e36 M41D18 присаждане на M47TUD20

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318 TDS
Мечтае да кара: BMW 635 Csi

e36 M41D18 присаждане на M47TUD20

Мнение от BeeMWe » 11 Юни 2016, 15:44

Здравейте колеги,
За повечето от вас темата може да не представлява интерес, защото става дума за дизелови агрегати, но все пак искам да ви попитам някои неща, т.к. не намерих подходяща тема за това.
Всъщност имаше една, но беше без развитие.
Ясно ми е, че всичко е възможно с необходимите знания и средства.
Искам да ви попитам
1. Ако купя ударена е46 възможно ли е да присадя всичко, което ще ми е необходимо в купето на сегашната ми е36 - двигател, охлаждаща система, електроника, окачване, диференциал, кардан. Мисля, че с тези неща се изчерпва списъкът.
2. Чувал съм, че дори двигателят ляга на местата, на които се намира и сегашният двигател, но дори и да са необходими преправяния предполагам, че няма да са съществени, защото като големина не се различават особено. Вярно ли е ?
3. Предполагам, че по - съществени проблеми ще имам със скоростната кутия, защото е по-голяма.
4. Диференциалът не знам как точно се захваща и дали въобще е възможно да се сложи такъв от е46 на е36.
5. Окачването, заедно с всички полуоски и носачи ме притеснява също, защото купето на е46 като цяло е по-широко от е36.

Преди известно време видях един човек да продава е36 с присаден 3.0д двигател, но не съобразих да го питам какви трудности и какво му е било необходимо, за да осъществи този проект.

Ще съм много благодарен ако някой сподели опита си, при наличието на такъв или поне да ми даде насоки, къде мога да погледна за повече информация, ако се е сблъсквал с подобни теми.

Предварително се извинявам на хората, които ще сметнат темата ми за смешна и безсмислена, но много си харесвам колата и не бих искал да се разделям с нея, защото съм вложил много. Въпреки това бих искал да е по-бърза (в рамките на разумното) и икономична и мисля, че този двигател от е46 е перфектният за целта.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)

Re: e36 M41D18 присаждане на M47TUD20

Мнение от red_bull92 » 11 Юни 2016, 19:55

За диференциала съм сигурен, че няма да стане, защото захвата му е различен.
Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725

Назад към E36