Кон боб яде ли?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Кон боб яде ли?
Здравейте.Един въпрос здраво ме е заял и събирам мнения.26 годишната ми тойота окончателно сдава багажа и страшно ми се иска да яхна едно бмв.Ама повече от 4 хил. лева не мога да изтръскам от семейната каса.Гледам в mobile.de модели за по 1200-1500 евро и се колебая между 318 i и 325 tds , около 93 година.Малко на гол тумбак чифте пищови става , ама искам бмв и туйто.Въпроса е въобще може ли да избера някой модел за такива пари без после да го гледам само в гаража.Иначе към пролетта с двама приятели ще ходим по немско за коли и да не съм съвсем неподготвен по въпроса.
- ataman
- кандидат ентусиаст
-
личното ми мнение е, че за кола под 10К не си струва разкарването до Германия.
А Е36 за 4000лв ми се струва сериозен риск.
Май е по-добре да вземеш някое читаво Е30.
А Е36 за 4000лв ми се струва сериозен риск.
Май е по-добре да вземеш някое читаво Е30.
според мен хубаво си се насочил към е36 тъй като в блиските години се очертава с евтина подръжка, има ги по моргите вече, моят съвет е да се насочиш към бензинов вариянт примерно 320.дизела крие подводни камъни. а е30 не е добър избор тъй като вече са на изчезване. и трудно ще намериш читаво, а вече някои са по скъпи от е36, очертава се като екзотика за втора кола или трета кола 

- dinko_sd
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330Cd
- Мечтае да кара: F10 M5
- Детайли за колата: Stock.
Ако си се насочил към дизел тези пари няма да ти стигнат за читав такъв!
И един съвет - забрави 318tds
И един съвет - забрави 318tds

- viper
- Crash Master
-
- Кара: '86 316; '89 520i
- Мечтае да кара: Е28 М5
Забравяш за всички 4 цилиндрови агрегати - ако не са разтропани - ще са много немощни
Вземи си едно 320, ако може с ванос, още по-добре 

- dinko_sd
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330Cd
- Мечтае да кара: F10 M5
- Детайли за колата: Stock.
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
тези пари или само брутален късмет от ЧОВЕК в Германия (от автокъща - забрави да е читава), или вероятно '91-'92 почти без екстри. Дизел забравяш от раз.
при първия вариант ти трябва късмет, за да нямаш разходи за 2 седмичен престой с търсене и пътуване из Германия, а да намериш за 2 дена, в противен случай разходите ще ти вдигнат бая цената.
имай предвид, че евтините обяви по немските вестници в 99.999% от случаите са купени преди да излезе вестника (!). иначе ИМА и читави под 500 евро (!), но познай кой ги отнася и на другия ден каква им е цената в мобиле.де
все пак има хора с това си изкарват хляба
при първия вариант ти трябва късмет, за да нямаш разходи за 2 седмичен престой с търсене и пътуване из Германия, а да намериш за 2 дена, в противен случай разходите ще ти вдигнат бая цената.
имай предвид, че евтините обяви по немските вестници в 99.999% от случаите са купени преди да излезе вестника (!). иначе ИМА и читави под 500 евро (!), но познай кой ги отнася и на другия ден каква им е цената в мобиле.де

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Цитирам по памет разговор между двама "джамбази" на Горубляне от вчера..... говореха зад мен :
"Какво караш тоя път?
- А, автовоза идва в петък.... трите голфа ги продадох, останала е една фАстра....
- Е друго няма ли?
- А, имам и една ИС-ка.... '97-ма, плюш, дигиталния -троник, доста добра е.... ела да я видиш ако искаш....
- Е колко я плаща бе, тя много пари....
- А, не бе, на 4000 лева ми идва в BG.... далавера...... са се чудя за колко да я пусна, вероятно на 7....."
Та така...
"Какво караш тоя път?
- А, автовоза идва в петък.... трите голфа ги продадох, останала е една фАстра....
- Е друго няма ли?
- А, имам и една ИС-ка.... '97-ма, плюш, дигиталния -троник, доста добра е.... ела да я видиш ако искаш....
- А, не бе, на 4000 лева ми идва в BG.... далавера...... са се чудя за колко да я пусна, вероятно на 7....."
Та така...
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Можеш да намериш кола в рамките на тези пари, която най-вероятно няма да е в идеално състояние. Важното е основните агрегати и възли да са ок. Винаги можеш да я докараш и след това да я възстановяваш и гиздиш постепенно докато си я караш, при това без да се набутваш за части от магазина. Щом имаш желание, всичко е възможно. Може да не караш перфектна кола, но ще е БМВ, това ти го казвам от опит 

Never mistake motion for action...
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Honzik написа:Цитирам по памет разговор между двама "джамбази" на Горубляне от вчера..... говореха зад мен :
"Какво караш тоя път?
- Е друго няма ли?
Та така...
Къде го тоя, отивам веднага да се пазаря?
Never mistake motion for action...
- t0sh
- старши ентусиаст
-
нали се сещаш тази 97 за 4 бона в какво състояние е, и как ще се кърпи набързо ! и как ще иска още 3-4 бона в кратко време, ако искаш да е в състояние с което не си рискуваш живота...
- Mamouk
- дере дънки сред голи мадами
-
Аз само да вметна, че продадохме за 4200лв. перфектно е36 318и '91ва... и го гледаха всяки изтурбушници... и накрая го взе някъв... и не че някой много е искал да го продава- просто тогава ни ставаха много колите, а тая и без тва не се караше от около година... така че... голяма доза късмет ти трябва 

Legends may sleep...but they never die!
Плюй си на гъза и се пързаляй!
Плюй си на гъза и се пързаляй!
- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
Mamouk написа:...

".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!

Бате Сашо - Пази имената!

- t0sh
- старши ентусиаст
-
къде е '91 къде е '97.. въпреки че може '91 да е в пъти по-добро състояние, но все пак.
ако ти се рискува или поне арзхожда за оглед - ей ти в продава една за 4 бона, 316-ка
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=46659
ако ти се рискува или поне арзхожда за оглед - ей ти в продава една за 4 бона, 316-ка
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=46659
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3