Питане относно Е36 Гонг

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E36 coupe m43b16
Мечтае да кара: E92

Питане относно Е36 Гонг

Мнение от djslavov » 23 Апр 2016, 13:28

Здравейте колеги, питането ми е за гонгът който се намира в краката под шофьорското място на е36. Забелязал съм че на е39 и е60 когато отвориш вратата и като се даде на контакт издава звук. При мен го няма този звук. Гонгът е тестван и работи. Искам да питам при е36 кога трябва да работи въпросният гонг. Крачетата му са съответно - Т1 Т2 + и - Т3 +. На самите букси имам кабели на Т1 Т2 и - Т3 + . Горните - и + отсъстват. Така ли трябва да е?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Питане относно Е36 Гонг

Мнение от bum_bum » 23 Апр 2016, 15:38

За отваряне на вратите не знам да има фабрично ама може.. Има звук при контакт на американските. Звук при заден ход за японските, може да се ползва и звука за парктроника.

Потърси схеми как е при американските. Поне звука при контакт може да си го направиш, за вратите не знам.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E36 coupe m43b16
Мечтае да кара: E92

Re: Питане относно Е36 Гонг

Мнение от djslavov » 23 Апр 2016, 18:34

bum_bum написа:За отваряне на вратите не знам да има фабрично ама може.. Има звук при контакт на американските. Звук при заден ход за японските, може да се ползва и звука за парктроника.

Потърси схеми как е при американските. Поне звука при контакт може да си го направиш, за вратите не знам.

Благодаря за отговора, но моята си го имаше оригинално и по никакъв начин немога да го накарам да пищи, смисъл без побългаряване де, иначе при слагането на мост от - към Т2 пищи но постоянно и не спира.

Назад към E36