Възможен проблем с гарнитура глава 318TDS

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Възможен проблем с гарнитура глава 318TDS

Мнение от RageBg » 24 Ное 2016, 8:56

Колеги имам проблем , дайте съвет.
На прибиране минавайки през магазина видях под колата накапало (M41D17 - малкия TDS).
Викам си сега го втасахме, мръднах колата пипнах накапалото стори ми се дизел и миришеше на дизел.
Колата няма проблеми всичко си работи нормално по нея.
Когато вдигнах капака видях накапало(олято по скоро) тук:
http://prikachi.com/images/138/8966138M.png
http://prikachi.com/images/139/8966139m.png
С червено съм драснал местото от където ми се стори че тече.
Това ме навява на мисълта за гарнитурата на главата. Само, че от там трябва да тече антифриз(нали така).
Погледнах разширителния съд и мисля че има нужда от доливане. Спомям си преди време (5-6 месеца) също се наложи доливане но тогава нямаше такъв теч.
Погледнах капачката на маслото за бели петна но всичко беше черно. Може би трябва да се замери за газове в охладителната течност за да можем по-сигурно да говорим за заминала гарнитура. Понеже няма достъп до накапалото по двигатела не можах да бръкна с ръка да видя със сигурност каква е течността(пък и се стъмняваше вече и не можах да направя и снимки).
Та въпроса ми е ако е гарнитура на главата от къде мога да почерпа информация за свалянеот на главата, силата с която се натягат болтовете, трябва ли ми специален инструмент за веригата и т.н.
Има вариант и да я дам в сервиз да я оправят, но за момента смятам сам да се опитам да отстраня проблема , имам някакви познания и ще ги правя операциите в сервиз.
Също така може на лично някой сервиз за СФ където имат опит с тези работи и по възможност не смъкват кожи, ако евентуално реша в СФ да я правя.
Мерси.

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Възможен проблем с гарнитура глава 318TDS

Мнение от RageBg » 24 Ное 2016, 14:58

П.С. Имам чувствтото, че може да е от ГНП-то спомянм си преди години, че пак течеше и тогава мина на ремонт.
Явно 5-6 години по-късно пак е за ремонт , възможно е да не е направен много калпаво. За да провера дали все пак не е гарнитурата, какво друго мога да провера докато е на паркинга, за бълбукане в разширителния съд , за надуване на маркучи , за бял пушек от ауспуха, макар че е по-трудно зимата да се разбере.
Давайте идеи.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 27 Ное 2016, 19:49

За гарнитура си виж маслото и антифриза дали са каквито трябва да бъдат, маркучите дали са като камък, дали духа като махнеш капачката на разширителния съд и това са май нещата на първо време най-лесни за проверяване :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от RageBg » 28 Ное 2016, 10:41

Проверих ги тези неща колега , всичко изглежда наред , не надуваше маркучите , но губи по малко антифриз.
Може и капачка да е на радиатора , ще го търся проблема , теча се оказа нафта както си и мислех , това го оправихме. За другото ще мислим , мерси за отговора. Мисля, че темата за момента е за ключ.

Назад към E36