Озвучение в тавана на е36 туринг
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Озвучение в тавана на е36 туринг
Здравейте.
И двата ми говорителя горе на тавана сдадоха багажа.
Проблемът е в гофрата. При единият се е закъсала по окръжността, а на другият е тръгнала малка цепка на същото място. Закъсванията са след частта, залепена за мембраната. Хай-фай пакет са - 40 вата. Тоест в момента нищо не става от тях - свирят на дупе след бобец.
Като цяло иначе говорителите са като нови и струва ли си да се ремонтират с нови гофри? По принцип не съм очарован от задната линия на комбито в сравнение с другите купета като звучене.
Другото питане е за заместител афтърмаркет някакви подходящи от които да има доволни. Доста двулентови 10см алтернативи има на пазара но искам да взема нещо подходящо за леглата и да е до бюджет 40-50 кинта. Гледам и двулентовите, защото имам допълнителен мощен бас в багажника и ми трябва да го разтоваря малко с акустика от други тела.
Оригинални втора употреба да купувам за момента не е вариант!
И двата ми говорителя горе на тавана сдадоха багажа.
Проблемът е в гофрата. При единият се е закъсала по окръжността, а на другият е тръгнала малка цепка на същото място. Закъсванията са след частта, залепена за мембраната. Хай-фай пакет са - 40 вата. Тоест в момента нищо не става от тях - свирят на дупе след бобец.
Като цяло иначе говорителите са като нови и струва ли си да се ремонтират с нови гофри? По принцип не съм очарован от задната линия на комбито в сравнение с другите купета като звучене.
Другото питане е за заместител афтърмаркет някакви подходящи от които да има доволни. Доста двулентови 10см алтернативи има на пазара но искам да взема нещо подходящо за леглата и да е до бюджет 40-50 кинта. Гледам и двулентовите, защото имам допълнителен мощен бас в багажника и ми трябва да го разтоваря малко с акустика от други тела.
Оригинални втора употреба да купувам за момента не е вариант!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.
- petiopetrow87
- Потребител
-
- Кара: E36 M40 B18
- Детайли за колата: Преди да я закупя беше по хубава........
Re: Озвучение в тавана на е36 туринг
По добре смени гофрите защото за тези пари няма да са по добри от оригиналните а даже обратното има шанс да са доста по зле. Освен ако неизпадне оферта от OLX за някой хибави 10см-ви.
Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
- Mpower94
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW E36 320i touring
Mercedes c230 cl203 sport coupe
Opel Corsa C 1.2
Купувал съм алтернативи за по 40 - 60 лв, без значение от марката просто са колкото да има звук. На някои им харесва , но
аз от зад просто имам колкото да крия дупките, Но ако трябваше да избирам, бих направил един фланец и да бодна някой 13cm мидбас hertz или някой audison, Ако търсиш вече оригинален вид, трябва да си потърсиш 11 cm дали се намират не знам.

аз от зад просто имам колкото да крия дупките, Но ако трябваше да избирам, бих направил един фланец и да бодна някой 13cm мидбас hertz или някой audison, Ако търсиш вече оригинален вид, трябва да си потърсиш 11 cm дали се намират не знам.
Не са ли 10см горе
? Дори не съм се сетил да ги меря, но по данни от тук-там знам че са стандарт 10см.
http://www.technopolis.bg/bg/Car-speake ... 2/p/308093
Харесал съм си тези за момента като алтернатива, но ако също и ме интересува колко би излязъл ремонта на моите. Както писах горе, не съм очарован изобщо от задната линия на хай-фай пакета в туринга, ама и без нея не става.
При доста автомобили са закъсани тонколонките, не знам дали факта че са обърнати на обратно допринася за амортизирането им.

http://www.technopolis.bg/bg/Car-speake ... 2/p/308093
Харесал съм си тези за момента като алтернатива, но ако също и ме интересува колко би излязъл ремонта на моите. Както писах горе, не съм очарован изобщо от задната линия на хай-фай пакета в туринга, ама и без нея не става.
При доста автомобили са закъсани тонколонките, не знам дали факта че са обърнати на обратно допринася за амортизирането им.
- petiopetrow87
- Потребител
-
- Кара: E36 M40 B18
- Детайли за колата: Преди да я закупя беше по хубава........
Тези JBL доста ми допаднаха даже ме караш да се замосля дали да не отида да ги видя и аз да си сменя предните с тези колони.
- Mpower94
- кандидат ентусиаст
-
Opel Corsa C 1.2
11 cm са отворите за говорителите , а от шпилките за захващане са на 13 см една от друга. Общо взето от 10 - 11 см говорител не може да се очаква кой знае какво. А и отзад попринцип е само за мидбас. Мисля ,че тия двулентови ще ти омажат звука.
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
- georgivar
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 328i Touring '96
щом си с hi fi пакет значи имаш отзад отделно мидбас и пищялка - двукомпонентна система. А тези, които гледаш са коаксиални - средата и пищялката са в едно тяло. Т.е. ако монтираш двулентова коаксиална колонка на мястото на старата среда, ще ти остане и още една пищялка от стария комплект.
Отзад по принцип колонките са, за да свирят на хората на задната седалка и да вдигат малко нивото на звука - да не го чуваш, че идва само от краката, а да е по-високо - на нивото на ушите. Не бих търсил силни говорители за отзад, защото ще почнат да доминират.
40 вата 4 ома колонки само мидбаси(среди) има в авител
http://www.avitel-bg.com/hertz-emv-100-5-mid
http://www.avitel-bg.com/audison_prima_ ... mm_midbass
чел съм им ревюта (специално за audison) и бяха положителни като цяло. Мисля, че ще ти свършат работа. Но пък смяната на гофрите ще е по-евтина със сигурност. И като краен резултат не мисля, че ще усетиш разлика.
Отзад по принцип колонките са, за да свирят на хората на задната седалка и да вдигат малко нивото на звука - да не го чуваш, че идва само от краката, а да е по-високо - на нивото на ушите. Не бих търсил силни говорители за отзад, защото ще почнат да доминират.
40 вата 4 ома колонки само мидбаси(среди) има в авител
http://www.avitel-bg.com/hertz-emv-100-5-mid
http://www.avitel-bg.com/audison_prima_ ... mm_midbass
чел съм им ревюта (специално за audison) и бяха положителни като цяло. Мисля, че ще ти свършат работа. Но пък смяната на гофрите ще е по-евтина със сигурност. И като краен резултат не мисля, че ще усетиш разлика.
- Mpower94
- кандидат ентусиаст
-
Opel Corsa C 1.2
Какво стана сложи ли някакви ?
Все още се чудя какво да правя. За смяна на гофри ми обявяват цена 50 лева, което за такъв размер говорители е пълна лудост. Вероятно ще направя варианта от горният линк с фланеца от стара тон колонка и с нова двулентова 10ки.
10 мнения
• Страница 1 от 1