Газов Инжекцион на BMW 320
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- silverstone
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 320i N46 седан
- Мечтае да кара: чисто ново BMW
- Детайли за колата: E 36 седан 9/1997г т.син 320i M52B20
Е 36 кабриолет 7/1996 сив M52B23
Е 90 седан 7.2006 сив 320i N46
Газов Инжекцион на BMW 320
Здравейте колеги,
имам един много дискутиран, уверявам четох много много теми и мнения точно тук в този форум, точно когато почне да става интересно и информация относно темата, или се спира да се пише или почват да се пишат пълни гулости и да се дават мнения, че не е ОК и всякакви други неща, но не и
коректна и точна информация по запитването.
Конкретно, имам 320 Е36 1997 / M52B20 до момента я ползвах 90% за извънградска кола и разхода не ме бараше. Вече имам нова придобивка.
Искам 320 ката да и сложа Газов Инжекцион. Ще съм много конкретен във въпросите си, за да получа компетентни отговори, надявам се от Вас.
Газта не е нещо скапано или отживелица или т.н, и в мобилето има доста нов внос не лоши БМВ-та с ГИ от чужбина. Мисля, че е разумна алтернатива.
Ето и въпросите, които ме интересуват, да уточним че съм от София.
1. Препоръка към конкретен модел ГИ
2. какво трябва да гледам, при избора
3. препоръка за качествен сервиз за монтаж и обслужване
Ето на кои фирми се спрях към момента - UniGas и Еurogas.
Газов инжекцион KING , с OBD и евро сонда, за 6 цилиндъра до 200 к.с
Газов инжекцион FOBOS 1 OBD ULTRA R+, комплект за 6 цилиндъра, самоадаптивна система, изградена с най-висок клас елсктроника FOBOS 1 OBD, и висок клас комплектовка, италианска евро сонда Tomasetto, италианска рейка RAIL, усилен италиански изпарител и газов клапан ROMANO до 20о к.с.
Дайте съвети относно уредбата и какво е важно, като хора, които имат опит/ автомобили с ГИ , като на човек, който тепърва ще слага ГИ.
Благодаря много предварително.
Успешен ден!
имам един много дискутиран, уверявам четох много много теми и мнения точно тук в този форум, точно когато почне да става интересно и информация относно темата, или се спира да се пише или почват да се пишат пълни гулости и да се дават мнения, че не е ОК и всякакви други неща, но не и
Конкретно, имам 320 Е36 1997 / M52B20 до момента я ползвах 90% за извънградска кола и разхода не ме бараше. Вече имам нова придобивка.
Искам 320 ката да и сложа Газов Инжекцион. Ще съм много конкретен във въпросите си, за да получа компетентни отговори, надявам се от Вас.
Газта не е нещо скапано или отживелица или т.н, и в мобилето има доста нов внос не лоши БМВ-та с ГИ от чужбина. Мисля, че е разумна алтернатива.
Газов инжекцион FOBOS 1 OBD ULTRA R+, комплект за 6 цилиндъра, самоадаптивна система, изградена с най-висок клас елсктроника FOBOS 1 OBD, и висок клас комплектовка, италианска евро сонда Tomasetto, италианска рейка RAIL, усилен италиански изпарител и газов клапан ROMANO до 20о к.с.
Дайте съвети относно уредбата и какво е важно, като хора, които имат опит/ автомобили с ГИ , като на човек, който тепърва ще слага ГИ.
Успешен ден!
Последна промяна silverstone на 01 Дек 2015, 13:25, променена общо 1 път

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Re: Газов Инжекцион на BMW 320
Където и да отидеш в БГ ще си излъган или доста натоварен с цената , просто сега това е тенденцията с тея цени и знаят , че хората ще прежалят една добра сума за да карат на 89 стотинки , моя съвет е за бмв си търси човек дето монтира на бмв да ти препоръча нещо , пиши на лично имам такъв воредвид да не излезе реклама
Sent from my iPhone using Tapatalk
I'm slowly drifting

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
В раздел Е34 има повечко писано за газта , по-малко са срамежливите .Там ще се ориентираш
Първата система е много обща.От втората бягай далеч . Колко пари си отделил за газ е едното , и какво искаш да стане накрая?

Първата система е много обща.От втората бягай далеч . Колко пари си отделил за газ е едното , и какво искаш да стане накрая?

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- silverstone
- кандидат ентусиаст
-
Kaто цена 1.3-1.4 макс. Като резултат - стабилна работа на газ, без да започва да ме боли главата от странни и нетипични проблеми по иначе безпроблемният автомобил
...

- kener
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530i E39
Едно малко оточнение: Твойта кола не потдържа OBD2 протоколи, така че не се насочвай към такива системи. Друг е въпроса, че с-мите с повече от 4 цилиндъра ги поставят в по-висока категория и следователно имат OBD2 потдръжка. Това което искам да кажа е, че може да ти се наложи да платиш повече пари за система с OBD и да не може да ползваш тази функционалност на тази кола.
Аз бих заложил или на българската класика Фобос или на А.Е.В. варианти като Романо или Ловато, но в оригиналната им окомплектовка. Останалите знайни и незнайни клонинги ми се струват рискови.
Аз бих заложил или на българската класика Фобос или на А.Е.В. варианти като Романо или Ловато, но в оригиналната им окомплектовка. Останалите знайни и незнайни клонинги ми се струват рискови.
silverstone написа:Здравейте колеги,
Успешен ден!
Правилния избор на точка 3 ти е достатъчен , отиваш с колата дават ти оферта като ти изнася действаш като не следващия.
Аз бих ти препоръчал 2 сервиза:
-Мишо от Хаджи Димитър , близо е до моста Чавдар .
-другия сервиз се намира на бензиностанцията срещу хоум макс до Ботевградско шосе
- Jang1r
- младши ентусиаст
-
- Кара: го на ножки
- Мечтае да кара: на 50ст бензина.
Фобос 1 е чудесен компютър-с две ръце-ЗА!
Дюзи Рейл-като цяло пълен ташак 1:1 с турския Газконтрол,само дето газконтрола са 49лв 6те!
Там дето монтират фобос,би трябвало да могат да ти предложат и единични дюзи Баракуда,ще си доволен.
Нивомер Томасето-ОК.
Изпарител Романо-ОК е.
Дюзи Рейл-като цяло пълен ташак 1:1 с турския Газконтрол,само дето газконтрола са 49лв 6те!

Нивомер Томасето-ОК.
Изпарител Романо-ОК е.
BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
- silverstone
- кандидат ентусиаст
-
Доста четох още. На доста места видях положителни коментари за дюзите Баракуда. Варианта на който най вероятно ще се спра, като прецених и мененията за сервизи е сервизът в Горна Баня. Няма да го казвам , за да не направя реклама. Варианта на устройство, като промяна ще има в дюзите , ще са баракуда, доколкото видях за 4 цилиндров, доплащането е +90 лв, не вярвам да не могат да се заявят като " екстра " и за 6 цилиндъра , което би оскъпило с около 130 лв.

По най- груби сметки, при тези цени на горивата, уредбата ще се изплати след 20 000 км. Аз ги правя за 2 г. Друг е въпросът , дали след 2 г ще съм с е36 ... но в най общ поглед, инвестицията е колкото един що-годе сносен диван:)
Вероятно ще пристъпя към покупка януари месец. След празниците. Оставам с интерес за препоръки и мнения. За фосбуса, чета и + и - . За баракудата , по скоро положителни мнения. Бутилка и маркучета, не ги коментираме. Най важните са електрониката и дюзите.
Още един въпрос, каква е тази поддръжка на дюзите препоръчителна през 20 000 км? И в идеални условя, едни дюзи от рода на Баракуда, колко биха издържали като км?

По най- груби сметки, при тези цени на горивата, уредбата ще се изплати след 20 000 км. Аз ги правя за 2 г. Друг е въпросът , дали след 2 г ще съм с е36 ... но в най общ поглед, инвестицията е колкото един що-годе сносен диван:)
Вероятно ще пристъпя към покупка януари месец. След празниците. Оставам с интерес за препоръки и мнения. За фосбуса, чета и + и - . За баракудата , по скоро положителни мнения. Бутилка и маркучета, не ги коментираме. Най важните са електрониката и дюзите.
Още един въпрос, каква е тази поддръжка на дюзите препоръчителна през 20 000 км? И в идеални условя, едни дюзи от рода на Баракуда, колко биха издържали като км?

- silverstone
- кандидат ентусиаст
-
И още един въпрос, относно ОBD , в този вариант , като колата не поддържа този стандарт, как ще се " сработва" , ще е необходима ли друга електроника ? Бях пълен лаик преди 10 тина дни относно ГИ, сега поразбрах доста неща , обясних си повечето., но имам някакви неяснотии относно свързването на двете електроники и това че е ОБД дали ще доведе до някакви възможни проблеми? Благодаря отново на отзовалите се.

- milkov_jv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i
Колега,от личен опит ще ти кажа-ПАЗИ СЕ ОТ НЕГРАМОТЕН МОНТАЖ! Отиди при някой доказан газаджия,даже е добре да е в час с бмв-тата.По отношение на Фобос-а мога да кажа,че има голяма вероятност да имаш проблем с изпарителя,ако е Романо или Томасето. Виж темата: viewtopic.php?f=8&t=401199
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Понеже си споменал че си гледал сервиза в Горна баня ще си позволя да споделя мнение за там. Служебката ми е с газова от там още от преди 3 години. Газовата е Фобос (не знам и не съм се интересувал за рейки, инжектори, изпарител и тн. защото ми е служебна все пак...) и има около 60-70000. Аз съм и направил към 7 до момента и нямам никакви проблеми. Харчи много малко и върви много добре, нямам никакви проблеми и съм доволен от юзърска гледна точка. Имал съм малко контакти с момчетата (не ми се е налагало) и са били точни и като цяло симпатяги винаги.

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- silverstone
- кандидат ентусиаст
-
Съгласен съм колега, добре е да е човек дето разбира. Имнно за това търся голям сервиз дето са им минали 100++ коли през ръцете и са виждали какво ли не. А чак да разбира извхземнага технология , човече това е е36 , модела е преди повече от 20 г.. Какво толкова мистично да има. Важно е качеството на устройството, начина на монтаж и гаранционното и извънгаранционно обслужване. За сервиза четох голям брой положителни отзиви, имаше и отрицателни но поне ако има нещо, има на кохо да се оплачеш. Това си е регистрирана фирма и подлежи на санции и т.н. да не се стига до там де, но някак е по сигурно . Знам ли. Чета за фобуса, много хора са с този тип средно качество.

- rosko_76
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Цял живот E34 и Е36 и Е30!
- Детайли за колата: E34 520I - 94г. седан
E36 318I - 96г. кабрио
Здрасти колега!
Аз съм от Е34
, но от скоро съм и тук заради другата си придобивка е36 кабрио
- двете са на газ.
Преди време имах е39 520и, сложих газова в сервиза в горна баня "еврогаз" и бях много доволен. Когато дойде ред да слагам газ на е34-ката(520) намерих много добри отзиви в нета за Искрен от http://www.avtogas.net/. Бил е главен инженер в Фобос, но преди години напуснал и работи за себе си. И от двата сервиза съм много доволен, но при Искрен като изпълнение по ми допадна. Като отвориш предния капак не можеш да разбереш, че имаш газова
. Но все пак всичко е въпрос на късмет, може да отидеш в най-прехваления сервиз и да се изложат, а може и да стане обратното 
Успех с избора и безаварийно каране
Аз съм от Е34

Преди време имах е39 520и, сложих газова в сервиза в горна баня "еврогаз" и бях много доволен. Когато дойде ред да слагам газ на е34-ката(520) намерих много добри отзиви в нета за Искрен от http://www.avtogas.net/. Бил е главен инженер в Фобос, но преди години напуснал и работи за себе си. И от двата сервиза съм много доволен, но при Искрен като изпълнение по ми допадна. Като отвориш предния капак не можеш да разбереш, че имаш газова

Успех с избора и безаварийно каране

- mak1n7osh
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E92 335i
Колега, ще споделиш ли впечатления за ГИ-то.
Аз съм се насочил към Lovato или Romano. Бихте ли препоръчали сервиз на Лично, за добър монтаж на bmw-та.
Аз съм се насочил към Lovato или Romano. Бихте ли препоръчали сервиз на Лично, за добър монтаж на bmw-та.
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
много съм доволен от тамона. години никакви оплаквания или проблеми. смених само всички гумени маркучи защото се поопекоха и продължавам да движа
в БГ "експертите" са на мнение, че марката е скапана, но това разбира се тотални глупости както и всичко останало което може да чуете по сервизи и тн
цените разбира се са с по 40% отгоре, но се намират и добри оферти
в БГ "експертите" са на мнение, че марката е скапана, но това разбира се тотални глупости както и всичко останало което може да чуете по сервизи и тн
цените разбира се са с по 40% отгоре, но се намират и добри оферти
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2