E36 M52B28 прегрява

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Сервизната кола :P
Мечтае да кара: e46 M3 CSL :D
Детайли за колата: E36 3** Coupe

E36 M52B28 прегрява

Мнение от StormyG » 17 Юни 2016, 16:24

Здравейте, колеги.

И аз да вляза в клуба на 36-ците дето имат от онези проблеми :D
Да започна с това, че колата преграва през деня когато температурите са доста над нулата, както днес е 35 градуса :shock: Вечерно време като е по-хладно няма проблеми, дори и на ръчки и в лютеницата.
Преди време от термостатното тяло ми беше протекло и губех антифриз, но наскоро го смених с такова от М50Б20-ка - алуминиево. Другите неща които съм сменил са:
Виското с перката, радиатора (чисто нов), масло и филтри ги смених снощи, водна помпа съм взел чисто нова, обезвъздушавал съм всеки път.
Термостата не съм го сменил още и се чудя дали не е от него. Другото което се чудя е дали не е от главата - да съм я изкривил или да прави някакви проблеми от там. Някакви идеи? :?:
Последна промяна StormyG на 17 Юни 2016, 16:47, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Re: E36 M52B28 прегравя

Мнение от ogata » 17 Юни 2016, 16:33

Запали колата на отворена капачка на разширите лния съд и пиши дали хвърля 3-4 метрови фонтани. :mhihi:
Можеш да пробваш да смениш и капачката ;) При мен се оказа това.
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 17 Юни 2016, 16:42

Какво разбираш под прегрява?
Стрелката и тя отива в червеното или седи на 12, но изхвърля водата?

Аз имах проблем при м44 с нов радиатор, проверена перка и нов термостат. Като стигне 90градуса хвърляше водата. Оказа се от капачката, която явно се беше нагодила по стария радиатор и на новия не оплътняваше. :yes:

Виж дали ти надува маркучите, преди първо палене трябва да са меки, но след каране трябва да са твърди, но не каменни. За гарнитура си виж маслото дали е нормален цвят и също под капачката на радиатора дали имаш гняс.

На първо време прегледай капачката на разширителя :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от StormyG » 17 Юни 2016, 16:42

ogata написа:Запали колата на отворена капачка на разширите лния съд и пиши дали хвърля 3-4 метрови фонтани. :mhihi:
Можеш да пробваш да смениш и капачката ;) При мен се оказа това.

Сменил съм я и нея. До скоро карах с капачка за 2 бара, сега съм с друга за 1.4 бара. Преди прегряваше, след смяната също прегравя. Най-вероятно не е от нея.
А и с предната капачка правеше прекалено налягане и антифриза сутрин е на много ниско ниво. Като отворех капачката на радиатора, се повишаваше до нормално ниво.
Последна промяна StormyG на 18 Юни 2016, 18:53, променена общо 3 пъти

Потребител
Аватар

Мнение от StormyG » 17 Юни 2016, 16:44

k.milanov написа:Какво разбираш под прегрява?
Стрелката и тя отива в червеното или седи на 12, но изхвърля водата?

Аз имах проблем при м44 с нов радиатор, проверена перка и нов термостат. Като стигне 90градуса хвърляше водата. Оказа се от капачката, която явно се беше нагодила по стария радиатор и на новия не оплътняваше. :yes:

Виж дали ти надува маркучите, преди първо палене трябва да са меки, но след каране трябва да са твърди, но не каменни. За гарнитура си виж маслото дали е нормален цвят и също под капачката на радиатора дали имаш гняс.

На първо време прегледай капачката на разширителя :yes:

Стрелката отива към червеното. Днес на жегата отиваше към червеното, но не мина бялата стрелка която е преди червения сектор с пуснато парно.
Но, странното е вечерно време на по-хладно няма такива симптоми на прегряване ( към червения сектор ).
А и маслото го смених вчера вечерта.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Coupe

Re: E36 M52B28 прегрява

Мнение от Emilow » 17 Юни 2016, 16:58

А това виско зацепва ли вобще щом казваш, че само през деня в жегите прегрява, ако няма кво да го охлади тоя двигател нормално е да прегрее, и капачката трябва да ти е на 2 бара не на 1,4, но ако всичко ти е наред по охладителната система ще трябва да се ориентираш към гарнитура/глава поне според мен.

Потребител
Аватар

Мнение от StormyG » 17 Юни 2016, 17:06

Emilow написа:А това виско зацепва ли вобще щом казваш, че само през деня в жегите прегрява, ако няма кво да го охлади тоя двигател нормално е да прегрее, и капачката трябва да ти е на 2 бара не на 1,4, но ако всичко ти е наред по охладителната система ще трябва да се ориентираш към гарнитура/глава поне според мен.

Сега видях от една друга тема, че капачката за 28ца трябва да е на 2 бара, а не на 1.4. Може наистина от това да прави някакви мизерии и от там да прегравя. Ще взема нова на 2 бара да видя дали ще има промяна. Ако няма, ще мина на Термостата да го изтествам дали не е от него проблема. Ако не е от него, значи проблема отива на към Глава/Гарнитура.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Coupe

Мнение от Emilow » 17 Юни 2016, 17:34

На всички бензинови е на 2 бара, а на дизеловите е на 1,4. Съмнявам се да е от термостата проблема, поне по симптомите които казваш.Смени си капачката с нова най-добре оригинална, и виж тогава как се държи, но нищо не каза за виското дали зацепва както трябва :?:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 17 Юни 2016, 17:39

:arrow: :idea: Имаш ли достатъчно охладителна течност :oops: :?:

Потребител
Аватар

Мнение от StormyG » 17 Юни 2016, 17:50

k.milanov написа::arrow: :idea: Имаш ли достатъчно охладителна течност :oops: :?:

Да, даже е на средата между Cold и Hot.

Потребител
Аватар

Мнение от StormyG » 17 Юни 2016, 17:53

Emilow написа:На всички бензинови е на 2 бара, а на дизеловите е на 1,4. Съмнявам се да е от термостата проблема, поне по симптомите които казваш.Смени си капачката с нова най-добре оригинална, и виж тогава как се държи, но нищо не каза за виското дали зацепва както трябва :?:

Може и да не зацепва, не е като на другите 36-ци. Принципно не ми изглежда да включва втора степен, защото си върти като на първа степен постоянно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 17 Юни 2016, 18:59

Аммм, каква първа и втора степен те гони ?!
Не говорим за ел перката, а вискосъединителят на тази "закачена" на пистовият ремък ...
Ти си писал че си го сменил, ама не сиписал да е ново ?!
Антифриза го нагласи да е за максимум -35 градуса ! По-гъстият не е добър топлоприемник, и в тоз ред на мисли не охлажда добре !
Виж дали не смуче въздух от някъде !
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318i
Мечтае да кара: На челна стойка.
Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.

Мнение от ceco_kd » 17 Юни 2016, 19:53

Emilow написа:На всички бензинови е на 2 бара, а на дизеловите е на 1,4. Съмнявам се да е от термостата проблема, поне по симптомите които казваш.Смени си капачката с нова най-добре оригинална, и виж тогава как се държи, но нищо не каза за виското дали зацепва както трябва :?:

Това твърдение в първото изречение не е вярно! При м40 е на 1,4.
Карам бавно! Стигам Бързо!

Потребител
Аватар

Мнение от StormyG » 17 Юни 2016, 21:15

ивчо написа:Аммм, каква първа и втора степен те гони ?!
Не говорим за ел перката, а вискосъединителят на тази "закачена" на пистовият ремък ...
Ти си писал че си го сменил, ама не сиписал да е ново ?!
Антифриза го нагласи да е за максимум -35 градуса ! По-гъстият не е добър топлоприемник, и в тоз ред на мисли не охлажда добре !
Виж дали не смуче въздух от някъде !

Забравил съм да спомена, че виското съм го взел чисто ново и него. Антифриза съм го сипвал първо самият антифриз, след това с доливане на вода. После малко съм доливал вода до нормални граници.
Един маркуч който е от главата към дебитомера е малко поскъсан, но за момента съм го облепил с изолирбанд и не мисля, че от там смуче. Иначе, не съм видял да смуче въздух от някъде.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 и е39
Мечтае да кара: всичко сьс задно
Детайли за колата: да има V12 под капака

Мнение от BLUE_999 » 18 Юни 2016, 8:16

Пробвай го виското дали зацепва,като загрее хубаво мотора опитай да го спреш с вестник ако спре... :mhihi:
колата с предно е като жена с малки цици вьрши работа но не доставя удоволствие :mhihi:

Изображение

Следваща

Назад към E36