Дефектирал регулатор налягане на бензина?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Дефектирал регулатор налягане на бензина?

Мнение от ///MBlitzz » 24 Апр 2016, 20:28

Колеги ,от въпросният регулатор /клапан/ възможно ли е колата да ми прави следните проблеми.
На студено пали от раз ,но на напълно топъл двигател престои ли повече от 15-20 минути и пали с адски много въртене на стартер и подаване на газ.
Като обърне автоматично на Газ (ГИ) и през интервал от време сякаш един цилиндър се губи за секунда.
Като откача маркучето на вакума на работещ двигател от регулатора потича малко бензин но откача ли го на изгасена кола - направо се излиза цялата рейка през този клапан.
Стигнах до извода ,че клапана е ''изтървал'' ,изпуска бензин през вакума и го вкарва в дросела (отвътре дрос.клапа е все влажна) ,оттам ми дави колата и изисква повече въртене на стартер да запали а подаването на газ отваря дросела и завихря бензиновите пари - оттам пали Еедна идея по-бързо. След по-дълъг престои бензина по вакумната система се изпарява и след една нощ - си пали без проблеми.
При шофиране на бензин и газ като освободя от скорост и колата почти гасне и се опитва да си нормализира оборотите едвам едвам след което се оправя но им трябва доста време.
Питам Вас ,колеги защото се притеснявам дали не е и датчик колянов вал а със сигурност някой от вас може да ме насочи ,че този клапан е проблемен със сигурност. Нямам финанси да сменям всичко наред по М40-ката ,за това се обръщам към вас.
През този регулатор трябва ли да излиза бензин или е строго недопустимо и е признак ,че е за смяна?

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318i
Мечтае да кара: На челна стойка.
Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.

Re: Дефектирал регулатор налягане на бензина?

Мнение от ceco_kd » 24 Апр 2016, 23:59

Колега шашнат съм! Ти си си развил темата от начало до край! Не трябва през вакуума да минава бензин нито на запален, нито на загасен мотор. Сменяй клапана и не се терзай! Успех и със здраве!
Карам бавно! Стигам Бързо!

Назад към E36