вериги за сняг

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

вериги за сняг

Мнение от abracadabra » 17 Яну 2016, 20:46

Здравейте,
днес докато се опитвах да си отрия колата(добре че бях запомнил къде я паркирах :D ), се замислих че си нямам вериги за сняг. И се поразрових в интернет, и открих едни като свински опашки се слагат(пластмасови са или нещо такова) по 5 за колело. "Quick chains вериги за сняг, кал и лед"-български по производство. Еднократни(после се режат, ако не се скъсат). Та за 10 бр. 19лв. Как мислите, стават ли за аварийна ситуация? Е, така да си ги имам в багажника и лете и зиме... За зор заман. Вие, колеги какви ползвате? Препоръчайте ми. И от къде? 195-65-15 са ми гумите.
Злото е безсилно, когато Доброто е Безстрашно!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Re: вериги за сняг

Мнение от k.milanov » 17 Яну 2016, 21:56

НЕ съм ги ползвал, но съм ги виждал. Според мен вършат работа точно, колкото и да си купиш един пакет от най - дебелите свински опашки.

Има вече всякакви видове вериги - текстилни, тези като свински опашки, някакви под формата на спрей, олд скуул баш веригите и предполагам има и други видове.

Според мен стигне ли се до вериги, си трябват баш вериги както си му е реда. С такива на същите гуми миналата зима нищо не можеше да ме спре в планината. Колата става трактор и минаваш от всякъде.Малко трудно се слагат първия път докато схванеш цаката и трябва да си внимателен да не се изхлузят, но сложиш ли ги няма какво да стане.

Мен едната ми се заплете около носача :shock: и 20минути я мъчих да излезе :mhihi:

Emotionally Unstable
Аватар
Кара: Convertible

Мнение от Бибо » 17 Яну 2016, 22:01

Аз съм оборудван със самообтягащи се Pewag, но не ми се е налагало да ги ползвам. Според мен по-важен е избора на гуми, макар, че е добре да си подготвен за всякакви ситуации. Зимния ми комплект включва вериги, въже и лопата за сняг. ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 17 Яну 2016, 22:48

.
Последна промяна bmw325tds на 04 Авг 2016, 11:24, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от abracadabra » 19 Яну 2016, 19:10

Да, аз мисля че класиката-металните, са най-сигурни. Гледах ги в Кауфланд по 35 лв.
Злото е безсилно, когато Доброто е Безстрашно!

Назад към E36