Проблеми с брава и прозорец [E36 316]
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
Проблеми с брава и прозорец [E36 316]
Здравейте,
Преди известно време нещо изщрака при отваряне на прозореца и започна да се отваря на една страна(излиза от уплътненията и не може да се затвори напълно).След доста мъки успях да го затворя и не съм го отварял от тогава с цел да чака лято, когато ще ми е нужно да е отворен.Но вчера дадох колата на един приятел и след като ми я върна не можах да си отворя от външната страна и сега всеки път когато искам да покарам трябва да правя нинджа хватки за да заема шофьорското място.След 5-ия път ми писна и реших да махна кората да видя какво се е случило. Вътре намерих това:

и нямам идея дали е от бравата или от механизма на прозореца.Друга отчупена част не намерих.
Самата брава не е захваната за нищо от вътрешната страна както (надявам се ) можете да видите в тази снимка :

И ето две снимки, които успях да щракна да видите механизма за прозореца:

Та въпросите ми са: Трябва ли да сменям цялата брава и ако не някаква идея как да го оправя?, Някой имал ли е подобен проблем с механизма на прозореца и как да го оправя трайно?
Благодаря ви !
Преди известно време нещо изщрака при отваряне на прозореца и започна да се отваря на една страна(излиза от уплътненията и не може да се затвори напълно).След доста мъки успях да го затворя и не съм го отварял от тогава с цел да чака лято, когато ще ми е нужно да е отворен.Но вчера дадох колата на един приятел и след като ми я върна не можах да си отворя от външната страна и сега всеки път когато искам да покарам трябва да правя нинджа хватки за да заема шофьорското място.След 5-ия път ми писна и реших да махна кората да видя какво се е случило. Вътре намерих това:

и нямам идея дали е от бравата или от механизма на прозореца.Друга отчупена част не намерих.
Самата брава не е захваната за нищо от вътрешната страна както (надявам се ) можете да видите в тази снимка :

И ето две снимки, които успях да щракна да видите механизма за прозореца:

Та въпросите ми са: Трябва ли да сменям цялата брава и ако не някаква идея как да го оправя?, Някой имал ли е подобен проблем с механизма на прозореца и как да го оправя трайно?
Благодаря ви !
Re: Проблеми с брава и прозорец [E36 316]
Това парче е от бравата (трябва да си търсиш друга) а за повдигането "механизма" който си снимал му казват "ножица" огледай зоната в която ножицата е хваната за стъклото(предполагам плъзгача е изваден)
Re: Проблеми с брава и прозорец [E36 316]
v_p_m написа:Това парче е от бравата (трябва да си търсиш друга) а за повдигането "механизма" който си снимал му казват "ножица" огледай зоната в която ножицата е хваната за стъклото(предполагам плъзгача е изваден)
Благодаря ! От както ми отговори се ровя насам натам и по някаква абсолютна случайност си оправих прозореца

3 мнения
• Страница 1 от 1