Предни амортисьори за е36 купе
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ZLATIST
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 323i coupe 98'
- Мечтае да кара: e36 ///M3 evo GT
- Детайли за колата: Avusblau Metallic
Предни амортисьори за е36 купе
Здравейте! Бихте ли ми препоръчали предни амортисьори за е36 купе ? Със спортни пружини съм. Нещо от средният клас с добра возия....

Re: Предни амортисьори за е36 купе
С какви точно пружини си?
Това което идва като продукти на Билщайн от Аутодок е на доста прилични цени и аз лично не бих се занимавал с нищо друго.
Б4 е стандартния ОЕМ амортисьор, който принципно трябва да се кара с някаква вариация на ОЕМ пружина било то и Мтех. За мен добрата возия свършва там където започва Мтех-а, т.е. не виждам как очакваш добра возия със къси пружини.
Ако пружините ти снижават с 30тина милиметра(Eibach Pro kit примерно), можеш да сложиш Билщайн Б6.
Ако си на 60/40 единствената надеждна алтернатива е Билщайн Б8 или подобни.
Това което идва като продукти на Билщайн от Аутодок е на доста прилични цени и аз лично не бих се занимавал с нищо друго.
Б4 е стандартния ОЕМ амортисьор, който принципно трябва да се кара с някаква вариация на ОЕМ пружина било то и Мтех. За мен добрата возия свършва там където започва Мтех-а, т.е. не виждам как очакваш добра возия със къси пружини.

Ако пружините ти снижават с 30тина милиметра(Eibach Pro kit примерно), можеш да сложиш Билщайн Б6.
Ако си на 60/40 единствената надеждна алтернатива е Билщайн Б8 или подобни.
- ZLATIST
- младши ентусиаст
-
Не знам с какви пружини съм. Мисля, че са 60/40 ....Така съм взел колата. ОЕМ или спортни е по-добрия вариант ?
Изпратено от моят Redmi Note 8 Pro с помощта на Tapatalk
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Без да знам с какви тампони си е малко трудно да преценя, но бих казал че е или 40/20 или 60/40.
Не мисля, че този сетъп кореспондира с комфорта. Аз бих се насочил към Билщайн Б6 или Б8.
Принципно нищо не те спира да сложиш какъвто и да е амортисьор, но те по принцип трябва да работят в синхрон с пружината. Неподходящият амортисьор няма да може да я контролира адекватно и от това ще страда пътното поведение, освен това му съкращаваш живота.
Не мисля, че този сетъп кореспондира с комфорта. Аз бих се насочил към Билщайн Б6 или Б8.
Принципно нищо не те спира да сложиш какъвто и да е амортисьор, но те по принцип трябва да работят в синхрон с пружината. Неподходящият амортисьор няма да може да я контролира адекватно и от това ще страда пътното поведение, освен това му съкращаваш живота.
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
Абсолютно ,обикновен амортисьор на спортна пружина или обратното може да доведе до голям дискомфорт. B6 е по-евтино като цяло ,но отзад също ще трябва ,доста е клекнала и само отпред ще изгкежда като немска овчарка.
Да, това е добра забележка. Ако приемем, че сега амортисьорите ти не са в добро здраве. Нови, твърди амортисьори ще я вдигнат леко там където ги сложиш.
Смяната на опорни тампони и подложки на пружини(има няколко височини) също ще имат ефект върху височината.
Евтин и лесен вариант да регулираш височината предна спрямо задна ос е с по-дебели положки за пружините отзад(продават се на различни височини. Или да си купиш гайки за пружини и да си ги въртиш. Това е ако смениш само отпред амортисьори и предницата се вирне, а не искаш да сменяш отзад. Разбира се след такава интервенция с подложки се губи леко смисълът от понижаващи пружини....
Смяната на опорни тампони и подложки на пружини(има няколко височини) също ще имат ефект върху височината.
Евтин и лесен вариант да регулираш височината предна спрямо задна ос е с по-дебели положки за пружините отзад(продават се на различни височини. Или да си купиш гайки за пружини и да си ги въртиш. Това е ако смениш само отпред амортисьори и предницата се вирне, а не искаш да сменяш отзад. Разбира се след такава интервенция с подложки се губи леко смисълът от понижаващи пружини....
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
Подложките са вариант но на това спортно окачване хептен ще втвърди возията.Ако иска комфорт и висок клиренс ще трябва да сложи стандартно окачване, всичко друго ще е половинчато
- ZLATIST
- младши ентусиаст
-
Отзад съм с подложки 2.5 см. Ако сложа спортни амортисьори отпред ще се промени ли височината и в каква посока ?

- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
Колата с 19- ки ли е обута ? Със сигурност ще си вирне предницата .
- ZLATIST
- младши ентусиаст
-
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
Първо разбери с какви точно амортисьори си в момента.
- ZLATIST
- младши ентусиаст
-
Интересно ! Проверих по вин номер и излиза , че съм с моторспорт окачване. Амортисьори Билщайн...

М тех окачването не би трябвало да е толкова ниско, то е 15/15.
Виж какъв цвят са ти пружините. Ако са черни с цветни точки по тях, значи са ОЕМ. Ако не ме лъже паметта Мтех-а е с три розови точки.
Ако се виждат хубаво точките ги снимай/запиши и аз ще опитам да намеря някъде из архивите таблицата с това какво значат.
Но като цяло, ако си със Мтех пружини - Билщайн Б4.
Виж какъв цвят са ти пружините. Ако са черни с цветни точки по тях, значи са ОЕМ. Ако не ме лъже паметта Мтех-а е с три розови точки.
Ако се виждат хубаво точките ги снимай/запиши и аз ще опитам да намеря някъде из архивите таблицата с това какво значат.
Но като цяло, ако си със Мтех пружини - Билщайн Б4.
- ZLATIST
- младши ентусиаст
-
С червени пружини съм. Може би са сменени още докато колата е била в Германия.

19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2