теч на антифриз отпред при двигателя. водна помпа,термостат?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
теч на антифриз отпред при двигателя. водна помпа,термостат?
Здравейте, имам BMW 316 m40b16 1991, общо взето най-безсмисленото бмв. Както и да е гледаме се почти 2г. и нямам фрапиращи проблеми освен доста на брой малки и много дразнещи, но пък не трябва да се оплаквам, защото много бой отнесе. Та колата губеше малко антифриз и цяло лято съм доливал вода. овлажняваше се отпред от страната на свещите от ляво на водната помпа все едно се пада , между блока/главата и капака на ангренажа.
Преди 2 седмици смених антифриза да не замръзна, като и доста промивах. и вчера протече как си трябва от там като лейка. Преди си бях сигурен, че е от водната помпа, но взех да се замислям, дали би избило точно от там. Друг вариант да е свързано с термостата и 3-ти тегав вариант нещо пукната глава или гарнитура, като допускам тоя вариант единствено, защото миналата година замръзва за малко и на няколко пъти е вдигало температура от малко антифриз. Та моля дайте мнение, ако трябва и снимка ще кача. Гледам каквото мога сам да си оправям, защото майсторите са ме отказали да се занимавам с тях. Имам и друг тънък проблем по електрониката/горивоподавната система, но за него като оправим течовете.
Преди 2 седмици смених антифриза да не замръзна, като и доста промивах. и вчера протече как си трябва от там като лейка. Преди си бях сигурен, че е от водната помпа, но взех да се замислям, дали би избило точно от там. Друг вариант да е свързано с термостата и 3-ти тегав вариант нещо пукната глава или гарнитура, като допускам тоя вариант единствено, защото миналата година замръзва за малко и на няколко пъти е вдигало температура от малко антифриз. Та моля дайте мнение, ако трябва и снимка ще кача. Гледам каквото мога сам да си оправям, защото майсторите са ме отказали да се занимавам с тях. Имам и друг тънък проблем по електрониката/горивоподавната система, но за него като оправим течовете.
Re: теч на антифриз отпред при двигателя. водна помпа,термос
Здравейте, никой не е дал никакво предположение, но най накрая реших да го наснимам и да се позанимая. Надявам се сега вече някой да каже дали може да се оправи безболезнено или да наливам добавките.
Теча, за който говоря идва от тук:

След това реших преди да чакам отговори тук, да поразглобя надолу и да видя при термостата и под капака на ремъка какво е положението.

При ремъка си е сухичко, а мислех, че ми тече от семеринга отпред доста масло, но ремъка е перфектен.

Термостата, беше мазан със силикон, имаше и отвътре малко. Извода към водната помпа изглежда заваряван нещо. Това фабрично ли е?

Ако виждате улея, който съм посочил със стрелки където влиза термостата вътре там вътрешния капак и главата се свързват, там също имаше малко капнат силиконец, може ли от там да избива и как да го излекувам?

И малко страничен въпрос: Палеца и дистрибуторната капачка дали са свършили? Как ви се струва?

Теча, за който говоря идва от тук:

След това реших преди да чакам отговори тук, да поразглобя надолу и да видя при термостата и под капака на ремъка какво е положението.

При ремъка си е сухичко, а мислех, че ми тече от семеринга отпред доста масло, но ремъка е перфектен.

Термостата, беше мазан със силикон, имаше и отвътре малко. Извода към водната помпа изглежда заваряван нещо. Това фабрично ли е?

Ако виждате улея, който съм посочил със стрелки където влиза термостата вътре там вътрешния капак и главата се свързват, там също имаше малко капнат силиконец, може ли от там да избива и как да го излекувам?

И малко страничен въпрос: Палеца и дистрибуторната капачка дали са свършили? Как ви се струва?

Няма ли някой колега запознат със двигателя да даде предположение? Скоро май ще ми се наложи да взема решение какво да правя с колата, при всички положения ще я пробвам да се кара, но не искам да наливам от мизерните добавки, ако има по-добър вариант.
- ricky
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Гаражна е36-ца..!
- Мечтае да кара: Е36 без забележка..
- Детайли за колата: Италиянска мадама родена през '93
Колега, мажи със силикон на рейнц.... а за капачката ако колата работи добре не я закачай, въпреки че е по износена.
Sent from my GT-I9515 using Tapatalk
Sent from my GT-I9515 using Tapatalk
Големите умове обсъждат идеи, средните умове обсъждат случки, а малките умове обсъждат хора..!
.Те колегите го казаха,класните автомобили са със задно или двойно,предното предаване изобщо не фигурира,то е създадено за автомобили без никакъв спортен дух,да те вози от т.А до т.Б. цитат....
.Те колегите го казаха,класните автомобили са със задно или двойно,предното предаване изобщо не фигурира,то е създадено за автомобили без никакъв спортен дух,да те вози от т.А до т.Б. цитат....
Ще мажа със силиконец, колега, като се стигне до там, но сега е на дневен ред как и откъде избива. Ако трябва допълнително да обясня ,питайте!? Иначе гледах схеми на двигателя, но нещо не мога да си представя друго засега освен от глава-блок, но ако е от си мисля, че и други проблеми трябва да има двигателя.
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
Според снимките които гледам.. Има нещо правено по тая глава.. Преди няколко месеца бях свидетел на заваравяна глава по периферията на клапана.. и то толкова добре направена, че клапана чак не затваряше.. Та идеята ми е никой не знае какво е правено по тая кола преди 2те години дето караш.. А по снимките имам чувството, че тече точно между блока и главата над свещите..
Да, не се знае, какво е правено. Но все пак си мисля, че може би от другаде идва водата. Някак си между блока/главата и вътрешния капак под ангренажа. Иначе няма смисъл в тая м40-ка да се инвестира по сериозно все пак по 100-200лв са тия двигатели. Надявам се да може да стане както трябва, но в краен случай наливам мизериите и дано не тече, че да се покара. Има си газова инжекция, нови дискове и накладки, кабели свещи, една нова ламбда и една на 10 000км и др. Не ми се ще да я давам на части при тия обновения.
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
OBI_1 написа:Да, не се знае, какво е правено. Но все пак си мисля, че може би от другаде идва водата. Някак си между блока/главата и вътрешния капак под ангренажа. Иначе няма смисъл в тая м40-ка да се инвестира по сериозно все пак по 100-200лв са тия двигатели. Надявам се да може да стане както трябва, но в краен случай наливам мизериите и дано не тече, че да се покара. Има си газова инжекция, нови дискове и накладки, кабели свещи, една нова ламбда и една на 10 000км и др. Не ми се ще да я давам на части при тия обновения.
М40 има под път и над път.. вземи един необорудван мотор.. ако твоя вал е здрав пренареди си главата и карай..
Гледах снимки блокове, глави и има 2 варианта май. Гарнитура на глава, където водата ходи от помпата закачена на блока към термостата закачен на главата(пп така като гледам гарнитурата там не стига, явно има друго уплътнение). Имам чувството, че не е това проблема все пак. И втори вариант вътрешен капак на ангренажа на блока. Между блока и капака вероятно пропуска и смятам да разглобя и да видя какво става, въпреки, че не ми се занимаваше, но мисля да се спретна да го направя. Трябва да махна ремъка, мисля да го отбележа с маркер и да го сложа на белези да седи, за двойно подсигуряване. Ако оправя теча, може и да го сменя, но не съм сигурен дали ми се купуват и двете ролки, но ще преценявам по нататък.

Снимките не са на моя двигател, де да беше толкова чист, а са от тема на колега.
Снимките не са на моя двигател, де да беше толкова чист, а са от тема на колега.
Дойде ми музата тия дни и реших да видя тоя долния вътрешен капак на ангренажа, който е като заваряван и в него е маслената помпа. Това, което съм постнал от мегапартс, струва 16лв. Махнах водна, помпа ремък, долу шайбата на коляновия вал, отвих всички болтове. Проблема е, че горе го натиска главата, а долу картера, отдясно треа да го откача от кутията на масления филтър, дали ще излезе напред тоя боклук, никак не ми се сваля главата, а и картера.
Моля някой запознат да даде съвет за раьглобяването на тва нещо! горе на извода от водната помпа гъм главата е на О-пръстен+силиконец, така ще е и после със здравия капак, дайте съвети, че застудява и треа да го събирам или разкарвам. Пък и ще падне сняг, ще ми се прииска да се поразходя
Моля някой запознат да даде съвет за раьглобяването на тва нещо! горе на извода от водната помпа гъм главата е на О-пръстен+силиконец, така ще е и после със здравия капак, дайте съвети, че застудява и треа да го събирам или разкарвам. Пък и ще падне сняг, ще ми се прииска да се поразходя

10 мнения
• Страница 1 от 1