Колко ms са ви бензиновите времена на празен ход (ГИ)

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: M3 GTS

Колко ms са ви бензиновите времена на празен ход (ГИ)

Мнение от bavaromobila » 07 Сеп 2015, 11:20

Здравейте колеги.
От известно време се мъча с едни настройки на ГИ, но ми се струва, че имам проблем с колата.
Бензиновите времена на празен ход са около 5мс, което май е доста. Доколкото чета по разни форуми, на повечето автомобили са около 3-3.5-4.
Първо бяха около 5.5, откачих ламбдата и сега са около 5-5.2, което пак е доста.
Та при вас колко са тези времена? Двигателя е М42, но дори и да не сте с него споделете. Интересува ме само при работа на бензин.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Re: Колко ms са ви бензиновите времена на празен ход (ГИ)

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 07 Сеп 2015, 12:58

ами зависи какви са инжектрите , ако са сменяни или други ще е така.
ако сложиш по големи бензионови времената ще паднат. За сверка на м30б35 работи на 5мс на празен ход бензина.
м50б25 работи на 3,5 4 , м52 и м54 моторите са заковани 2.8 на празен ход.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 07 Сеп 2015, 13:51

ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:ами зависи какви са инжектрите , ако са сменяни или други ще е така.
ако сложиш по големи бензионови времената ще паднат. За сверка на м30б35 работи на 5мс на празен ход бензина.
м50б25 работи на 3,5 4 , м52 и м54 моторите са заковани 2.8 на празен ход.

Не е ли от значение и диаметъра на разпръсквачите? :roll:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavaromobila » 07 Сеп 2015, 14:01

Бензиновите времена при работа на газ не ме интересуват, интересувам се само и единствено от бензиновите времена при работа на бензин. Просто ми се струва, че имам проблем с колата, щом са толкова високи. Не знам дали е нормално да са над 5мс....
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 07 Сеп 2015, 15:03

КОй говори за времена на газ? Говоря само и единствено за бензиновите времена на празен ход на загрял авомобил.
м30б30 - 4.5мс празен ход.

На ИС мотор по спомен бяха 3 3.5 мс на празен ход на бензин. Провери си бензиновите дюзи дали са за твоята кола , да не се окаже че са от някоя 316.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavaromobila » 07 Сеп 2015, 15:46

Само дюзите ли влияят за времената? Ако нещо друго не е наред по нея - ЕКУ, стъпоково моторче, дебитомер имат ли отношение към тези бензинови времена или само и единствено дюзи, регулатор и т.н.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 413
Мечтае да кара: 628CSI

Мнение от Haddess » 07 Сеп 2015, 16:04

Аз лично нъкеде не получих информация по този казус. Моето м52б20 дава 3,5мс на празен ход нито знам това нормално ли е нито нищо на Делфи диагностика не изписва грешки,m50b20 също работеше на толкова, газаджийте казаха, че работела на богата смес но мотора замина. :mhihi: .
Метода на разкачането не свърши работа :dunno:

bavaromobila написа:Само дюзите ли влияят за времената? Ако нещо друго не е наред по нея - ЕКУ, стъпоково моторче, дебитомер имат ли отношение към тези бензинови времена или само и единствено дюзи, регулатор и т.н.

Според реалоем и пътя на логиката дюзите са към горивоподготвянето, тоест колкото еку-то каже толкова или дъвканите фактори MAF,O2 сензори,темперанурни датчици,датчици на хол... :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavaromobila » 07 Сеп 2015, 17:44

Ламбдата я изключих, защото си мислех, че е от нея. Но нещата са горе долу същите и след игнорирането и.
Смених дебитомера с друг - същата работа. Съмнявам се в стъпоковото моторче, защото именно то регулира сместа. Не е наред със сигурност - като дам на контакт и бръмчи доста силно, което не е нормално. Понякога не бръмчи, но в повечето случай го прави. Сега в момента времената са ми 5.5мс на бензин с включени фарове.
Да не би да се е адаптирал бензиновия компютър на бедна смес заради газовия и да трябва да се покара ден два на бензин за да се нормализира. Но тази уж адаптация не я ли прави ламбдата?..... След като е изключена не би трябвало бензиновото ЕКУ да дава грешни данни заради адаптация и т.н.
Изображение

Назад към E36