325td запитване
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
325td запитване
Здравейте имам BMW325 td , има моменти наместо ми мени оборотите от какво се получава и проблем ли е???[/b]
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Аз съм на бензин, но и при мен менеше (малко, де) на място и като смених веригата и обтегача се оправи. Ако мотора е на повечко километри е възможно веригата просто да се е разтегнала и обтегача не може да компенсира хлабината. Между другото поздравления за избора - 325 тд(с?) ми е любима комбинация, ама не можах да намеря за прилични пари 

Never mistake motion for action...
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
- Leon
- старши ентусиаст
-
Ааа, как ще се оплаквам! Просто редовия щестак дизел на БМВ ми е стара любов (леле, какъв въртящ момент - на баир изяжда бензиновия щестак за закуска), откакто преди 6-7 г. карах едно почти ново 525 тдс
Иначе моята кола си е супер, направо не можах да повярвам като си намерих такава на прилична цена. Верно, че с ремонтите излезе същото, ама не са пари накуп! Сега само беше разхлабила ангренажната верига, та я посмених
Динамика, макс. скорост, всичко е супер, само липсва мощност на ниски обороти (до 2500-3000), ама след това е екстра
А и разхода е приличен. Но тази тема сигурно е коментирана много пъти... а и аз малко се отплеснах 

Иначе моята кола си е супер, направо не можах да повярвам като си намерих такава на прилична цена. Верно, че с ремонтите излезе същото, ама не са пари накуп! Сега само беше разхлабила ангренажната верига, та я посмених

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Leon
- старши ентусиаст
-
Верига, обтегач и труд - към 200лв.
Освен, че изчезна гадното чукане, за което смятах, че е от виско-съединителя на перката, двигателя заработи по-добре на празен ход. Лошото е, че не намерих плъзгач (т.нар. банан) и сега има едно леко виене, което майстора каза, че ще изчезне щом новата верига си изкопае нови канали в плъзгача (грубо казано, разбира се).
Най-хубавото е, че мога пак да си я ръчкам
Между другото, как се мсеня крушка на халоген
, че снощи даде фира, а цялата система е скрита в бронята

Освен, че изчезна гадното чукане, за което смятах, че е от виско-съединителя на перката, двигателя заработи по-добре на празен ход. Лошото е, че не намерих плъзгач (т.нар. банан) и сега има едно леко виене, което майстора каза, че ще изчезне щом новата верига си изкопае нови канали в плъзгача (грубо казано, разбира се).

Най-хубавото е, че мога пак да си я ръчкам

Между другото, как се мсеня крушка на халоген

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
И моето менеше с 200-300 оборотите на празен ход ,боцнах му една присадка за гориво на Redex za 4 лв. и се оправи..сега винаги са 800 на празен ход при загрял двигател
ето идея
koko965
карам същата 3ка вече 2 години и имам същия проблем.
Ето на какво се дължи :
нафтовата помпа или по скоро капакът и
имат едни потенциометри които са като четки. С форсирането (подаването на гас) те се местят нагоре и с отпусакнето, се местят надолу. Тези четки (образно ги назовавам така, тъй като сигурно си имат друго точно техническо название) понякога протъркват контактната зона на капака на нафтовата помпа.
Тъжното е че такива четки се продават само с капака на нафтовата помпа който нов струва 1400 лв с 1 година гаранция и 400 лв на старо.
Естесвтено е ако ще се бъркаш за толкожа кинти да дадеш още 500 и да си купиш цялата нафтова помпа нова новичка.
Съжалявам ако съм те натъжил,
и аз тъгувам още.
за по професионална справка иди в Супер дизел на околовръстния - до Царското Село. там ще те светнат.
п.с. а някой да има огледало (цяло) шофьорската страна за 3ка 325тд ? Снощи един бакшиш ми го отнесе ?
карам същата 3ка вече 2 години и имам същия проблем.
Ето на какво се дължи :
нафтовата помпа или по скоро капакът и
имат едни потенциометри които са като четки. С форсирането (подаването на гас) те се местят нагоре и с отпусакнето, се местят надолу. Тези четки (образно ги назовавам така, тъй като сигурно си имат друго точно техническо название) понякога протъркват контактната зона на капака на нафтовата помпа.
Тъжното е че такива четки се продават само с капака на нафтовата помпа който нов струва 1400 лв с 1 година гаранция и 400 лв на старо.
Естесвтено е ако ще се бъркаш за толкожа кинти да дадеш още 500 и да си купиш цялата нафтова помпа нова новичка.
Съжалявам ако съм те натъжил,
и аз тъгувам още.
за по професионална справка иди в Супер дизел на околовръстния - до Царското Село. там ще те светнат.
п.с. а някой да има огледало (цяло) шофьорската страна за 3ка 325тд ? Снощи един бакшиш ми го отнесе ?
конче вихрогонче...
Мененето на оборотите на празен ход може наистина да е от помпата.Иди да ти я проверят.Може даже само да се е разхлабил някой болт.Само че се съмнявам,че в Супердизел са компетентни.Тези само могат да ти сменят свещите.Сигурно ще ти кажат,че е време за сериозен ремонт.
На мен ми казаха,че двигателят работил шумно,защото вече му свършил ресурса.Нищо подобно.Две-три яки дози добавка Кастрол и желязото запя.Можеш и ти да опиташ.Само 11 лв струва.

затягах, оттягах
и аз пробвах с болтовете неколкократно при различни специалисти но не се получава. Намаляват варияциите но не може да се разкарат напълно.
а за какви добавки говориш по точно ?
те за дизел ли са ?
а за какви добавки говориш по точно ?
те за дизел ли са ?
конче вихрогонче...
Castrol имат добавка за дизел и добавка за бензин.В едно бяло пластмасово шише,високо и тясно отгоре.За дизела се сипва 50мл на резервоар,но аз сипвах много повече два пъти в началото,когато мотора работеше много шумно.Когато се оправи работата на мотора почнах да сипвам нормално.На всеки резервоар по 50 мл.Много съм доволен.Добавката е екстра.Навсякъде,където имат масла Castrol ги имат тези добавки.
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2