M44B19 странно поведение
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- simo_sh
- Потребител
-
- Кара: E36 320i, M52B20 Touring
M44B19 странно поведение
Колеги от вчера колата ми се държи странно,прекъсва,пука в ауспуха,на пълна газ пука във филтъра,на диагностиката излезе датчик разпределителен вал,смених го с втора употреба,грешката изчезна но пукането и прекъсването остана ... някакви идеи?
Re: M44B19 странно поведение
Махнете минусовата клема на акумулатора за два часа.Така ще нулирате компютъра и ще стартирате първоначалната програма за самообучение.
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Колега датчика е 90лв. някаква марка и 250 на бмв. Аз смених с тоя от 90 и няма ядове.
Попринцип за 3ти път сигурно го пиша но реално този датчик не се прецаква, а се прецакват кабелите му: най-често при датчика или при буксата.
Черния кабел, който виждаш е изолация на 3 други жици също изолирани отделно. Проблема е, че с времето тая изолация се напуква, не само черната но вътре помежду им и почват да се окъсяват. При мен на първо време почна при дъждовно време, защото влагата явно прониква и става мизерията, но с времето може би 2 години съм я карал така започна да зачестява и го смених.
Чак когато го смених видях, че е така, поразрових се в нета и по чуждите форуми си ги оправят тия датчици като забелят първо черната изолация докато стигнат до читава вътрешна на трите жици. Изолират първо всяка вътре жица по отделно и накрая изолират всичко на ново.
Напълно възможно е да ти издиша пак датчика, но ако не излиза на диагностика търсете друга, такива симптоми трябва да излязат.
Попринцип за 3ти път сигурно го пиша но реално този датчик не се прецаква, а се прецакват кабелите му: най-често при датчика или при буксата.
Черния кабел, който виждаш е изолация на 3 други жици също изолирани отделно. Проблема е, че с времето тая изолация се напуква, не само черната но вътре помежду им и почват да се окъсяват. При мен на първо време почна при дъждовно време, защото влагата явно прониква и става мизерията, но с времето може би 2 години съм я карал така започна да зачестява и го смених.
Чак когато го смених видях, че е така, поразрових се в нета и по чуждите форуми си ги оправят тия датчици като забелят първо черната изолация докато стигнат до читава вътрешна на трите жици. Изолират първо всяка вътре жица по отделно и накрая изолират всичко на ново.

Напълно възможно е да ти издиша пак датчика, но ако не излиза на диагностика търсете друга, такива симптоми трябва да излязат.
- dreadx
- младши ентусиаст
-
Виж от някъде да не смуче въздух. На диагностиката няма ли някакви мисфайъри по някакви цилиндри?
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!
- simo_sh
- Потребител
-
- Кара: E36 320i, M52B20 Touring
колеги,благодаря ви за съветите,колата е оправена... сменихме свещи и бобина и всичко си дойде на мястото
стария датчик ще го разфасовам да видя тея изолацийки дали има някъде повреда и да го ремонтирам евентуално и да си имам резервен
Благодаря ви още веднъж 

5 мнения
• Страница 1 от 1