Ае... пак за ел. джамовете, ама....

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Ае... пак за ел. джамовете, ама....

Мнение от Mollov » 02 Фев 2007, 22:01

Ше ме прощавате за поредната, 1 201 113-та тема за ел. джамовете на Е36, ама.... нещо не видях като моя проблем....

Ае преди няколко дни беше голям студ сутринта и като отварям колата джама направо не се мръдна.... беше като заварен... вратата и тя една, такава... като дървена.... даже не мога да я затворя.... цъкам копчетата на джама, нъцки... няма никой... запалих я и почнах да си чистя джамовете от скрежа..... след малко цъкнах джама и тръгна.... викам "ей, супер, оправи се....".... да, ама не... като затворих вратата джама тръгна и се извади от водачите (така мисля), изкочи с около 5см повече от нормално.... затворих го до край и после се оправи.... уж всичко ток....

Днес обаче, свалям джама..... тръгвам да го дигам.... минава около три-четири пръста и засича и се връща леко надолу.... дигам нагоре - връща се от същото място... свалям до долу, дигам.... пак до там и леко връща и спира.... отворих вратата, дигам джама и се дигна.... без засечки.... затворих вратата, пробвах отново.... пак засече.... след 3-4 опита се дигна....

Като се прибрах на отворена врата го пробвах, дигна се 2/2 без проблеми.... десния си се дига и сваля без ядове и на затворена врата..... от какво е това, уплатнения нещо ли или по механичната част??? :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 03 Фев 2007, 0:42

пробвай да си напръскаш уплътненията с нещо против замръзване, че те са мазни и се плъзгат лесно джамовете по тях. моята като я карам лятото със свалени джамове и като се напраши уплътнението, усещам как й е по-мъка да ги дига на затворена врата ;)

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 03 Фев 2007, 19:12

Открих къде е проблема.... след махане на кората се видя... ей тая пластмасова гад се е счупила и рамката е излезнала от нея и джама си ходи където си иска вече....

Изображение

Някой да има идея къде точно да я търся в realoem... сега ще се ровя да видя къде ли се намира и евентуално да се подготвя за цената (ма едва ли ще е сериозна)... дано да се продава като резервна част... :)[/img]

ентусиаст
Аватар
Кара: 525XD LCI

Мнение от Lacho » 03 Фев 2007, 19:32

Цената е 4-5лв. на брой в Дару, по-добре си купи два да ги смениш така и така си свалил кората ;)

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 03 Фев 2007, 19:35

Ае аз ше взема и ше сменя и тия на другата врата... профилактично... така или иначе ще сменям щипките на корите.... а като гледам и пищялките няма да е лошо.... та кат се прави да е наведнъж ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от euroto » 03 Фев 2007, 19:41

:OT: Сложи ли мигачите :?: :)
Изображение

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 03 Фев 2007, 19:45

Сложих ги... колата стана друга :) Ма тия смотани.... кво е това, водачи ли са.... пластмасови... как може да ги направят пластмасови.... кретени.... поне едно нещо ми хареса, като махнах кората.... вече беше сваляна и ел. "инсталацията" изглеждаше чисто нова направо... явно скоро е била сменяна :)

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 07 Фев 2007, 10:06

Сменихме плъзгачите..... прецакали са се, щото греста, дето ги пързаля се е "износила"... беше станала на гума... и е станало лошото... та ако ви се "мъчи" джама няма да е лошо да погледнете и това, щото при мен се бяха счупили и двете...

Само че нещо ме нерви.... джама вече върви перфектно, само дето понякога като го пусна и тръгне да се дига и "заяжда"... и връща леко... на едно и също място... ако отворя вратата върви без ядове... гледах изолацията, по която се пързаля прозореца... добре си е... някви идеи?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GUFF » 07 Фев 2007, 11:06

:mhihi: хайде добре си ми дошъл! няма толкова изнервяща и пипкава работа! Ти хубаво си ги сменил тия пластмасовите обаче ако си дисбалансирал рамената които вдигат прозореца си е игра да ги нагласиш:), а и уплътненията също играят важна роля... аз поне така си го обяснявам... Вече май се приближаваш към познатите теми ....
Аз имам същия проблем, но чакам да се постопли и да я водя при някой който разбира и ги прави тия прозорци, щото аз се опитах веднъж и нищо ненаправих. Много ме изнервят мен :twisted: :!:
Успех!

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 07 Фев 2007, 11:23

Ае рамената ги гледахме, добре си движеха... джама си върви как си трябва... трябва да видя на затворена врата какво му пречи да се дига от едно положение нагоре... не винаги го прави, ама... и за да е сигна работата наклепахме със смазка подобаващо... да се лъзга като х... в п.... :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от CSS2 » 07 Фев 2007, 12:59

:OT: А от къде могат да ми сменят оплътненията на сички джамове че са разкъсани на предното ляво стъкло.. и стъклото някак на криво се вдига а на предното стъкло отдолу изобщо ги няма с една отверка ще ми извадят стъклото :lol: :lol: :lol:
Изображение
Изображение

Изображение

Назад към E36