Масло скорости New fluid???

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E83 LCI, Е60
Мечтае да кара: BmW F06 M

Масло скорости New fluid???

Мнение от Enslaving_Lecher » 26 Яну 2007, 1:46

Момчета, ще сменям скоро съединител и си мисля да сменя и маслото на скоростната, знам за видовете лепенки по кутиите на Е36, знам, и че маслото е за автоматици, но когато попитах човека, от който си купувам всичко за масло, той провери и каза, че сега имало някакво ново, за което не се знае нищо повече от следното:
S5D 250 G - New fluid
Знаете ли какво е всъщност и хубаво ли е, че да не прецакам нещо по колата ;) , той портфейла е ясен :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 26 Яну 2007, 1:50

Тва S5D 250 G е единия модел скорости, които се слагат на е36, вероятно твоите са такива. Което ме навежда на мисълта, че ако въпросното масло е точно за тая кутия, е абсурд да прецакаш нещо. Провери в някоя страница по ВИН, обикновено излиза имодела на кутията. Ако твойта е такава сипвай смело.

http://www.bmw-z1.com/VIN/VINdecode-e.cgi

ентусиаст
Аватар

Мнение от Enslaving_Lecher » 26 Яну 2007, 2:15

Точно такава ми е кутията, не бях обръщал внимание, че този номер това значи :uups: , благодаря ти ;), а това ню флуид, нов модел ли ще да е?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Митко Ганчев » 26 Яну 2007, 2:18

Знам ли, има някои кутии дето маслото им се води доживотно. Ако на тая кутия е такова, възможно е тва да са го кръстили така да се знае че е за смяна на уж дожвотното...кво ти пука, ако на опаковката пише тоя модел кутия немаш грижи;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Enslaving_Lecher » 26 Яну 2007, 2:40

Прав си, благодаря ти за бързите отговори ;) , нямам търпение да сменя горепосоченото :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 26 Яну 2007, 16:11

аз лично бих сложил това, което си е изпитано, а не да си пробвам нови неща по колата, за които гледам не си намерил отзиви...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 26 Яну 2007, 18:35

new fluid - нова течност

а тези които са доживотните са LT - Life Time - цял живот, те не се сменят, но на определен пробег се проверяват и ако е нужно се долива задължително със същото масло.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Enslaving_Lecher » 27 Яну 2007, 2:43

t0sh написа:аз лично бих сложил това, което си е изпитано, а не да си пробвам нови неща по колата, за които гледам не си намерил отзиви...

Така е, имаш право, но при моя човек програмата само това изкара като заместител на досегашното :roll: дай пример за изпитано масло - ти какво си си сложил и каква ти е кутията?

Kris написа:а тези които са доживотните са LT - Life Time - цял живот, те не се сменят, но на определен пробег се проверяват и ако е нужно се долива задължително със същото масло.

това го знам ;)

Назад към E36