ЕCU E 36 compakt 1999 M43 B19
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- toniironboy
- Потребител
-
- Кара: Bmw е36 compakt '99
- Мечтае да кара: Bmw 6-series'80г. & Mercedes "G-klass"
ЕCU E 36 compakt 1999 M43 B19
Здравейте колеги!!!
Имам проблем и се нуждая от вашата компетентна помощ.БМВ ми загряваше шлайфах главата+блока и днес се върнах от вилата и не ми загря за моя радост
.Докато си събирах колата чарк по чарк болт по болт и на края като го събрах го запалих.След 1 минута някъде колегата монтьор започна да я форсира за да може по-бързо да вдигне градус да я обезвъздушим.И започна да гърми ауспуха все едно е спортна кола и веднага забелязах ,че съм пропуснал да сложа две букси на местата си ,а именно точно на уреда ,кой то се намира точно зад дебитометъра в кой то се свързва с един маркуч в него.Не знам как се казва този уред за мое съжаление.Та въпросът ми е следният:Когато колата е студена и я запаля сутрин предимно точно след 3,4 секунди започва да звучи един продължителен шум буууууу в продължение на една минута и спира.Сега вече след като я сглобихме вече не се чува този шум и много се притеснявам!!!Аз съм малко ,като mr.Монк. Обичам всичко по колата и не само да ми работи да е в ред.Попитах преди време в един сервиз като купих колата какъв е този шум и те ми отговориха ,че е от ECU-то.Браво ми викат хубаво е ,че ти работи.И оттам разбрах какъв е този шум.Обаче този шум се включва само когато колата е студена и то при първото стартиране.Много ви моля помогнете с някакъв съвет ще ви бъдя много благодарен ако отново чуя този завладяващ звук за моите уши.Извинявам се за дългата тема!!!
Имам проблем и се нуждая от вашата компетентна помощ.БМВ ми загряваше шлайфах главата+блока и днес се върнах от вилата и не ми загря за моя радост

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: ЕCU E 36 compakt 1999 M43 B19
Колега, някой се е пошегувал с теб- ECU-то е съставено от електронни компоненти и няма какво да шуми. Това, за което питаш, най-вероятно е стъпковото моторче, понякога луфта в него се увеличава и става шумно, но най-добре покажи снимка.
- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
Това което бучи като е студена е - Emission control-air pump.
http://bmwfans.info/parts-catalog/E36-C ... l_air_pump
Включва се когато колата е студена, и работи около 90 сек. Няма нищо притеснително около този уред...чисто и просто доставя чист въздух в изпускателния колектор, когато колата е студена.
Включва се когато колата е студена, и работи около 90 сек. Няма нищо притеснително около този уред...чисто и просто доставя чист въздух в изпускателния колектор, когато колата е студена.
- toniironboy
- Потребител
-
sobiss написа:Това което бучи като е студена е - Emission control-air pump.
Sobbis.Точно на този Emission control -air pump забравих да поставя 2те букси.И колегата когато започна да форсира колата започна да гърми и аз веднага я изгасих и погледнах ,че съм забравил да ги постава.Sobbis днес сутринта като я запалих в гаража чух ,че започна много тихо да бръмчи.Мисълта ми е можеш ли да ми помогнеш със съвет как мога да си оправя Емишън контрола еър-пумп отново да го чувам така както преди.Ако го отворя ще мога ли да оправя по някакъв начин.Сега съм сигурен ,че някой ще каже -Абе ти луд ли си да се занимаваш с такива дребни неща ,но аз съм си такъв идиот ,че обичам всичко да ми е о.к.И ако имаш поглед над нещата дами отговориш в мен ли е проблема ,че съм забравил да ги постава предварително.Оттам ли идва грешката ,че така тихо едва недоловимо се чува.И ако не ги бях забравил пак ли щеше да се чува така слабо.И последен въпрос:Ако си го сменя със нова има ли смисъл да се набивам?Sobbis страшно много ти благодаря за конкретният и правилен отговор по темата ,че ме светна какво е това чудо

Последна промяна toniironboy на 02 Дек 2016, 17:21, променена общо 1 път
- toniironboy
- Потребител
-
zvetiko написа:Колега, някой се е пошегувал с теб- ECU-то е съставено от електронни компоненти и няма какво да шуми. Това, за което питаш, най-вероятно е стъпковото моторче, понякога луфта в него се увеличава и става шумно, но най-добре покажи снимка.
Много ти благодаря аз разбрах от колегата Sobbis за какво точно иде реч.И е прав.Ще ползвам и вашите услуги с компа!!!

- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
Незнам колко е шумна при теб тази джаджа, но при мен се чува доста отчетливо докато работи. Не мисля че имаш повод да се занимаваш повече с нея. Можеш да свалиш горния капак и да разгледаш, но ще видиш само една турбина и нищо повече.
- toniironboy
- Потребител
-
sobiss написа:Незнам колко е шумна при теб тази джаджа, но при мен се чува доста отчетливо докато работи. Не мисля че имаш повод да се занимаваш повече с нея. Можеш да свалиш горния капак и да разгледаш, но ще видиш само една турбина и нищо повече.
При мен трябва да се заслушаш много внимателно за да го чуеш.Познавам по това ,че като се загледам в ел цифри на километража виждам как избледняват от слабият ми акумулатор(абе честно да ти кажа Sobbis не ми е много зле акумулатора).По това познавам .Ще пробвам като го отморя да опитам там нещо и ще пробвам да оправя.Благодаря много за вниманието.Само ако можех да разбера от къде излиза този звук за да мога там да пипна.!!
Sobbis ,а знаеш ли приятелю от къде точно излиза този шум да мога направо там да пипна ,защото виждам ,че продължава естествено към винтила към двигателя.Може ли да е от винтила. Не нали?
7 мнения
• Страница 1 от 1