Хубав стенд и диагностика на компютъра!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Хубав стенд и диагностика на компютъра!

Мнение от mirmidon » 25 Окт 2006, 0:00

Скъса ми се тампона на ето това http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=32&fg=30 под номер 2 което е и се наложи да го подменя с ново. Понеже се скъса точно пред къщата на приятелката ми и в моят малак град има само един колесар, който беше зает за няколко дни напред се наложи сам да си сменя дадената част. Смяната я извърших сам на пътя на крик и сами сигорно се сещата колко трудно се сменя това нещо и то на пътя под колата. Нямаше как да нацеля правилно шлиците за да ми е прав волана и сега нали се сещата когато карам направо воланът ми е извид леко на дясно и нали се сещата, че е доста дразнещо, та ако можете да ми кажете някъде в София къде има хубав стенд да ида да си регулирам предницата и да оправя волана, но да не е нечовешки скъпо :) От толкова въртене ня ляво и на дясно се беше разкачила буксичката която е за аербега и сега лампата за аербега ми свети постояно без да угасва, явно са се натрупали грешки в компютъра. Ако може там дет е стенда да има и диагностика, за да си оправя компютъра. Ако може да ми кажете също защо колата ми работи на 750 оборота на празен ход. Диагностиката ще покаже ли от какво е? Много ще се радвам ако някой знае хубаво сервисче със стенд и диагностика, а ако някой от форума има желание и е техник може да се уговорим да се видим и той да я види. В момента съм в София, защото съм студен тук:)
B M W и всички останали!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: се на жена си
Мечтае да кара: нещо с шест дросела

Мнение от mladfen » 25 Окт 2006, 1:28

По въпроса за оборотите знай че трябва да са толкова или в диапазона 720-760 об/мин

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mirmidon » 25 Окт 2006, 1:31

Доколкото знам това важи за 6-таците, а моята е 1.6 и се си мисля, че трябва да работи на 900 оборота на празен ход
B M W и всички останали!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 25 Окт 2006, 2:13

ммм мен лично 6-така ми работи на стабилни 600, сток

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mirmidon » 25 Окт 2006, 9:55

Никой ли не знае хубав стенд?
B M W и всички останали!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Xi
Мечтае да кара: 760

Мнение от Christoff » 25 Окт 2006, 13:40

mirmidon написа:Доколкото знам това важи за 6-таците, а моята е 1.6 и се си мисля, че трябва да работи на 900 оборота на празен ход

Добре, като работи на 750 об. тресе ли ти колата? Щото тва е не е толкова фатално ниска стойност на об./празен ход.
Иначе и аз мисля че трябва да са 900, мойта също държи 900.

Провери си вакуумните тръби да не изпускат или да са се прокъсали нещо макар че ако е тва то направо би трябвало да гасне на празен ход. Направо тея тръби ги смени, не е скъпо и заспива хавата.
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mirmidon » 25 Окт 2006, 14:50

Туко що се връщам от ей тук http://www.autoexpress-2.com/. Човекът беше много коректен и съм много доволен. Оправи ми кормилото и ми регулира предния мост, а за задният ми каза, че е по-добрият вариант, който не се регулира и каза, че е по-здрав от този дето се регулира. Ходих и до някакъв сервиз на бош там на близо в дружба ама не оспяха да ми оправят компютъра:). Обянението им беше да ида в дарукар там можеби ще могът да ми помогнат, защото имали по-хубав софтуер от техния. Ако някой знае къде мога да ида да ми изчистят компа от грешки и да ми направят една диагностика на двигателя нека каже. Ще съм му много благодарен!
B M W и всички останали!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Xi
Мечтае да кара: 760

Мнение от Christoff » 25 Окт 2006, 18:48

mirmidon написа:... и ми регулира предния мост, а за задният ми каза, че е по-добрият вариант, който не се регулира и каза, че е по-здрав от този дето се регулира.

Колега, другия вариант, който се регулира е фактически реалния заден мост на Е36(седан,купе и комби) който е по добър, първо щото се регулира и второ щото има допълнителна "Z" щанга за по-добра стабилност в завои.
На нашите колици е бутнат моста от Е30 щото са "резнати" отзад има по малко място. Той не се регулира, да, и да ти кажа според мен хич не е добре тва, щото на мене примерно задните колела са ми видимо криви. И лявото изглежда не на място, а на стенда ми казаха че дясното е криво с 5мм!
Просто информативно ти казвам, по компакта си има малко спестено :D
E36 316i
E30 316i
E34 520iA
E61 535d
E46 330Xi

Потребител
Аватар

Мнение от transkom » 25 Окт 2006, 21:38

Добра вечер относно диагностика и лампата на ербега може да пробваш http://cartronic.hit.bg/ успех

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330Ci convertible

Мнение от vitamincpp » 27 Окт 2006, 0:45

Задното окачване на компакта е по-евтино и е една от съществените разлики с купе, седан и комби е36. А мисля че не е липсата на място причината да не сложат същото окачване и при компакта, просто е трябвало колата да е доста по евтина като цяло и да се бори в друг пазарен сегмент.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mirmidon » 27 Окт 2006, 13:33

Незнам колко е по-евтино, но с всички майстори с които съм говорил ми казаха, че е по-здраво, а като му се сложи шпер става като вашето:)
B M W и всички останали!

Назад към E36