316 или 318
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
39 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- tarkalay
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39
- Мечтае да кара: Самолет
316 или 318
Тук за няколко дена пиша нз за кои пат ама искам като си вземам кола да знам сичко за нея:)
Интересно ми е ко е е по удачното 1и6 или 1и8 ама като гледам в книгата или каталог ли е нз на бмв пише че разхода е с 400 грама повече а са 15 коня.Интересно ми е кое как ще варви и как ще гори,кое е по икономичното и заслужава ли си за савсем малко разход гориво отгоре да се вземе по малкия двигател:?:
Питам вас защото вие имате такива модели коли и бихте ми казали най добре.
Благодаря ви предварително.
Интересно ми е ко е е по удачното 1и6 или 1и8 ама като гледам в книгата или каталог ли е нз на бмв пише че разхода е с 400 грама повече а са 15 коня.Интересно ми е кое как ще варви и как ще гори,кое е по икономичното и заслужава ли си за савсем малко разход гориво отгоре да се вземе по малкия двигател:?:
Питам вас защото вие имате такива модели коли и бихте ми казали най добре.
Благодаря ви предварително.
- Angel_Georgiev
- ентусиаст
-
РЕ:
318, че ако има климатик да може да върви по нанагорнище 

- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
зимай 320 и си свиркай
ако толко ти е проблем разхода 318is или не купувай бмв
разхода е толкова,колкото си го направиш ти..може да бъде и 10 градско,може да бъде и 20

- Gottlos
- младши ентусиаст
-
Това за разхода верно малко безмислен въпрос ми се струва вече.Както каза ///MapTo може и 10 може и 20 да гори. Аз го смятам така 8-9 извънградско и 10-12 градско.А мога ли да седна да изчислявам сега колко градуса е навън,колко ще дремя на светофари,колко човека ще качя,че надолнище ли е,че нагорнище ли е..... Та на въпроса-вземи си 318,но ако имаш възможност пазари си едно 320 

- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36

318
или по-запазената ако не ти пука вървежа как е
п.с. за повече въпроси и отговори - търсачката, пълно е с такива теми и въпроси в е36 форума. и май трябва да се обобщи някъде всичко за 316 до 325тдс всички двигатели за да няма такива теми нонстоп

- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
abcd написа:..................разликата в разхода е в грамове,не си заслужава.
Между 320 и 316 са само 2000 грама разлика в полза на 316_то

Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
- theraven_nz
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15
Re: РЕ:
Ачо написа:318, че ако има климатик да може да върви по нанагорнище
Ха сега де....

тоя климатик да не е хладилен камион

---
- georgivar
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 328i Touring '96
Ако искаш да пестиш от гориво си избрал една изключително неподходяща марка и категория автомобили. Особено за коли, произведени доста отдавна, когато технологиите за пестене на гориво и вредни емисии хич не са били на височко ниво и почит (е36 - модел 1990). Щом питаш за 316 и 318 и разход явно нямаш много кинти, та моя съвет е въобще да не се забъркваш в тоя филм или ако се забъркаш да не мислиш много за бензина.
- FLEX
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 540ia Е65 745i
- Mr.President
- младши ентусиаст
-
Разлика голяма няма, недей да ги слушаш разбирачите
имам 316 и 318 и знам кое как върви. Разликата е минимална, защото 316-ката е по-улекотена и тежи по-малко от колкото 318 и дават почти едни и същи показатели от 0-100 km/h лично съм ги тествал на дълъг път една до друга аз с 316-ката и другия с 318 със 120 до 160 km/h ме изпревари с около 1 метър и се отказахме, защото видяхме, че 318 ще бие, но с много малко, но лошото е че разлика в разхода няма голяма и затова наистина 318 печели с малко 

- BMWm5
-
-
- Кара: M5,X5,328iR,e30 330i,
- Мечтае да кара: м6
зема и аз да дам едно мнение зимаи 318ис или 320 не се разправяс с тоя малак двигател супер зян е гори пове4е от 318-то па к не върви хи4 карал сам 316 даде ми разход 7,5 извънградско като не сам карла с пове4е от 120... това си е икономия за бмв в града няма да ти казвам колко гори.. а с вклу4ен климатик пове4ето марки коли дигат разхода с от 1 литър нагоре в зависимост колко е топло вънка.А аз в момента се 4удя кое да взема дали 318ис или 320 но ти ако държи6 на малките двигатели 318 е мн по добре от 316 говоря от гледна то4ка разход вървене
касмет в покупката
А един въпрос кам Mr.President за пръв тът 4увам 4е при 316 и 318 на е36 има разлика в теглото ... освен ако 316-то не е компак... тогава съм съгласен но мисля 4е разликата им бе6е 16 см. и не смятам 4е масата е кои знаи колко рарли4на...

А един въпрос кам Mr.President за пръв тът 4увам 4е при 316 и 318 на е36 има разлика в теглото ... освен ако 316-то не е компак... тогава съм съгласен но мисля 4е разликата им бе6е 16 см. и не смятам 4е масата е кои знаи колко рарли4на...
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
по принцип тема с 'колко харчи че мисля да си взема' автоматично значи че човека няма пари за бмв - като заключение. какви са сметките за пестене на 15 лева на 500 километра (м/у 10 и 11.5 разход примерно), предвид всички каскота чаркове гуми консумативи и сервизни разходи?!
същото е и за разходи по основен ремонт, където изскачат разликите с цилиндри/повдигачи и т.н.
така че едва ли има смисъл спора..
а Mr.President - първо адски се съмнявам разликата да е повече от 50 кг ако има и 10 изобщо, но не ми се проверява. второ само екстрите + колко е пълен резервоара тежат предостатъчно за да зависи повече от тях теглото. трето тъй като не са чисто нови колите - нали се сещаш. може 316 да дръпне и 325 спокойно с 3 коли, ако втората е с маса проблеми.
та сравнението ти е само някакъв-си показател, а не самата истина и реалност
същото е и за разходи по основен ремонт, където изскачат разликите с цилиндри/повдигачи и т.н.
така че едва ли има смисъл спора..
а Mr.President - първо адски се съмнявам разликата да е повече от 50 кг ако има и 10 изобщо, но не ми се проверява. второ само екстрите + колко е пълен резервоара тежат предостатъчно за да зависи повече от тях теглото. трето тъй като не са чисто нови колите - нали се сещаш. може 316 да дръпне и 325 спокойно с 3 коли, ако втората е с маса проблеми.
та сравнението ти е само някакъв-си показател, а не самата истина и реалност

- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Ела на Екото някой четвъртък и ме потърси, да ти промия мозъка и да те запозная отблизо с туй дето не върви по нанагорнище 

39 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3