Няма съединител
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
Няма съединител
Честита нова година
Съединителя ми "умря" ритуално на нова година, а именно педала залепи в долно положение и на никъде.
Въпросите ми са :
Горна или долна помпа е заминала
Каква е цената за смяна и евентуално качествен сервиз в София
Каква/какви помпи ще препоръчате.
ПП: М40Б18 е двигателя, седан,1992г.
ПП: имам някакви познания по механика и имам доста инструменти, бих могъл и сам да я сменя,но нямам канал/подемник
Ако има тема със информация за самата смяна, също ще съм доволен да я споделите
Съединителя ми "умря" ритуално на нова година, а именно педала залепи в долно положение и на никъде.
Въпросите ми са :
Горна или долна помпа е заминала
Каква е цената за смяна и евентуално качествен сервиз в София
Каква/какви помпи ще препоръчате.
ПП: М40Б18 е двигателя, седан,1992г.
ПП: имам някакви познания по механика и имам доста инструменти, бих могъл и сам да я сменя,но нямам канал/подемник
Ако има тема със информация за самата смяна, също ще съм доволен да я споделите
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Re: Няма съединител
dakataE36 написа:Горна или долна помпа е заминала
Moже да е коя да е от двете.
dakataE36 написа:Каква е цената за смяна и евентуално качествен сервиз в София
Потърси в темите за сервизи, магазини и т.н. Има колеги със сервизи, както и такива, продаващи части.
dakataE36 написа:Каква/какви помпи ще препоръчате.
ОЕМ/оригинални по възможност.
dakataE36 написа:Ако има тема със информация за самата смяна, също ще съм доволен да я споделите
Пробвай търсачката или се свържи направо с някой от колегите с обяви да ти обясни процедурата, ако желае.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Ако са помпите , то задължително трябва да имаш теч на спирачна течност било вътре в купето , било вън под колата (в зоната на скоростната кутия, там е долната помпа).
Най -често протича долната помпа , тя се сменя много лесно , може и на крик (не е задължително да имаш канал, само трябва да вдигнеш по -високо колата, за да влезеш по -навътре до скоростната кутия ...... пада се точно от лявата , пасажерската страна ка кутията. Отвиват се два болта , които я фиксират към кутията и маркуча за спирачната течност и помпата пада. Долната помпа може да се рециклира и със сигурност става по -добре , отколкото разните афтър-маркет помпи. Тези помпи ги рециклирам, можеш да погледнеш в подписа ми , драсни ако се интересуваш. Иначе ги има по магазините , цените са различни , но мисля , че за около 100 лв може да се намери нещо горе-долу добро. ). Ако проблема е в горната помпа , тогава нещата са малко по -особени , но за нея има инфо в нета , бих могъл да обясня , но с писане няма да ти стане ясно , трябва и снимкков материал , а такъв има и в нашия форум ,и в чуждите ..... Пак казвам , задължително рябва да се вижда теч на спирачна течност от някъде ....
Другия , по -неприятен момент е ако вилката нещо се е разместила или притискателя да е заминал ...... защото педала може да умекне и по такава причина....
Ето една моя тема да се ориентираш в проблема : viewtopic.php?f=8&t=256190&hilit=%D1%81%D1%8A%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8+%D0%BB%D0%B8+%2C+%D0%B0%D0%BC%D0%B0%D0%BD
Най -често протича долната помпа , тя се сменя много лесно , може и на крик (не е задължително да имаш канал, само трябва да вдигнеш по -високо колата, за да влезеш по -навътре до скоростната кутия ...... пада се точно от лявата , пасажерската страна ка кутията. Отвиват се два болта , които я фиксират към кутията и маркуча за спирачната течност и помпата пада. Долната помпа може да се рециклира и със сигурност става по -добре , отколкото разните афтър-маркет помпи. Тези помпи ги рециклирам, можеш да погледнеш в подписа ми , драсни ако се интересуваш. Иначе ги има по магазините , цените са различни , но мисля , че за около 100 лв може да се намери нещо горе-долу добро. ). Ако проблема е в горната помпа , тогава нещата са малко по -особени , но за нея има инфо в нета , бих могъл да обясня , но с писане няма да ти стане ясно , трябва и снимкков материал , а такъв има и в нашия форум ,и в чуждите ..... Пак казвам , задължително рябва да се вижда теч на спирачна течност от някъде ....
Другия , по -неприятен момент е ако вилката нещо се е разместила или притискателя да е заминал ...... защото педала може да умекне и по такава причина....
Ето една моя тема да се ориентираш в проблема : viewtopic.php?f=8&t=256190&hilit=%D1%81%D1%8A%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8+%D0%BB%D0%B8+%2C+%D0%B0%D0%BC%D0%B0%D0%BD
Теч има със сигурност но не съм забелязал петно под колата,защото ми спадна нивото, най-интересното беше, че няколко дни отделяше много ниско, но с малко каране се оправяше,докато вчера греда няма никой. Запалих на скорост и превключвах на обороти и така се прибрах. Намерих сервиз за смяна, сега ще търся помпи, мисля и двете да ги сменя.
@Методи имаш ли налични рециклирани, за продажба или рециклираш само "на момента"
@Методи имаш ли налични рециклирани, за продажба или рециклираш само "на момента"
- metodi80
- старши ентусиаст
-
dakataE36 написа: Методи имаш ли налични рециклирани, за продажба или рециклираш само "на момента"
Не разполагам с рециклирани помпи , възстановяват се само помпи на клиента (и то след щателен оглед на състоянието на цилиндъра и другите детайли),а и повечето колеги предпочитат да се възтанови "собствената" им част ..... за това не поддържам в наличност ....
Един съвет - внимавай ако купуваш нова/нови помпи , има едни много ефтини при разните търговци , които имат недостатък на законтрящата пластина (самата пластина е много крехка и буквално излиза от гнездото , сещаш се какво става тогава .... става дума за долната помпа.....)
5 мнения
• Страница 1 от 1