HELP: Катастрофа, с малко щети(е36 купе 94г)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- idombev
- Потребител
-
- Кара: e60 525i
- Мечтае да кара: M3 e36/e46
- Детайли за колата: 1994 e36 316i
2002 e46 325ci
2005 e60 525i
HELP: Катастрофа, с малко щети(е36 купе 94г)
Здравейте,
Снощи понеже ми се спеше и бързах("Бързата работа срам за майстора."), и изпуснах колата в завой, на който беше доста хлъзгаво(и бързо се събудих
)... Шофьор съм от 2010г , но това ми е първата кола със задно, и за това избрах малкия мотор, с мисълта, че такива неща няма да ми се случат, но малко невнимание и "те го те"
Колата е е36 1994г Купе 316i M43B16. Прилагам снимки на щетите:
http://i.imgur.com/jBE5b9u.jp
http://imgur.com/3SMKFqE
http://imgur.com/jBE5b9u
1. Въпросът ми е, дали някой може да го погледне това и да предложи варианти за оправяне?
2. Струва ли си да се оправя това нещо?
3. И евентуално къде може да се оправи
ии евентуално до колко може да ми стъпи ремонта?
4. Предният капак също не може да се отвори. До колкото разбрах ако е разместен капака си има някакви инструменти, които им трябва реглаж и ако се размести капака - не може да се отвори( видях го в тази тема - https://bmwpower-bg.net/forums/viewtopi ... e537de7f85).
5. Колата си пали и върви нормално, предполагам, че може и да има щети и по други неща, но за сега това е.
Като щети за сега виждам тези неща:
1. Предна броня + халогени
2. Фар + мигач
3. Калник и подкалник(всъщност 2 подкалника ми трябват)
4. Изкривени железа(не знам как се казват
)
5. Резервоарче за течност за чистачките(от там е текло през нощта, понеже миришеше на течност за чистачки)
6. Предполагам нещо около колелото ще има като щета, но не мога да кажа в момента, като цяло колата върви(само нещо понадира отдолу)
ПС: Благодаря на колегите, които спряха да ме питат как съм снощи!
Благодаря на отзовалите се!
Снощи понеже ми се спеше и бързах("Бързата работа срам за майстора."), и изпуснах колата в завой, на който беше доста хлъзгаво(и бързо се събудих

Колата е е36 1994г Купе 316i M43B16. Прилагам снимки на щетите:
http://i.imgur.com/jBE5b9u.jp
http://imgur.com/3SMKFqE
http://imgur.com/jBE5b9u
1. Въпросът ми е, дали някой може да го погледне това и да предложи варианти за оправяне?
2. Струва ли си да се оправя това нещо?
3. И евентуално къде може да се оправи

4. Предният капак също не може да се отвори. До колкото разбрах ако е разместен капака си има някакви инструменти, които им трябва реглаж и ако се размести капака - не може да се отвори( видях го в тази тема - https://bmwpower-bg.net/forums/viewtopi ... e537de7f85).
5. Колата си пали и върви нормално, предполагам, че може и да има щети и по други неща, но за сега това е.
Като щети за сега виждам тези неща:
1. Предна броня + халогени
2. Фар + мигач
3. Калник и подкалник(всъщност 2 подкалника ми трябват)
4. Изкривени железа(не знам как се казват

5. Резервоарче за течност за чистачките(от там е текло през нощта, понеже миришеше на течност за чистачки)
6. Предполагам нещо около колелото ще има като щета, но не мога да кажа в момента, като цяло колата върви(само нещо понадира отдолу)

ПС: Благодаря на колегите, които спряха да ме питат как съм снощи!

Благодаря на отзовалите се!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: HELP: Катастрофа, с малко щети(е36 купе 94г)
Инструменти за наместване няма. Ключалките, които са в предницата на колата са се разместили спрямо тези в капака и за това не може да се отвори.
Остави го с него да се занимава тенекеджията. Като цяло удара не е нищо особено за да не си струва да се прави. А и тъкмо ще си вземеш капак с емблема
Виж в разните коли за части колко ще ти струват калник, капак, броня и другите неща (може да си намериш и същия цвят за да отпадне боядисването) и ще го сметнеш горе-долу.
Остави го с него да се занимава тенекеджията. Като цяло удара не е нищо особено за да не си струва да се прави. А и тъкмо ще си вземеш капак с емблема

Виж в разните коли за части колко ще ти струват калник, капак, броня и другите неща (може да си намериш и същия цвят за да отпадне боядисването) и ще го сметнеш горе-долу.
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Всъщност намирането на читави оригинални ламарини за е36 вече е трудна задача.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- idombev
- Потребител
-
2002 e46 325ci
2005 e60 525i
Благодаря за бързите отговори.
А някой да знае добър тенекиджия в София, за да я закарам да видим какво ще се случва.
То и този цвят уж се води от редките - Медейравиолет Металик 302, та ще е още по-трудна задача..
А някой да знае добър тенекиджия в София, за да я закарам да видим какво ще се случва.
maxpower написа:Всъщност намирането на читави оригинални ламарини за е36 вече е трудна задача.
То и този цвят уж се води от редките - Медейравиолет Металик 302, та ще е още по-трудна задача..

- BLUE_999
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 и е39
- Мечтае да кара: всичко сьс задно
- Детайли за колата: да има V12 под капака
idombev написа:Благодаря за бързите отговори.
А някой да знае добър тенекиджия в София, за да я закарам да видим какво ще се случва.maxpower написа:Всъщност намирането на читави оригинални ламарини за е36 вече е трудна задача.
Не е кой знае какво удара,може и да си намериш сьщия цвят и да не боядисваш,мога да ти дам телефон на тенекеджия на лично да нее правим реклама

- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Не си струва заради тези няколко ламарини да е поредното е36 свършило на части и след това на надин.
Оправи си я ако е читава и си я джиткай
Оправи си я ако е читава и си я джиткай

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
maxpower написа:Всъщност намирането на читави оригинални ламарини за е36 вече е трудна задача.
Прав си май. Аз живея няколко години назад изглежда. Е36 си стана скъпа кола.

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
здрави калници за КУПЕ специално ... в цвят ... и капак ... успех ... задачата не е никак лесна (за оригинални, не тайвански за боя )
- idombev
- Потребител
-
2002 e46 325ci
2005 e60 525i
А в този си вид, евентуално колко мога да и взема? Като не искам да давам гумите, понеже са чито нови Dunlop дот 3916 и ще ги сложа на следващата, най-вероятно
Колата си пали и си върви, просто като го смятам с боядисването на колко ще ми стъпи и се отказвам..
Проблем имаше в рейката само преди да се джасна така и имах намерение тази седмица да я оправям...

Колата си пали и си върви, просто като го смятам с боядисването на колко ще ми стъпи и се отказвам..

Проблем имаше в рейката само преди да се джасна така и имах намерение тази седмица да я оправям...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
В предвид годината, двигателя и като гледам каквото се вижда от салона вероятно няма и много екстри ако я продаваш в такова състояние бих казал някаква много символична сума.
Не си струва да я продаваш в тоя вид.
Не си струва да я продаваш в тоя вид.
- mafiata_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 328i
- Мечтае да кара: Самолет
около 500лв може и малко повече заедно с боята ще ти струва. Най-евтинко ще ти излезне да си купиш чарколяците от някой от форума и да си я сглобиш ти не е кой знае какво. После я даваш на някой да ти я боядише и си караш.
В това състояние както каза колегата по-горе ако тръгнеш да я продаваш няма смисъл.
В това състояние както каза колегата по-горе ако тръгнеш да я продаваш няма смисъл.
11 мнения
• Страница 1 от 1