Нестабилна с 5 човека + багаж в колата
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
Нестабилна с 5 човека + багаж в колата
Ходих преди седмица в Сандански на един семинар, та покрай мен в колата се повозиха още 4 човека, с пълен комплект чанти и куфари
Колата беше абсолютно пълна - по претъпкана не съм я виждал никога. Но по въпроса - излизам аз на магистралата за Благоевград и чак не можах да повярвам - дърпаше все едно съм си сам и с празен багажник, но не е това въпроса...същинската изненада дойде малко след това - над 110 колата ставаше изведнъж много нестабилна. Не зная как точно да го опиша, но усещането за шофьора е, че задницата изведнъж олеква и я си бутнал леко волана нанякъде, я си тръгнал точно в тая посока, ама с гъза напред...викам си - хайде скапа се нещо добичето. Да ама не - стигнахме в Сандански, и аз нямах търпение да я разтоваря и да видя какво е положението - настъпих я по пътя към Кулата - стои като залепена за пътя при 160. След това на връщане към София - същата история...
Някакви идеи?

Някакви идеи?
- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Това май ше трябва всички да си натовариме кошниците с яко народ и зарзават и да тестваме така, ми не на някви стендове... 

- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Много е вероятно, когато се натовари колата, амортисьора да започва да работи в друга зона и с друго налягане и за това да става нестабилна. А да не би да е имало ветер по-силен по магистралата, защото на мен онзи ден в града ми ходеше насам натам от ветеро. Най-добре отиди и ги тествай според по-горния съвет.
И да споделиш резултатите, че да знаеме и ние невежите после.
И да споделиш резултатите, че да знаеме и ние невежите после.

- WilliamsF1Team
- старши ентусиаст
-
Аз оня ден страдах от същото, колата беше натоварена до край, бяхме 4 човека и при съвсем лека неравност по пътя имах чувството, че купето е откачено от окачването...
Скоростта беше точно 110км/ч, а усещането беше леко казано - неприятно.
Колата не беше Е36, беше А4...
Всички мислим, че са амортесьори или носачи, но без диагностика като че ли не може да се установи точно какво е...
Колега като разбереш, сподели...

Колата не беше Е36, беше А4...

Всички мислим, че са амортесьори или носачи, но без диагностика като че ли не може да се установи точно какво е...

Колега като разбереш, сподели...

- LAST RIDE
- ентусиаст
-
- Кара: дизелaка да пропушва
- Мечтае да кара: НА БАБА ЯГА МЕТЛАТА :D:D
възможно ли е точно от натоварването(в задната част)на автомобила,предницата да олеква и да има по малка стабилност 

Заменям си усилвателя!!
viewtopic.php?f=64&t=228928
коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават...
viewtopic.php?f=64&t=228928
коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават...

- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
и аз съм пътувал с 4 човека и багаж, 180, и не беше нестабилна. доста вероятно да си е леко износване на амортесьор(и), но все пак над желателното
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Лятото пътувахме 5 човека към Елена ,постепенно със километрите и аз взех да я усещам по завоите как се улюлява,като се върнах в Русе оголвам в багажника и какво да видя,тримцата отзад ударили по едно рамо да довършим тампоните на амортесиорите.Още не бях стигнал Елена и върнах газта ,че джантите бая офсет о калниците взеха да колят гумите
.Затова натоварена колата е както казвате друга бира,вади други маймунджолъци....

- Bustter
- младши ентусиаст
-
Аз имах същия проблем, миналото лято, го усетх много на път за морето, заден ляв амортисьор беше изпуснал, след смяна до сега никъв пробле.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Не знам да ли е от амортизациа, но баланса на колата е друг със сигурност. Товара отпред и отзад е вече друг, "олеква" предния мост. По-лесно завива, по-лесно реагира, саздава чувство на несигурност.
- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
да не кажа глупост, но може би проблемния амортисьор е бил натиснат по друг начин, или попътен вятър или подобно
защото едва ли се е саморемонтирал

защото едва ли се е саморемонтирал

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2