NCS Expert E36, може ли да ...?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 728
Мечтае да кара: Алпина

NCS Expert E36, може ли да ...?

Мнение от denises26 » 03 Сеп 2016, 11:11

Здравейте, колеги. Колата е Е36 кабрио. Искам да си направя one-touch вдигане на задните прозорци и на всички едновременно също. Копчета с 2 степени ще набавя. Въпроса е дали може да се кодира, колата е 95година. Предполагам няма кабрио без ЗКЕ и би трябвало да стане. Интересува ме също какво друго може да се кодира с НЦС - например може ли да се направи от оригиналната аларма ( ключ с 3 бутона, като на е39 ) да се вдигат стъклата при задържане, може ли при заключване да издава някакъв звук ( примерно свирване с клаксона )? Също ми трябва и кодиране на големия борд за моята кола, това до колкото знам става с НЦС, ако ме насочите към човек, който може да ми помогне за тези неща, за предпочитане от Пловдив. Благодаря предварително. :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 120L/E28
Мечтае да кара: E24
Детайли за колата: 05.82 Balticblau metallic

Re: NCS Expert E36, може ли да ...?

Мнение от 325_TDS » 03 Сеп 2016, 18:52

И на мен ми е интересно, че разполагам с комплекта кабел и програми, а още нищо не съм кодирал с тях.
Oo=00=oO Roses are red, violets are blue, I love my bimmer more than you.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 04 Сеп 2016, 10:22

denises26 написа:Здравейте, колеги. Колата е Е36 кабрио. Искам да си направя one-touch вдигане на задните прозорци и на всички едновременно също. Копчета с 2 степени ще набавя. Въпроса е дали може да се кодира, колата е 95година. Предполагам няма кабрио без ЗКЕ и би трябвало да стане. Интересува ме също какво друго може да се кодира с НЦС - например може ли да се направи от оригиналната аларма ( ключ с 3 бутона, като на е39 ) да се вдигат стъклата при задържане, може ли при заключване да издава някакъв звук ( примерно свирване с клаксона )? Също ми трябва и кодиране на големия борд за моята кола, това до колкото знам става с НЦС, ако ме насочите към човек, който може да ми помогне за тези неща, за предпочитане от Пловдив. Благодаря предварително. :bchug:

Не може да се кодира one-touch вдигане на задните прозорци, но може да се направи: http://www.youtube.com/watch?v=ZnSH73Dej7I
За целта се изработва един допълнителен интерфейс и се свързва към оригиналния комфорт модул. Дори бутонът, който управлява всички стъкла може да се замени с такъв, който е с две степени.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 04 Сеп 2016, 11:53

А нцс може ли да кодира при продължителен сигнал "заключване" освен да вдига стъклата, да затваря и шибидах, и обратното при задържане на сигнал "отворено" да отвори стъкла и шибидах?

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 04 Сеп 2016, 21:43

свалете си ncs dummy и вижте какви опции има. мисля че не беше нужен инпа пакета, за да тръгне

Назад към E36