семеринг

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318d
Мечтае да кара: всички от марката БМВ

семеринг

Мнение от kmet » 10 Яну 2007, 10:59

здравей те
Моите мъки нямат свършване Имам уникалната способност да се натрисам на некомпетентни майстори
Протече задната семерина на коляновия вал Смениха я и съединител и лагер с труда 325 лева.Катоя взех след 20 километра нешто почна да стърже - не сглобили добре нешто по висящия лагер и СЕМЕРИНГА ПРОДЪЛЖАВА ДА ТЕЧЕ
казаха ми че старата направила лек ръб и докато тази легне ще е така ЩЕ СПРЕ САМО - ИМАЛИ СПОРЕД ВАС НЕШТО ТАКОВА ИЛИ НА ДРУГ ДА СЕ Е СЛУЧВАЛО ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38
Мечтае да кара: Е38

Мнение от D.Pavlov » 10 Яну 2007, 16:50

Мога да ди кажа че този"майстор" който ти е казал че само ще спре да тече му кажи че това не е каца, ОКАКАЛИ СА СЕ ТИЯ МАЙСТОРИ, това е цялата история сага всичко на ново!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от juro » 10 Яну 2007, 20:39

Ще спре..................
ама друг път :confused:
Майсторчетата дето са я правили с една сопа по главата :)
Семерингите не си улягат. Или течат или не течат. Веднъж текне ли спиране няма докато не се смени.
И на мен ми разправяха простотии като ми смениха семерингите на другата кола и протекиха след 6 месеца. Но после си купих хубави семеринги, монтирах си ги сам и колата си е ок вече 2 години и половина и няма и намерение пак да протича.
Не вярвам ситуацията при теб да е различна. Според мен смени маисторите и взвми със сигурност хубави семеринги и ако няма проблеми с износването на двигателя течовете ще спрат за доста време.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330Ci convertible

Мнение от vitamincpp » 10 Яну 2007, 22:28

Качествените семерини са доста скъпи и ако са ти сложили някое турско менте е по-зле от старите ти течащи бих казал. Затова само оригинални части и читави майстори. Малко по-скъпо но всъщност доста по-евтино :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kmet » 11 Яну 2007, 10:26

дадох следните пари:
LUK съединител 145лв
лагер - 48лв
семеринг - 21.60 някаква немска била на фирма с буквата R....
110 ЛВ ЗА ТРУД
Това е бивш сервис на БМВ сега е ПЕЖО собственика е бивш състезател с бъги

Потребител
Аватар
Кара: Старо BMW
Детайли за колата: E36 320i

Мнение от gani76 » 12 Яну 2007, 23:33

Колега,работя в автосервиз и имам някой наблюдения.По принцип колегите са прави ,че "не е каца да се закисне".Но на практика там кадето няма мазане мекото(семеринга) износва твърдото(КОЛЯНОВ ВАЛ)колкото и нелогичнода звучи е така. Новия семеринг не ляга винаги на мястото на стария,а и коляновия вал има аксиален луфт,т.е. премества се напред/назад и там точно е проблема.Решението е да се свие пружинката на семеринга с 3..5мм.,колкото е луфта на вала.Надявам се да съм помогнал.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от juro » 13 Яну 2007, 3:43

Аксиален луфт има винаги и износване на вала при семеринга също има винаги особено като говорим за 13 годишна кола.
Ако всичко е както трябва по двигателя аксиалния луфт е в границите 0,08-0,163 мм, което е достатъчно малко за да пречи на новия семеринг. Износването на вала не би трябвало да е много голямо.
Принципно ако всички луфтове са в допуските само с хубав семеринг трябва да изчезне проблема.
А инъче ако вала е доста износен на мястото където е бил стария семеринг най-добре е новия семеринг да се набие малко по-навън от старото положение да кажем с около 0.5 мм.
Инъче номера със стягането на пружинката деиства, но винаги е временен и не за много дълго време.

Относно сегашния ти семеринг направо го отпиши щом тече вече. За сега от личен опит съм си изградил мнението, че семерингите на Elring и Corteco са добри, така че може да пробваш с някоя от тези марки когато решиш пак да сменяш.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kmet » 22 Яну 2007, 18:09

момчета
запретнах ръкави с братми и един приятел за 6 часа отворих смених семеринга и нештата за сега са добреБяха сложили семеринга с 2 мм накриво и гарнитурата на капачката която държи семеринга беше старата и не намазана с силиконКупих италианска семерина каквато препоръчахте БЛАГОДАРЯ ЗА СЪВЕТИТЕ А НА МАЙСТОРИТЕ МАМ........ТА

Назад към E36