E36 Coupe Странно бучене
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
E36 Coupe Странно бучене
Здравейте,
Преди година и нещо си взех първата е36-ца 320i coupe 93 година с един от първите м50б20 vonos ( ако не се бъркам нещо ).
Скорости - течахa и виеха - смених ги
Диф - счупи се докато карах - смениг го, но не съм му сипвал ново масло
Лагери на главините - виеха зверски - смених и 4-те
Тампони на носачите - и 4-те сменени, единия почти го нямаше
Задни амортесиори - единия изпуснал - смених ги
Съединител - сменен
Дискове -криви ( все още карам с тях )
Накладки - нямаше останало грам от накладките
- сменени
Хидравлична помпа - май изобщо не работеше - смених я, но в момента пак трябва да я сменян
Рейка - все още си тропа и тече
Гарнитура на капака - пълни масло при свещите - смених я, но нещо тече по колектори сега
Свещите - 5 от 6-те се бяха разхлабили и плякаха се едно карам дизел
Регулаж - 2 пъти при момчетата в Дружба.
След бая пари и нерви оправих всичко спешно, но остана едно странно бучене при скорост над 80 км/h което все още не мога да разбера от къде идва. Бученето става доста силно и съпроводено с леки вубрации при скорост над 140 км/ч. Чувам го от задните колела или поне така ми се струва. Помислих, че е от гуми, но не е от тях ( пробвах с различни). Не съм сменял дисковете, но ми казаха, че едва ли е от тях. Тйк като всичко което може да вие, виеше горе-долу знам как се чуват различните въртящи компоненти когато си заминават, но такова бучене не бях чувал.
Някакви идей ?

Преди година и нещо си взех първата е36-ца 320i coupe 93 година с един от първите м50б20 vonos ( ако не се бъркам нещо ).
Скорости - течахa и виеха - смених ги
Диф - счупи се докато карах - смениг го, но не съм му сипвал ново масло
Лагери на главините - виеха зверски - смених и 4-те
Тампони на носачите - и 4-те сменени, единия почти го нямаше
Задни амортесиори - единия изпуснал - смених ги
Съединител - сменен
Дискове -криви ( все още карам с тях )
Накладки - нямаше останало грам от накладките

Хидравлична помпа - май изобщо не работеше - смених я, но в момента пак трябва да я сменян
Рейка - все още си тропа и тече
Гарнитура на капака - пълни масло при свещите - смених я, но нещо тече по колектори сега

Свещите - 5 от 6-те се бяха разхлабили и плякаха се едно карам дизел
Регулаж - 2 пъти при момчетата в Дружба.
След бая пари и нерви оправих всичко спешно, но остана едно странно бучене при скорост над 80 км/h което все още не мога да разбера от къде идва. Бученето става доста силно и съпроводено с леки вубрации при скорост над 140 км/ч. Чувам го от задните колела или поне така ми се струва. Помислих, че е от гуми, но не е от тях ( пробвах с различни). Не съм сменял дисковете, но ми казаха, че едва ли е от тях. Тйк като всичко което може да вие, виеше горе-долу знам как се чуват различните въртящи компоненти когато си заминават, но такова бучене не бях чувал.
Някакви идей ?

Последна промяна J.Dim на 27 Апр 2016, 8:47, променена общо 1 път
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Re: E36 Coupe Странно бучене
Провери висящия лагер на кардана и лагерите на задните главини 

Никой не мое ма връне на селу!
Мерси колега, задните лагери уш ги смених преди няколко месеца, но със сравнително евтини. За висящия лагер не се бях сетил
Той бучи ли когато тръгне да заминава ? Питам понеже шума определено не е виещ, но наподобява раздробен лагер като чели... Закарал съм я на моя човек и ще пиша като се намери проблема 

- ozBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е36 Cupe
- Мечтае да кара: М5 Комби
А как се проверяват лагерите на задните главини,а пък и висящия лагер?
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
ozBMW написа:А как се проверяват лагерите на задните главини,а пък и висящия лагер?
Вдигаш колата и въртиш гумата,чува се лагера дали е от него.Кардана се сваля и въртиш основата на висящия лагер,там пак се чува

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
Лагерите на главините се проверяват лесно, но висящия лагер ... трябва да се свали термо защитата, а много често и генерацията за да имаш достъп до него, което е най-добре да се случи на крик в сервиз за което ще те таксуват понеже не им се занимава. 

6 мнения
• Страница 1 от 1