Виене на помпата
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ivopicha
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E61 530D
- Мечтае да кара: BMW 760Li
- Детайли за колата: сива, 06.2004 г.
Виене на помпата
Здравейте. Значи искам да направя един експеримент. Имам газ и бензин. Искам да засека с 10 лв гази и 10 лв. бензин колко км ще мина градско. Но искам да свърша бензина докрай. Обаче преди малко като запалих се чуваше езно жужене на помпата в резервоара. Може ли да се повреди помпата така?
- ivopicha
- ентусиаст
-
Абе чак 10 литра
Много бе, човек!То аз не че карам с по малко ( като съм на газ я оставям с 15 литра бенз).

- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
Не си оставяйте резервоарите празни ще си прецакате помпата със сигурност. Светне ли червено веднага на бензиностанцията. Аз дори като падна на чертата над червеното и зареждам за по сигурно, не знае човек в какви задръствания ще попадне точно когато му светне лампата 

Това ми каза майстора
Не разбрах защо искаш да изпразнеш резервоара до край?
Разход на гориво се мери, като веднъж напълниш резервоара догоре (до гърлото), караш например 50 км. и после пак пълниш с гориво до гърлото. Виждаш колко си сипал втория път и виждаш колко километра си изминал .... преизчисляваш за 100км и готово.
Това е единствения точен начин. Другите са само ориентировъчни.

Не разбрах защо искаш да изпразнеш резервоара до край?
Разход на гориво се мери, като веднъж напълниш резервоара догоре (до гърлото), караш например 50 км. и после пак пълниш с гориво до гърлото. Виждаш колко си сипал втория път и виждаш колко километра си изминал .... преизчисляваш за 100км и готово.
Това е единствения точен начин. Другите са само ориентировъчни.
- ivopicha
- ентусиаст
-
- Shider
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: touring 318tds
Остави помпата настрана.
Какви са тези измервания, това цепене на стотинката на две
(то никой не е цъфнал и вързал, ама все пак...)
Колкото е по-късо засичането, толкова е по-голяма грешката от обективни и субективни фактори - задръствания, външна температура, студени стартове и т.н. 10лв=6.2л бенз=ок. 45-50км
Колата загрява нормално за 4-5км - какво правим
Много грешни изводи можеш да си направиш...
Какви са тези измервания, това цепене на стотинката на две

Колкото е по-късо засичането, толкова е по-голяма грешката от обективни и субективни фактори - задръствания, външна температура, студени стартове и т.н. 10лв=6.2л бенз=ок. 45-50км

Много грешни изводи можеш да си направиш...
- ivopicha
- ентусиаст
-
Така е, получават се грешки, но при нас поне няма задръствания
А пък и ми е пределно ястно, че зимата е по- добре градско да си караш на бензин.Но пък на мен ми е интресно, никого не карам да прави като мен. Просто попитах за помпата. Винаги мога да си обърна на газ и тя ще спре да жужи!

- 7S\/E7OSLA\/
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 E70 08.2010
- Детайли за колата: Сив металик
при мен помпата вече изгоря от подобни експерименти ,та 220-30 лв с филръра излезна смяната. Не си оставяй лампата да свети дълго 

- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
""Така е, получават се грешки, но при нас поне няма задръствания А пък и ми е пределно ястно, че зимата е по- добре градско да си караш на бензин.Но пък на мен ми е интресно, никого не карам да прави като мен. Просто попитах за помпата. Винаги мога да си обърна на газ и тя ще спре да жужи!"" Ако газовата уредба е слагана от някой що годе разбиращ монтьор, то той никога няма да прекъсне работата на помпата при прехвърляне на газ. и она па че си жужи
- Se7ven
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5, Е60, Е30
- Мечтае да кара: с талон
- Детайли за колата: БМВ
- ivopicha
- ентусиаст
-
ETW_You_ написа:""Така е, получават се грешки, но при нас поне няма задръствания А пък и ми е пределно ястно, че зимата е по- добре градско да си караш на бензин.Но пък на мен ми е интресно, никого не карам да прави като мен. Просто попитах за помпата. Винаги мога да си обърна на газ и тя ще спре да жужи!"" Ако газовата уредба е слагана от някой що годе разбиращ монтьор, то той никога няма да прекъсне работата на помпата при прехвърляне на газ. и она па че си жужи
Големи разбирачи, еййй! Защо не се прекъсва работата на помпата? Прекъсва се също така и работата на дюзите. Това, че някой майстор I разряд не я е прекъснал на някой твой приятел не означава, че не се прекъсва!
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2