Проблем със съединителя.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Проблем със съединителя.

Мнение от mirmidon » 01 Окт 2006, 20:01

Приятели, от няколко дни забелязвам странно виене и леко чегъртане някъде отдолу. Когато колата работи на празен ход се чува леко чегъртане и тракане, след като натисна съединителя престава да се чува. Няма значение дали колата е загряла или не е! Мисля, че имам проблем и с отделянето на съединителя, защото когато съм на светофаря и пусна първа точно преди на отпусна съединителя, оборотите ми падат повечко и колата леко придръпва след това се нормализират. Мисля, че не ми отделя както трябва съединителя. Също съм заблязал, че като съм инерция с около 120-130 и всключа пета с натиснат съдинител до долу ми застъргва( стърже както когато не съм натиснал съединителя както трябва). И още един страничен въпрос. Утре мисля да сменям масло на двигателя и се чудя минерално или синтетично да сложа, какво и къде? :) Намерил съм някаква фирма тук в интернет "Маргел". Добре ли работят хората там?
B M W и всички останали!

УмНаТа КаКа с чЕрпАка :)
Аватар
Кара: '96 BMW318 cabrio

Re: Проблем със съединителя.

Мнение от Eliana » 02 Окт 2006, 11:42

mirmidon написа:Приятели, от няколко дни забелязвам странно виене и леко чегъртане някъде отдолу. Когато колата работи на празен ход се чува леко чегъртане и тракане, след като натисна съединителя престава да се чува. Няма значение дали колата е загряла или не е! Мисля, че имам проблем и с отделянето на съединителя, защото когато съм на светофаря и пусна първа точно преди на отпусна съединителя, оборотите ми падат повечко и колата леко придръпва след това се нормализират. Мисля, че не ми отделя както трябва съединителя. Също съм заблязал, че като съм инерция с около 120-130 и всключа пета с натиснат съдинител до долу ми застъргва( стърже както когато не съм натиснал съединителя както трябва).

С риск да се изложа, но мисля, че този проблем може да се дължи на аксиален лагер... може и да греша :roll:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jujeto » 02 Окт 2006, 18:23

эа съединителя има няколко теми.в маргел бачкат добре. а эа маслото или 5/40 или 10/40

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
Мечтае да кара: М5
Детайли за колата: много синя и много черна

Мнение от Hristo » 02 Окт 2006, 19:02

koгато проблема е в аксиалния лагер шума не се ли чува при натиснат педал-когато съединителя не е зацепен, а при не натиснат педал съм чувал, че проблема иде от вала в скоростите(дано не е това при теб)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mirmidon » 02 Окт 2006, 21:10

В крайна сметка смених маслото във една фирма срещу Хюндай в Младост. Маслото което сложих е http://midland.bg/product11.htm. Смениха ми масленият, въздушният и горивният филтър. Момчетата там работят много добре, доволен съм. Маслото засега ми харесва и доста подобри работата на двигателя. В момента колата върви много по-добре от преди. В тоя сервиз пича също ми каза за тоя лагер да погледна, но каза че само сменява масло и не е сигорен дали това е проблема. Абе най-добре е да ида някъде на свестен сервиз.
B M W и всички останали!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 02 Окт 2006, 21:14

лагер на първичния вал на кутията ,не е болка за умиране но си приготви към 100 лв поне за труд и там лагера колкото струва..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G30

Мнение от flober » 02 Окт 2006, 21:18

при мен проблема е подобен само 4е 4ука докато не стопли и разбие маслото в кутията и само при пуснат съеденител, възмойно ли е да е от венеца (маховик)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mirmidon » 02 Окт 2006, 21:57

A проблем ли е да карам така известно време?
B M W и всички останали!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 02 Окт 2006, 22:15

Не е .Почти няма кутия и диф на БМВ да не вият :mhihi:А и де не вият
скоро ще почнат ;)
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

Назад към E36