M40 притреперва неравномерна работа на двигателя
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
M40 притреперва неравномерна работа на двигателя
Имам следния проблем с м40 при работа на празен ход двигателя е много неспокоен генерацията тресе целия мотор с купето и отзад намерисва на бензин изфорсирам ли го още повече и ми люти на очите глава блок всичко е точно тампон на двигателя не е.Мисля за дюза запушена ако някой по компетентен може да каже къде е проблема ще съм му много благодарен колеги.Поздрави,
- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
- Кара: кУлУлО
Re: M40 притреперва неравномерна работа на двигателя
Бобина , кабели , свещи , дме
- dreadx
- младши ентусиаст
-
Аз залагам на ламбда сонда.
Ама от различни неща може да се обогатява сместа -- датчик за температура, дебитомер..
Най-добре започни с читава диагностика (- ама не такава, дето мой колега веднъж ми разправяше: - В неговото село един си купил кабел с Ваг-Ком и идват при него разни: Майсторе, да я закачиш и да почистиш грешките -- и оня так так - готово дай 20 лв.)
Диагностикът трябва да разбира как работи двигателят и да прецени дали са адекватни показанията на датчиците, на къде са се отместили адаптациите и какво точно се случва, за да обогатява сместа.
Или ако ти се играе (може и нищо да не разбереш, но на твое място бих пробвал) - например да изключа ламбда сондата и да сваля клемите на акумулатора за 1-2 часа -- дали след това ще има някаква промяна, и каква.
Обороти нали ти държи нормални? - При пускане на големи консуматори - фарове, парно и др., не трябва да падат надолу, а бързо да се коригират от моторчето за празен ход. Ако падат много оборотите, пак ще тресе.
Ама от различни неща може да се обогатява сместа -- датчик за температура, дебитомер..
Най-добре започни с читава диагностика (- ама не такава, дето мой колега веднъж ми разправяше: - В неговото село един си купил кабел с Ваг-Ком и идват при него разни: Майсторе, да я закачиш и да почистиш грешките -- и оня так так - готово дай 20 лв.)
Диагностикът трябва да разбира как работи двигателят и да прецени дали са адекватни показанията на датчиците, на къде са се отместили адаптациите и какво точно се случва, за да обогатява сместа.
Или ако ти се играе (може и нищо да не разбереш, но на твое място бих пробвал) - например да изключа ламбда сондата и да сваля клемите на акумулатора за 1-2 часа -- дали след това ще има някаква промяна, и каква.
Обороти нали ти държи нормални? - При пускане на големи консуматори - фарове, парно и др., не трябва да падат надолу, а бързо да се коригират от моторчето за празен ход. Ако падат много оборотите, пак ще тресе.
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!
- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
А да не е прескочил и ремъка?
- dreadx
- младши ентусиаст
-
Това наистина е добра идея, че при подобни симптоми е добре да се проверява и зацепването на ремъка - нещо, за което се сещаме най-последно.
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!
Ремъка наскоро е зацепван не мисля ,че е от него бубина кабели свещи са си окей колата работи оборотите не мърдат при подаване на газ много гаден бял дим излиза от генерацията целия двигател се тресе заедно с генерацията.Аз мисля за запушена дюза или нещо по генерацията мисля да и пусна диагностика на Carsoft 6.5 OBD1 ми е буксата.Ще пиша като разбера какво е колеги.Поздрави,
- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
Подобен проблем имах с две коли . Едно Е30 и Е36 . При 30ката ремъка беше избягал с3 зъба , а при 36цата смених комп. и бобина и нещата заспаха.
7 мнения
• Страница 1 от 1