Колко ms са ви бензиновите времена на празен ход (ГИ)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- bavaromobila
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: M3 GTS
Колко ms са ви бензиновите времена на празен ход (ГИ)
Здравейте колеги.
От известно време се мъча с едни настройки на ГИ, но ми се струва, че имам проблем с колата.
Бензиновите времена на празен ход са около 5мс, което май е доста. Доколкото чета по разни форуми, на повечето автомобили са около 3-3.5-4.
Първо бяха около 5.5, откачих ламбдата и сега са около 5-5.2, което пак е доста.
Та при вас колко са тези времена? Двигателя е М42, но дори и да не сте с него споделете. Интересува ме само при работа на бензин.
От известно време се мъча с едни настройки на ГИ, но ми се струва, че имам проблем с колата.
Бензиновите времена на празен ход са около 5мс, което май е доста. Доколкото чета по разни форуми, на повечето автомобили са около 3-3.5-4.
Първо бяха около 5.5, откачих ламбдата и сега са около 5-5.2, което пак е доста.
Та при вас колко са тези времена? Двигателя е М42, но дори и да не сте с него споделете. Интересува ме само при работа на бензин.

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Re: Колко ms са ви бензиновите времена на празен ход (ГИ)
ами зависи какви са инжектрите , ако са сменяни или други ще е така.
ако сложиш по големи бензионови времената ще паднат. За сверка на м30б35 работи на 5мс на празен ход бензина.
м50б25 работи на 3,5 4 , м52 и м54 моторите са заковани 2.8 на празен ход.
ако сложиш по големи бензионови времената ще паднат. За сверка на м30б35 работи на 5мс на празен ход бензина.

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:ами зависи какви са инжектрите , ако са сменяни или други ще е така.
Не е ли от значение и диаметъра на разпръсквачите?

- bavaromobila
- кандидат ентусиаст
-
Бензиновите времена при работа на газ не ме интересуват, интересувам се само и единствено от бензиновите времена при работа на бензин. Просто ми се струва, че имам проблем с колата, щом са толкова високи. Не знам дали е нормално да са над 5мс....

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
КОй говори за времена на газ? Говоря само и единствено за бензиновите времена на празен ход на загрял авомобил.
м30б30 - 4.5мс празен ход.
На ИС мотор по спомен бяха 3 3.5 мс на празен ход на бензин. Провери си бензиновите дюзи дали са за твоята кола , да не се окаже че са от някоя 316.
м30б30 - 4.5мс празен ход.
На ИС мотор по спомен бяха 3 3.5 мс на празен ход на бензин. Провери си бензиновите дюзи дали са за твоята кола , да не се окаже че са от някоя 316.

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- bavaromobila
- кандидат ентусиаст
-
Само дюзите ли влияят за времената? Ако нещо друго не е наред по нея - ЕКУ, стъпоково моторче, дебитомер имат ли отношение към тези бензинови времена или само и единствено дюзи, регулатор и т.н.

- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
Аз лично нъкеде не получих информация по този казус. Моето м52б20 дава 3,5мс на празен ход нито знам това нормално ли е нито нищо на Делфи диагностика не изписва грешки,m50b20 също работеше на толкова, газаджийте казаха, че работела на богата смес но мотора замина.
.
Метода на разкачането не свърши работа
Според реалоем и пътя на логиката дюзите са към горивоподготвянето, тоест колкото еку-то каже толкова или дъвканите фактори MAF,O2 сензори,темперанурни датчици,датчици на хол...

Метода на разкачането не свърши работа

bavaromobila написа:Само дюзите ли влияят за времената? Ако нещо друго не е наред по нея - ЕКУ, стъпоково моторче, дебитомер имат ли отношение към тези бензинови времена или само и единствено дюзи, регулатор и т.н.
Според реалоем и пътя на логиката дюзите са към горивоподготвянето, тоест колкото еку-то каже толкова или дъвканите фактори MAF,O2 сензори,темперанурни датчици,датчици на хол...

- bavaromobila
- кандидат ентусиаст
-
Ламбдата я изключих, защото си мислех, че е от нея. Но нещата са горе долу същите и след игнорирането и.
Смених дебитомера с друг - същата работа. Съмнявам се в стъпоковото моторче, защото именно то регулира сместа. Не е наред със сигурност - като дам на контакт и бръмчи доста силно, което не е нормално. Понякога не бръмчи, но в повечето случай го прави. Сега в момента времената са ми 5.5мс на бензин с включени фарове.
Да не би да се е адаптирал бензиновия компютър на бедна смес заради газовия и да трябва да се покара ден два на бензин за да се нормализира. Но тази уж адаптация не я ли прави ламбдата?..... След като е изключена не би трябвало бензиновото ЕКУ да дава грешни данни заради адаптация и т.н.
Смених дебитомера с друг - същата работа. Съмнявам се в стъпоковото моторче, защото именно то регулира сместа. Не е наред със сигурност - като дам на контакт и бръмчи доста силно, което не е нормално. Понякога не бръмчи, но в повечето случай го прави. Сега в момента времената са ми 5.5мс на бензин с включени фарове.
Да не би да се е адаптирал бензиновия компютър на бедна смес заради газовия и да трябва да се покара ден два на бензин за да се нормализира. Но тази уж адаптация не я ли прави ламбдата?..... След като е изключена не би трябвало бензиновото ЕКУ да дава грешни данни заради адаптация и т.н.

8 мнения
• Страница 1 от 1