свистене на алтернатора
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
свистене на алтернатора
Алтернатора на моята Е36 318tds започна да свисти със звук, подобен на звука, който издава турбината...Само, че е доста по-силен. Карам така вече ...2-3хил.км...Някой имал ли е подобен проблем? Зареждането е ОК! Мисля, че определено не е от лагерите или от ремъка. Електронният блок или четките могат ли да бъдат причина за този звук???
- BMWm5
-
-
- Кара: M5,X5,328iR,e30 330i,
- Мечтае да кара: м6
много е отностително наи 4есто са лагери др нз какво може да прази такова съпротивление 4е 4ак да свиси освен не6то да не опира ротора в колектора едвали 4етките могат да свитят по принцип се слагат от по мек графит за да не износват колекторите така 4е моя савет е свали си алтернатора на 3 болта е разглоби го по4исти го смажи лагерите ако има 4етки за смяна сменяи да не сваля6 пак сабираи го и гас дано няма по фрапира6ти не6та 4е кофти работа успех от мен ако има6 др въпроси по разглобяване или зглобяване питаи се 6те се намери някои да ти помогне 

- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Виенето най-вероятно е от електронният блок.
Пиши, като разрешиш проблема,
ще е много интересно, че май нямаме подобно инфо във форума.
Пиши, като разрешиш проблема,
ще е много интересно, че май нямаме подобно инфо във форума.
- D.Pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38
- Мечтае да кара: Е38
- stoni
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31
Re: свистене на алтернатора
като пуснеш фаровете се чува повече нали и моето е така сменик ролки ремъци и си свири един майстор вика че е лагер друг че е ел. блок но до сега за 35000 км .не се е променил звука карай да не ти пукаgoldy написа:Алтернатора на моята Е36 318tds започна да свисти със звук, подобен на звука, който издава турбината...Само, че е доста по-силен. Карам така вече ...2-3хил.км...Някой имал ли е подобен проблем? Зареждането е ОК! Мисля, че определено не е от лагерите или от ремъка. Електронният блок или четките могат ли да бъдат причина за този звук???
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Днес разглобявах моя ,но сега нямам време да пиша ,затова утре ще споделя за каква простотия го отварях и какви гении
са франсетата
,марката е Валео....

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Бях свалил алтернатора и при монтажа се запъваше и не искаше да влезе на стойката ,неудобно беше за щанга затова леко го чукнах да се намести( не чукайте
).Слагам болтовете ,врътвам ротора ,не ще (а бях скачил и кабелите),ей хайде сега наобратно.Свалих го и ще го отварям ,ама като видях френския гений как го е констуирал
,за да отвориш отзад капака трябва да разпоиш 6-те жици които излизат от статора
,е разпоих ги и какво да видя статора хванат на 4-ри болта но с хлабина спрямо кожуха и аз като съм чукнал се е изместил и е блокирал ротора,оправих го и на обратно.А колегата дето казва че му вие ,спокойно като се внимава ,слага една дълга отвертка на алтернатора ,а другия край на черепа около ухото.А за да елиминираш други шумове сваляш ремъка и пак по тоя начин проверка... Моите лагери не бяха сменяни ,лек шум имаше но реших че ще карат,а и за свалянето на шайбата ще трябва да си направя ключ че е по нестандартен.Шума в алтернатора според мен е винаги от лагери,...тва е ... 

- Tvrrr
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
- Мечтае да кара: V8 Bi-turbo
- Детайли за колата: пенсионерска
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... D%F2%EE%EC
Това е темата която наскоро пуснах за подобен шум, не знам дали говорим за едно и също! никой нищо не можа да каже и майстори даже и за сега си имам мноооого тиха турбинка фантом някъде в двигатля
Ако някой реши бъпроса или има инфо по случая с радост ще изпия една бира с него за да чуя как и защо??
Това е темата която наскоро пуснах за подобен шум, не знам дали говорим за едно и също! никой нищо не можа да каже и майстори даже и за сега си имам мноооого тиха турбинка фантом някъде в двигатля

Ако някой реши бъпроса или има инфо по случая с радост ще изпия една бира с него за да чуя как и защо??

9 мнения
• Страница 1 от 1