Проблем предни ел.стъкла е36 ! Помощ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем предни ел.стъкла е36 ! Помощ
Здравейте колеги имам следния проблем с моята е36 седан ! И двата предни прозореца когато ги вдигам излзат от гуменото уплатнение и се изкривяват настрани когато ги свалям няма проблеми ! На какво се дължи това ! Ще стане ли с някакво регулиране и как става някои зблъсквал ли се с този проблем ! 

- red_bull92
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)
Re: Проблем предни ел.стъкла е36 ! Помощ
Направи някакви снимки къде се вади стъклото, за да мога да те насоча къде е проблема.
Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725
- dreadx
- младши ентусиаст
-
Да не са се охлабили щипките, които държат стъклото и то да се е разместило? - виж при качване дали се движи накриво.
Предполагам, че не плъзга точно в жлеба на уплътнението и затова успява да излезе.
Предполагам, че не плъзга точно в жлеба на уплътнението и затова успява да излезе.
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
По скоро са се счупили водачите... Струват по около 4 лв. /по спомен/
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- raptorxbg
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW E36 318tds Touring
- Мечтае да кара: BMW E26
- Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци
Сваляш корите и проверяваш пластмасовите водачи в какво състояние са. Огледай нитовете които държат механизма за вратата, обикновенно при ремонт ги свалят и ги заместват с болтове и гайки или ламарината точно около дупката на нита се пука.
Почисти водачите и релсите на механизма от 20 годишната гняс, която някога е била смазка. След това поглеждаш в задния долен край на вратата, там рамото на механизма е закрепено към ламарината на вратата посредством болт за гайчен ключ N12 или близо до него (не помня точно). Чрез него механизма позволява минимално регулиране. Разхлабваш МАЛКО въпросния болт без да го сваляш и натискаш с ръка или за по-лесно натискаш бутона стъклото да слезе малко надолу. По този начин целия механизъм ще се опита да се осуче и въпросното рамо ще слезе надолу. Стягаш обратно болта докрай, оглеждаш дали стъклото влиза навсякъде добре в гуменото уплътнение и тестваш прозореца дали работи както трябва. Накрая смазваш релсите и водачите с някаква хубава смазка и затваряш вратата.
Почисти водачите и релсите на механизма от 20 годишната гняс, която някога е била смазка. След това поглеждаш в задния долен край на вратата, там рамото на механизма е закрепено към ламарината на вратата посредством болт за гайчен ключ N12 или близо до него (не помня точно). Чрез него механизма позволява минимално регулиране. Разхлабваш МАЛКО въпросния болт без да го сваляш и натискаш с ръка или за по-лесно натискаш бутона стъклото да слезе малко надолу. По този начин целия механизъм ще се опита да се осуче и въпросното рамо ще слезе надолу. Стягаш обратно болта докрай, оглеждаш дали стъклото влиза навсякъде добре в гуменото уплътнение и тестваш прозореца дали работи както трябва. Накрая смазваш релсите и водачите с някаква хубава смазка и затваряш вратата.

Здравейте,
и аз имам проблем с предните стъкла и мисля ,че при мен проблема е от това уплътнение
№ 51328213981 , 51328213982
Някой знае ли откъде може да се купят.
и аз имам проблем с предните стъкла и мисля ,че при мен проблема е от това уплътнение

- Missing
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 318is '97 M44B19
- Мечтае да кара: Е30
didakss написа:Здравейте колеги имам следния проблем с моята е36 седан ! И двата предни прозореца когато ги вдигам излзат от гуменото уплатнение и се изкривяват настрани когато ги свалям няма проблеми ! На какво се дължи това ! Ще стане ли с някакво регулиране и как става някои зблъсквал ли се с този проблем !
Пластмасовите водачи прегледай, общо взето ако свалиш корите ще разбереш от къде идва проблема на 100%.
mitkoy написа:Здравейте,
Дару ама цените няма да ти харесат

Номенклатурен номер : 51328213981
Описание : ВОДАЧ - УПЛЪТНЕНИЕ СТЪКЛО, ЛЯВО
Ед.цена (с ДДС) : 207.24 BGN
Номенклатурен номер : 51328213982
Описание : ВОДАЧ - УПЛЪТНЕНИЕ СТЪКЛО, ДЯСНО
Ед.цена (с ДДС) : 266.40 BGN.
Лошото е, че и в Ebay цените са доста високи...

Missing написа:didakss написа:Здравейте колеги имам следния проблем с моята е36 седан ! И двата предни прозореца когато ги вдигам излзат от гуменото уплатнение и се изкривяват настрани когато ги свалям няма проблеми ! На какво се дължи това ! Ще стане ли с някакво регулиране и как става някои зблъсквал ли се с този проблем !
Пластмасовите водачи прегледай, общо взето ако свалиш корите ще разбереш от къде идва проблема на 100%.mitkoy написа:Здравейте,
Дару ама цените няма да ти харесат![]()
Номенклатурен номер : 51328213981
Описание : ВОДАЧ - УПЛЪТНЕНИЕ СТЪКЛО, ЛЯВО
Ед.цена (с ДДС) : 207.24 BGN
Номенклатурен номер : 51328213982
Описание : ВОДАЧ - УПЛЪТНЕНИЕ СТЪКЛО, ДЯСНО
Ед.цена (с ДДС) : 266.40 BGN.
Лошото е, че и в Ebay цените са доста високи...
Ще карам на климатик.
- Missing
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 318is '97 M44B19
- Мечтае да кара: Е30
По евтино ще ти излезне. Най-евтиното, което намерих в йбея е 68 ойро, ама не е с фрий шипинг...

- ///M3-E36
- младши ентусиаст
-
- Кара: Third E36 :)
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: За тез пари...
При мен проблемът се реши, като пръснах уплътненията със силиконов спрей. Явно с времето започват да задържат стъклото и това води до изкривяването му при вдигане. Откакто съм ги пръснал, от 2 месеца няма проблеми.
10 мнения
• Страница 1 от 1