Въпрос за свещи и кабели,обороти и тн
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- milkov_jv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i
Въпрос за свещи и кабели,обороти и тн
Колеги,имам известни проблеми с работата на мотора и вече наистина не знам какво да правя.Вече се съмнявам в какво ли не.Колата на бензин не работи добре.Има мощност и оборотите на празен ход са добре,но мотора тресе. На газ (газов инжекцион с нов изпарител и рейка) не тресе,върви супер,но при пускане на газта и изключване от скорост оборотите падат но до 1000-1100 и след това много бавно се смъкват до 900 (10-20 сек).Това нещо не се проявява постоянно,а през 2-3-5 спирания по светофарите-различно.В момента,когато оборотите са 1000-1100 като подам газ притриса.Паднат ли до 900 няма никъви проблеми. Имам сериозни съмнения,че кофти работата на бензин няма нищо общо с проблема,който се проявява на газ.Проблема с държането на 1100 оборота го имаше преди да сменя изпарителя,рейката,кабелите и свещите.Преди да ги сменя тези неща поне на бензин мотора работеше ок. Някой може ли да ми каже какви са симтомите на евтините кабели? Свещите са Беру за газ с 0.8мм разстояние.Възможно ли е от тези така съмнителни свещи мотора да работи неравномерно на бензин? (За пръв път слагам свещи за газ) Днес закачих диагностиката и нямаше никъкви грешки по мотора. Видимо няма пропуски на въздух в колектора.Единствено клапана за картерните газове не го чувам толкова осезаемо както преди и се съмнявам в него. Ще се радвам да дадете някакъв съвет какво да правя или да препоръчате при кой да отида,за да ми реши проблема,защото аз каквото мога и знам-направих.Колата се кара средно по час и половина на ден градско и е адски дразнещо. М43,б18,1997. Благодаря предварително на отзовалите се!
- dynalias
- младши ентусиаст
-
- Кара: с DPF
- Мечтае да кара: на ток
- Детайли за колата: стоковица
Re: Въпрос за свещи и кабели,обороти и тн
Тоя клапан за маслените пари е много често срещан проблем и смуче въздух от там. Пробвай да го изолираш макар и временно за да го игнорираш като вариант за проблем. Ако се окаже той, май по добре да си вземеш нов защото моят съм го махнал и съм пуснал маркуч до скоростната кутия, но като спра някъде особено след дълъг път и смърди на тия пари и е много гадно. Все още съм пред дилема дали да не ги върна тия пари в мотора че не смърди приятно...
history:
E36 328i coupe 1995г. 193hp 25.11.2013-19.04.2019г.sell
E90 320d sedan 2009г. 177hp 10.06.2019г.-now
- milkov_jv
- кандидат ентусиаст
-
А възможно ли е да смуче въздух под него?Тст м/ду него и колектора да се е отворила някоя фуга? При теб какви точно бяха симптомите?
- dynalias
- младши ентусиаст
-
- Кара: с DPF
- Мечтае да кара: на ток
- Детайли за колата: стоковица
milkov_jv написа:А възможно ли е да смуче въздух под него?Тст м/ду него и колектора да се е отворила някоя фуга? При теб какви точно бяха симптомите?
Аз съм с м52 и там има доста хубаво уплатнение, така че изключвам възможност това да стане. При мен го изолирах след като имах съмнения в него, а се оказа, че имам проблем с ламбда сондите. Колегите когато имат проблеми с него се оплакват от не стабилни обороти на празен ход, гаснене и висок разход. Също се чувало специфично свистене. Поне от това което съм чел тук. Аз не мога да помогна много с проблема, дано се посъбуди форума защото няма никаква активност напоследък и няма кой да ти помогне.
Общо взето направи и диагностика за да се види дали има грешки и затапи клапана за пробата.
ПС: Когато имах проблем със сондите на празни обороти мотора също тресеше, но имаше още куп проблеми като висок разход и никво ускорение...
history:
Много вероятно проблемите да са от газовото - след като си сменил цялата рейка + изпарителя, след това газаджиите закачиха ли колата към компютър да погледнат смеси и т.н.т.....?
Също така газаджиите масово препоръчват ''свещи за газ'' които са еднополюсни доколкото знам.
Аз имах проблем с гаснене на двигателя в движение, при мен проблема беше друг, не от свещите.
Когато отидох на диагностика първото нещо което ме накараха да сменя беше свещите и да сложа оригинални 4-полюсни с каквито си излиза колата заводско.
Също така газаджиите масово препоръчват ''свещи за газ'' които са еднополюсни доколкото знам.
Аз имах проблем с гаснене на двигателя в движение, при мен проблема беше друг, не от свещите.
Когато отидох на диагностика първото нещо което ме накараха да сменя беше свещите и да сложа оригинални 4-полюсни с каквито си излиза колата заводско.
- Татко, това е новият ми приятел. Той е влогър, трейдър, маркетинг гуру и инфлуенсър...
- Абе дъще, абе дали няма как да се съберете пак с онзи циганин?
- Абе дъще, абе дали няма как да се съберете пак с онзи циганин?

- milkov_jv
- кандидат ентусиаст
-
Аз сам си смених изпарителя и рейката.Настроих го както беше настроен стария.По таблицата всичко си е в норма.Днес ходих на диагностика при колегата zvetiko и се оказа,че ламбда сондата не работи коректно,освен това не е наред и бензиновата дюза на 4-ти цилиндър.Човека ми обърна изключително много внимание.До колкото разбрах трябва да махна свещите за газ.Иначе мойте са двуполюсни.
6 мнения
• Страница 1 от 1