м52б28 - грешка EGR клапан
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
м52б28 - грешка EGR клапан
Двигателя е м52б28,96-та година при диагностика излиза въпросната грешка '' Грешка EGR клапан'' - има ли такова нещо при този мотор или е само при дизелите?
В търсачката излизат теми само за дизел
Също така при отваряне на капачката на резервоара се чува страшно съскане даже чат пат излиат пръски от бензин.
Освен това ако например стрелката на таблото сочи, че резервоара е пълен например на 1/3 след отварянето на капачката и изпускането на парите стрелката на таблото показа, че в резервоара вече има много по-малко бензин
Някой да се е занимавал с подобен проблем
В търсачката излизат теми само за дизел

Също така при отваряне на капачката на резервоара се чува страшно съскане даже чат пат излиат пръски от бензин.
Освен това ако например стрелката на таблото сочи, че резервоара е пълен например на 1/3 след отварянето на капачката и изпускането на парите стрелката на таблото показа, че в резервоара вече има много по-малко бензин

- Татко, това е новият ми приятел. Той е влогър, трейдър, маркетинг гуру и инфлуенсър...
- Абе дъще, абе дали няма как да се съберете пак с онзи циганин?

- The Heartlistener
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E83 3.0i, ex e46, Е34, Е36
- Детайли за колата: M54B30, Mystic blau metallic, High speed setup, s861a
Re: м52б28 - грешка EGR клапан
За егр не знам, но нефункциониращият клапан в случая е клапана за вентилацията на бензиновите пари в резервоара, които преди това минават през филтър с активен въглен. Този клапан ги пуска порционно за изгаряне в смукателя при определени режими на работа.
http://www.realoem.com/bmw/enUS/showpar ... Id=13_1709
Парите нямат излаз и създават налягане в резервоара, затова съска, а гаранция това влияе и на нивомера.
Парите нямат излаз и създават налягане в резервоара, затова съска, а гаранция това влияе и на нивомера.
Ако не можеш да правиш велики неща, прави дребни неща по велик начин...
The Heartlistener написа:За егр не знам, но нефункциониращият клапан в случая е клапана за вентилацията на бензиновите пари в резервоара, които преди това минават през филтър с активен въглен. Този клапан ги пуска порционно за изгаряне в смукателя при определени режими на работа.
Ок, този клапан целият ли се сменя или само филтъра?
В сервиза казаха, че някои махали този клапан и колата тръгвала повече

- Татко, това е новият ми приятел. Той е влогър, трейдър, маркетинг гуру и инфлуенсър...

- The Heartlistener
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E83 3.0i, ex e46, Е34, Е36
- Детайли за колата: M54B30, Mystic blau metallic, High speed setup, s861a
Филтърът няма как да се запуши така че да прави надув в резервоара.
Клапанчето е №1 на схемата, има буксичка, то е пряко свързано с еку-то и се командва от него. Да, може да се шунтира системата като се премахне филтъра, разкачат се маркучлетата от клапанчето, маркуча идващ от резервоара се оставя свободно с някакво филтърче отпред за да не влиза прахоляк, а маркуча към всмукателя се затапва или се затапва направо самия щуцер при дросела. Клапанчето обаче не се изключва от буксата за да не дава перманентна грешка в компа.
При мен отдавна е направено, но не го рекламирам, в жегите понякога се чувства една идея "аромат" от парите около моторния отсек. А колата не ми е тръгнала повече, гарантирам
...
По-добре си смени самото клапанче с работещо от някоя морга.
Клапанчето е №1 на схемата, има буксичка, то е пряко свързано с еку-то и се командва от него. Да, може да се шунтира системата като се премахне филтъра, разкачат се маркучлетата от клапанчето, маркуча идващ от резервоара се оставя свободно с някакво филтърче отпред за да не влиза прахоляк, а маркуча към всмукателя се затапва или се затапва направо самия щуцер при дросела. Клапанчето обаче не се изключва от буксата за да не дава перманентна грешка в компа.
При мен отдавна е направено, но не го рекламирам, в жегите понякога се чувства една идея "аромат" от парите около моторния отсек. А колата не ми е тръгнала повече, гарантирам

По-добре си смени самото клапанче с работещо от някоя морга.
Ако не можеш да правиш велики неща, прави дребни неща по велик начин...
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
integral написа:Двигателя е м52б28,96-та година при диагностика излиза въпросната грешка '' Грешка EGR клапан'' - има ли такова нещо при този мотор или е само при дизелите?
В търсачката излизат теми само за дизел![]()
Освен това ако например стрелката на таблото сочи, че резервоара е пълен например на 1/3 след отварянето на капачката и изпускането на парите стрелката на таблото показа, че в резервоара вече има много по-малко бензин![]()
Има, главно в щатите имат EGR на тези двигатели, но съм виждал и един 323ти от последните години с такъв тук в България. По принцип може да се изключи софтуерно, поне при американските двигатели - те са с малко по различна версия на електрониката спрямо европейските си събратя.
Иначе за другия проблем си провери клапана за вентилация на резервоара. Стои ти под дебитомера.
Последна промяна maxpower на 07 Сеп 2015, 19:52, променена общо 1 път
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
The Heartlistener - благодаря за подробният отговор
, аз също се съмнявах, че ако се махне този клапан ще намирисва на бензин
maxpower - колата е внос от Германия, едва ли има нещо общо с братята от САЩ
, клапана за картерните газове е сменен преди има няма 6-7 месеца, мисля че трябва да работи, но ще го пробвам тия дни
Ще пиша в темата когато реша проблема

maxpower - колата е внос от Германия, едва ли има нещо общо с братята от САЩ

Ще пиша в темата когато реша проблема

- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
офф сега прочетох какви глупости пиша, имах в предвид за вентилация на резервоара 
Имаш ли еднa металнa тръбичкa, която излиза от изпускателния колектор обикаля около двигателя отпред около ваноса и отива под смукателния?

Имаш ли еднa металнa тръбичкa, която излиза от изпускателния колектор обикаля около двигателя отпред около ваноса и отива под смукателния?

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
maxpower написа:офф сега прочетох какви глупости пиша, имах в предвид за вентилация на резервоара
A! маслена магистрала

Ще погледна довечера дали имам такава тръбичка, не помня да съм виждал
По нея ли минават бензиновите пари?

По нея ли минават бензиновите пари?

- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
Не, минават по една синя пластмасова тръба от резервоара до филтъра за парите, той се намира под гофрето на дросела.

Въпросната метална тръбичка я няма при мен.

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Тва не е ли вакуум за въздушна помпа за катализатора (да подгрее по-бързо)? Не помня вече, ама ги сменях тия маркучи преди време. Европейските не би трябвало да го имат изобщо?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
12 мнения
• Страница 1 от 1