АТФ от шел и не мога да разбера кво представлява 

- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Митко Ганчев написа:Горното го писах в една друга тема, от бмв ми го препоръчаха. И аз бях много изненадан ама в момента съм с АТФ в кутията;) А някой знае ли какво представлява АТФ, но не червен а един такъв лайняно-жълт? Брат ми е купил някво АТФ от шел и не мога да разбера кво представлява
Мите,аз съм с Вайко и е червено на цвят...

- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
И на мойта е с АТФ,даже си има оранжева лепенка "АТФ Ойл" точно над пробката за наливане.
Доколкото знам има 4 вида масла които са в зависимост от стикера над пробката за наливане(естествено зависи от кутията де):
- Оранжев - ATF Dextron IID
- Жълт- Special gear oil MTF LT1
- Зелен - Special gear oil 81-22-9-407-305
- Без стикер - API GL-4 , SAE 80w
Доколкото знам има 4 вида масла които са в зависимост от стикера над пробката за наливане(естествено зависи от кутията де):
- Оранжев - ATF Dextron IID
- Жълт- Special gear oil MTF LT1
- Зелен - Special gear oil 81-22-9-407-305
- Без стикер - API GL-4 , SAE 80w
Mobil & ESSO - Ruse district
Lancia Dedra HF Integrale 2.0 16V Турбо - 240+ hp вече
Lancia Dedra HF Integrale 2.0 16V Турбо - 240+ hp вече
- don_mimo
- ентусиаст
-
- Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
- Мечтае да кара: bmw x5 '11
аз като се видя с пари мисля да сеня маслото на рейката и на скоростната кутия,защо не и на кардана
ама сега тани стакла требва се правят и предните носа4и и 6арнири да се сменят
так 4е маи скоро с пари нема да се видя 

ама сега тани стакла требва се правят и предните носа4и и 6арнири да се сменят

- asi_tulev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325 Turbo
- mirmidon
- кандидат ентусиаст
-
Lunaticc 1 мисля, че не си ме разбрал правилно. Мотора е М43, а не М40 и маслото в хидравликата ми беше жълто, а тоя ми досипа оранжево. Моят майстор ми гледа маслото и каза да карам така, и че било добро според него нищо, че се е умешало и има лайнян цвят. Вчера я гледах на канал и не е пуснала нито грам масло, явно пуска по много малко или има друг варянт, понеже колата е удряна леко тояно от тази страна по гумата и е възможно точно когато е ударена да е пуснала 50-тина грама масълце и моят майстор онзи ден като е стиснал маншона да е истекло.
Ето това са номерата по рейката( 7852 955 306; 1096 240; к 233806) ако някой зане къде може да се провери в нета, нека го направи и да каже какво масло да сипа.
Ето това са номерата по рейката( 7852 955 306; 1096 240; к 233806) ако някой зане къде може да се провери в нета, нека го направи и да каже какво масло да сипа.
B M W и всички останали!
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
mirmidon написа:и да каже какво масло да сипа.
На капачката ти пише ATF,това е най важното,но щом настояваш...
Това е твоето масло: Dexron II/CHF 11 S.....по Autodata
13 мнения
• Страница 1 от 1