E36 M52B28 прегрява
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
58 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- StormyG
- Потребител
-
- Кара: Сервизната кола :P
- Мечтае да кара: e46 M3 CSL :D
- Детайли за колата: E36 3** Coupe
E36 M52B28 прегрява
Здравейте, колеги.
И аз да вляза в клуба на 36-ците дето имат от онези проблеми
Да започна с това, че колата преграва през деня когато температурите са доста над нулата, както днес е 35 градуса
Вечерно време като е по-хладно няма проблеми, дори и на ръчки и в лютеницата.
Преди време от термостатното тяло ми беше протекло и губех антифриз, но наскоро го смених с такова от М50Б20-ка - алуминиево. Другите неща които съм сменил са:
Виското с перката, радиатора (чисто нов), масло и филтри ги смених снощи, водна помпа съм взел чисто нова, обезвъздушавал съм всеки път.
Термостата не съм го сменил още и се чудя дали не е от него. Другото което се чудя е дали не е от главата - да съм я изкривил или да прави някакви проблеми от там. Някакви идеи?
И аз да вляза в клуба на 36-ците дето имат от онези проблеми

Да започна с това, че колата преграва през деня когато температурите са доста над нулата, както днес е 35 градуса

Преди време от термостатното тяло ми беше протекло и губех антифриз, но наскоро го смених с такова от М50Б20-ка - алуминиево. Другите неща които съм сменил са:
Виското с перката, радиатора (чисто нов), масло и филтри ги смених снощи, водна помпа съм взел чисто нова, обезвъздушавал съм всеки път.
Термостата не съм го сменил още и се чудя дали не е от него. Другото което се чудя е дали не е от главата - да съм я изкривил или да прави някакви проблеми от там. Някакви идеи?

Последна промяна StormyG на 17 Юни 2016, 16:47, променена общо 1 път
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Re: E36 M52B28 прегравя
Запали колата на отворена капачка на разширите лния съд и пиши дали хвърля 3-4 метрови фонтани. 
Можеш да пробваш да смениш и капачката
При мен се оказа това.

Можеш да пробваш да смениш и капачката

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Какво разбираш под прегрява?
Стрелката и тя отива в червеното или седи на 12, но изхвърля водата?
Аз имах проблем при м44 с нов радиатор, проверена перка и нов термостат. Като стигне 90градуса хвърляше водата. Оказа се от капачката, която явно се беше нагодила по стария радиатор и на новия не оплътняваше.
Виж дали ти надува маркучите, преди първо палене трябва да са меки, но след каране трябва да са твърди, но не каменни. За гарнитура си виж маслото дали е нормален цвят и също под капачката на радиатора дали имаш гняс.
На първо време прегледай капачката на разширителя
Аз имах проблем при м44 с нов радиатор, проверена перка и нов термостат. Като стигне 90градуса хвърляше водата. Оказа се от капачката, която явно се беше нагодила по стария радиатор и на новия не оплътняваше.

Виж дали ти надува маркучите, преди първо палене трябва да са меки, но след каране трябва да са твърди, но не каменни. За гарнитура си виж маслото дали е нормален цвят и също под капачката на радиатора дали имаш гняс.

- StormyG
- Потребител
-
ogata написа:Запали колата на отворена капачка на разширите лния съд и пиши дали хвърля 3-4 метрови фонтани.
Можеш да пробваш да смениш и капачкатаПри мен се оказа това.
Сменил съм я и нея. До скоро карах с капачка за 2 бара, сега съм с друга за 1.4 бара. Преди прегряваше, след смяната също прегравя. Най-вероятно не е от нея.
А и с предната капачка правеше прекалено налягане и антифриза сутрин е на много ниско ниво. Като отворех капачката на радиатора, се повишаваше до нормално ниво.
Последна промяна StormyG на 18 Юни 2016, 18:53, променена общо 3 пъти
- StormyG
- Потребител
-
k.milanov написа:Какво разбираш под прегрява?
Аз имах проблем при м44 с нов радиатор, проверена перка и нов термостат. Като стигне 90градуса хвърляше водата. Оказа се от капачката, която явно се беше нагодила по стария радиатор и на новия не оплътняваше.![]()
Стрелката отива към червеното. Днес на жегата отиваше към червеното, но не мина бялата стрелка която е преди червения сектор с пуснато парно.
Но, странното е вечерно време на по-хладно няма такива симптоми на прегряване ( към червения сектор ).
А и маслото го смених вчера вечерта.
Re: E36 M52B28 прегрява
А това виско зацепва ли вобще щом казваш, че само през деня в жегите прегрява, ако няма кво да го охлади тоя двигател нормално е да прегрее, и капачката трябва да ти е на 2 бара не на 1,4, но ако всичко ти е наред по охладителната система ще трябва да се ориентираш към гарнитура/глава поне според мен.
- StormyG
- Потребител
-
Emilow написа:А това виско зацепва ли вобще щом казваш, че само през деня в жегите прегрява, ако няма кво да го охлади тоя двигател нормално е да прегрее, и капачката трябва да ти е на 2 бара не на 1,4, но ако всичко ти е наред по охладителната система ще трябва да се ориентираш към гарнитура/глава поне според мен.
Сега видях от една друга тема, че капачката за 28ца трябва да е на 2 бара, а не на 1.4. Може наистина от това да прави някакви мизерии и от там да прегравя. Ще взема нова на 2 бара да видя дали ще има промяна. Ако няма, ще мина на Термостата да го изтествам дали не е от него проблема. Ако не е от него, значи проблема отива на към Глава/Гарнитура.
На всички бензинови е на 2 бара, а на дизеловите е на 1,4. Съмнявам се да е от термостата проблема, поне по симптомите които казваш.Смени си капачката с нова най-добре оригинална, и виж тогава как се държи, но нищо не каза за виското дали зацепва както трябва 

- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is

- StormyG
- Потребител
-
k.milanov написа::arrow:Имаш ли достатъчно охладителна течност
![]()
Да, даже е на средата между Cold и Hot.
- StormyG
- Потребител
-
Emilow написа:На всички бензинови е на 2 бара, а на дизеловите е на 1,4. Съмнявам се да е от термостата проблема, поне по симптомите които казваш.Смени си капачката с нова най-добре оригинална, и виж тогава как се държи, но нищо не каза за виското дали зацепва както трябва
Може и да не зацепва, не е като на другите 36-ци. Принципно не ми изглежда да включва втора степен, защото си върти като на първа степен постоянно.
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Аммм, каква първа и втора степен те гони ?!
Не говорим за ел перката, а вискосъединителят на тази "закачена" на пистовият ремък ...
Ти си писал че си го сменил, ама не сиписал да е ново ?!
Антифриза го нагласи да е за максимум -35 градуса ! По-гъстият не е добър топлоприемник, и в тоз ред на мисли не охлажда добре !
Виж дали не смуче въздух от някъде !
Не говорим за ел перката, а вискосъединителят на тази "закачена" на пистовият ремък ...
Антифриза го нагласи да е за максимум -35 градуса ! По-гъстият не е добър топлоприемник, и в тоз ред на мисли не охлажда добре !
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- ceco_kd
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318i
- Мечтае да кара: На челна стойка.
- Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.
Emilow написа:На всички бензинови е на 2 бара, а на дизеловите е на 1,4. Съмнявам се да е от термостата проблема, поне по симптомите които казваш.Смени си капачката с нова най-добре оригинална, и виж тогава как се държи, но нищо не каза за виското дали зацепва както трябва
Това твърдение в първото изречение не е вярно! При м40 е на 1,4.
Карам бавно! Стигам Бързо!
- StormyG
- Потребител
-
ивчо написа:Аммм, каква първа и втора степен те гони ?!
Забравил съм да спомена, че виското съм го взел чисто ново и него. Антифриза съм го сипвал първо самият антифриз, след това с доливане на вода. После малко съм доливал вода до нормални граници.
Един маркуч който е от главата към дебитомера е малко поскъсан, но за момента съм го облепил с изолирбанд и не мисля, че от там смуче. Иначе, не съм видял да смуче въздух от някъде.
- BLUE_999
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 и е39
- Мечтае да кара: всичко сьс задно
- Детайли за колата: да има V12 под капака
Пробвай го виското дали зацепва,като загрее хубаво мотора опитай да го спреш с вестник ако спре... 

58 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4