Нестабилност

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар

Нестабилност

Мнение от zvezdo88 » 29 Яну 2007, 16:35

Онзи ден карах по цариградско и усетих че колата ми е супер нестабилна. При скорост около 90-100 само се носи на ляво и дясно все едно се движа по път с много неравности. Първо си помислих че наистина е от пътя но това продължи през целия път. От какво може да е и къде да отида на читави майстори. Мерси :help:

ентусиаст
Аватар

Мнение от zvezdo88 » 29 Яну 2007, 16:36

Да добавя че ходих на реглаж и ми казаха че всичко било наред.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 29 Яну 2007, 16:39

моите предположения:
най-вероятно да прегледаш амортесьорите как са ти?
или кормилни щанги нещо?

Кукуригуууу
Аватар
Кара: Луда Баба Яга
Мечтае да кара: Още по-луда Баба Яга

Мнение от Alexbmw » 29 Яну 2007, 16:50

t0sh написа:моите предположения:
най-вероятно да прегледаш амортесьорите как са ти?
или кормилни щанги нещо?

Амортесьорите са най-вероятно :yes:
Ако беше проблема в кормилните щанги на реглажа щяха да ти кажат :lol:
Изображение
Човечеството е оцеляло не защото се е смяло, а защото късно е изобретило презерватива!

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330Ci convertible

Мнение от vitamincpp » 29 Яну 2007, 18:21

Дам и аз ще сменям предни амортисьори. Ако ти е удобно върви в Мотоексперт на Симеоновско до отбивката за зоологическата има стенд за тестване. Аз сега съм пред дилемата какви да слагам. Предлагат ми Билщаин за по 170лв - произведен най-вероятно в Румъния, и Закс за 190 - призведен незнайно къде. Не ми е за 40лв повече а по-скоро имам някакво предубеждение че Билщайн е по-добрата марка и затова везните ми клонят в тая посока. Ако някой има отзиви и впечатления ще съм много бладодарен да ги сподели. Ще се радвам да чуя мнения само на хора които имат лични впечатления.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 29 Яну 2007, 18:31

реглажа си е реглаж, не съм виждал да тестват за луфтове и проблеми по кормилните щанги ... но може аз да ходя на лошо място кой знае :mhihi:

ентусиаст
Аватар

.........

Мнение от euroto » 29 Яну 2007, 18:41

Стабилизираща щанга?! :roll:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от sith » 29 Яну 2007, 19:06

Онзи ден духаше много вятър, да не е от него :) ... и моята ми се струваше нестабилна:)
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 29 Яну 2007, 19:08

Ае ония ден, демек събота и мен ме побутваше по Цариградско, ама щото духаше вятър с 2500 км/ч, еб@си.... в посока центъра за норматив ми истина колата... но на теб щом и после ти е била нестабилна, значи колегите май са прави за амортесьорите....

Витамине.... това с тестове на стенд... ае там сигурно само чисто нови няма да дават отклонения... номера с натискането на калника какъв "резултат" ти дава?

ентусиаст
Аватар

Мнение от vitamincpp » 29 Яну 2007, 21:55

Ми не ми се люлее да го ... :) Май дето викате ще взема да я карам така засега, страх ме е да не си прецакам пък гумите че дадох 620лв за чисто нови. Другото - преди мен мина някакъв пич с дребна смотана колица не помня марка и модел и на него тоя му вика супер са ти амортисьорите. Освен да разиграват като едно време "тука има тука нема" - единия го играе комбина и уж печели :mhihi:

Потребител
Аватар

?

Мнение от Vale Karo » 29 Яну 2007, 22:02

тампони на носачите?на мен от това ми сееше... ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от zvezdo88 » 29 Яну 2007, 22:55

Не е от вятъра защото го усещам навсякъде където развия скорост от 60-100 и нагоре , ще проверя амортесиорите и ще питам някъде където да я видят. Мерси за инфото.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 29 Яну 2007, 23:37

Убу де, аз пак да питам..... като натиснеш по калника как "връща" амортесьора? Клати ли се много?

ентусиаст
Аватар

Мнение от vitamincpp » 30 Яну 2007, 2:24

Ми не се клати. Въпросът е такъв че тая машинария дето тества изрежда честоти от 0 до 25 херца което е 25 вибрации в секунда. Високата честота симулира движение по павета примерно. Като натиснеш колата и я разлюлееш се симулира някаква малка честота - примерно 2, 3 херца. На диаграмата има една зона която е по средата на честотите и в нея се получава това голямо колебание - тоест има диапазон от честоти в които амортисьорите си бачкат съвсем добре и има такива където не е така. Та като инженер ми е ясно въпреки твърденията на "майсторите" на стенда, че амортисьорите не са изпуснали тотално ами просто нямат такива характеристики като чисто нови във всеки честотен диапазон на трептене. Имам и друго съмнение по отношение на тия стендове. Не мога да разбера как с един и същ аршин ще се мери поведението на бмв 7ма серия примерно и Фоклсваген Попо. Това което ме притеснява най-много е да не стане така че като сложа нови и мина евентуално пак на тоя пуст стенд да се окаже че дава същата графика - не ми се дават навятъра 450лв ако не се налага. А за субективното усещане като я карам колата - ами добре се държи според мен, но като са ми казали веднаж че са за смяна ( дори 2 пъти :)) почвам да си внушавам че прекалено много хоца и се клати знам ли :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 30 Яну 2007, 10:23

Абе амортисьорите не са шега работа и аз съм се замислил за моите, но както каза Honzik сигурно само чисто нови ще дадат добра характеристика на стенда и то докато направят 15-20к км. Не е чудно, че мерят по един аршин и малки и големи коли, защото идеята на амортисьора е все една и съща, а друг е въпросът, че едната вози еди как си, а другата примерно 5 пъти по-комфортно. Даже си мисля, че по-голямата кола има по-голяма вероятност да си скапе амортисьорите по-бързо от малката.
Според мен трябва да се внимава и да се обръща внимание на усещането на "drivers seat-a", ако е гадно требе да се сменяват, но въпросът е с какви... :roll:
Мене примерно много ме кефи как комфортно вози купето и ме тормози мисълта, че ако тръгна да сменям и нещо ми се влоши возията ще ме е много яд.

Следваща

Назад към E36