BMW 325tds - как да сваля стартера

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 530d е39
Мечтае да кара: Само BMW

BMW 325tds - как да сваля стартера

Мнение от bimmy » 12 Авг 2016, 11:46

Здравейте,

От известно време стартера ми изпуска и вече тотално спря да върти, та реших да го сваля за да го дам на майстор да го оправи, но не знам как да го сваля. Ако може някой да ми каже как става цялата операция.

Благодаря предварително!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325 dizel

Re: BMW 325tds - как да сваля стартера

Мнение от krasi2bmw » 12 Авг 2016, 17:29

Откачаш акумулатора , откачаш кабелите от стартера , развиваш двата болта които го дьржат . След това махаш щеката / вадиш я или само я откачаш от планката която я дьржи / , при това положение стартера излиза покрай щеката нагоре , малко е зор , но излиза , слагането е по обратния ред

Потребител
Аватар
Кара: BMW 530d е39
Мечтае да кара: Само BMW

Мнение от bimmy » 12 Авг 2016, 17:59

А трябва ли да откача ск. кутия, защото на места съм чел че я откачат за да увисне малко и от долу се развиват двата болта които държат самия стартер. Иначе почнах да я раглабям отгоре и съм свалил колекторите за да е по удобно. Кой от двата начина е верният и на кое казваш щека?

Мерси!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325 dizel

Мнение от krasi2bmw » 15 Авг 2016, 0:22

bimmy написа:А трябва ли да откача ск. кутия, защото на места съм чел че я откачат за да увисне малко и от долу се развиват двата болта които държат самия стартер. Иначе почнах да я раглабям отгоре и съм свалил колекторите за да е по удобно. Кой от двата начина е верният и на кое казваш щека?

Мерси!

щеката за проверка нивото на маслото кутията не се откача , болтовете се развиват и без да има контра - отзад

Назад към E36