Замяна на гумички на бензинови инжектори
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- -={WHO}=-
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e46 330 xi
- Мечтае да кара: BMW F82 M4
Замяна на гумички на бензинови инжектори
КОЛЕГИ ПРОЧЕТЕТЕ ТЕМАТА ДОКРАЙ - МНОГО Е ВАЖНО - ПЪРВОТО МИ ТВЪРДЕНИЕ Е СИЛНО ПОДВЕЖДАЩО !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
КОЛЕГИ ПРОЧЕТЕТЕ ТЕМАТА ДОКРАЙ - МНОГО Е ВАЖНО - ПЪРВОТО МИ ТВЪРДЕНИЕ Е СИЛНО ПОДВЕЖДАЩО !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Здравейте колеги, дойде време да си сменя гумичките на бензиновите инжектори с нови но цената в бмв е сулидна 7.92лв на 1бр. и съвсем случайно попаднах на този сайт: http://lageri-bg.com/bg/55073/items/cat ... emId/27723 / където размера на гумичките на инжекторите е идентичен с този размер от бмв /О-пръстен: 7,52x3,53/. Цента там е 0.19 лв. на 1бр. ФРАПИРАЩО голяма е разликата като се има напредвид че 16бр. гумички са приблизително 96лв в бмв, а тук за 3.04лв са 16 бр. та питането ми е може ли да има разлика в каучука, тъй като е синтетичен и има различни примеси може ли тези от бмв да имат по добри свойства и за това да са толкова по скъпи ? Аз винаги съм бил за оригинала, но когато разликата в цента е над 1000 пъти се замислям: ЗАСЛУЖАВА ЛИ СИ - ако материалите са идентични да дам 96лв за да е от бмв като мога да дам 3.04лв ( колкото смятам, че им е реалната стойност на тези гумички ) и с остатъка от 92,96лв. да си платя ултразвука на инжекторите ?
Ето някои видове каучук но кой се иззползва за гумички на бензинови инжектори : стандартни материали като: NBR, Acrylate, EPDM, Viton, Silicone, Polyurethane, PTFE (тефлон), естествен каучук, Neoprene и др. / тази информация я намерих от тук: http://lageri-bg.com/bg/55073/items/cat ... emId/27723 /
Упреци не ми се слушат а само точни мнения.
П.П. Сега четох че некачествените гумички се раздували от бензина !
Здравейте колеги, дойде време да си сменя гумичките на бензиновите инжектори с нови но цената в бмв е сулидна 7.92лв на 1бр. и съвсем случайно попаднах на този сайт: http://lageri-bg.com/bg/55073/items/cat ... emId/27723 / където размера на гумичките на инжекторите е идентичен с този размер от бмв /О-пръстен: 7,52x3,53/. Цента там е 0.19 лв. на 1бр. ФРАПИРАЩО голяма е разликата като се има напредвид че 16бр. гумички са приблизително 96лв в бмв, а тук за 3.04лв са 16 бр. та питането ми е може ли да има разлика в каучука, тъй като е синтетичен и има различни примеси може ли тези от бмв да имат по добри свойства и за това да са толкова по скъпи ? Аз винаги съм бил за оригинала, но когато разликата в цента е над 1000 пъти се замислям: ЗАСЛУЖАВА ЛИ СИ - ако материалите са идентични да дам 96лв за да е от бмв като мога да дам 3.04лв ( колкото смятам, че им е реалната стойност на тези гумички ) и с остатъка от 92,96лв. да си платя ултразвука на инжекторите ?
Ето някои видове каучук но кой се иззползва за гумички на бензинови инжектори : стандартни материали като: NBR, Acrylate, EPDM, Viton, Silicone, Polyurethane, PTFE (тефлон), естествен каучук, Neoprene и др. / тази информация я намерих от тук: http://lageri-bg.com/bg/55073/items/cat ... emId/27723 /
Упреци не ми се слушат а само точни мнения.

П.П. Сега четох че некачествените гумички се раздували от бензина !
Последна промяна -={WHO}=- на 03 Авг 2015, 22:57, променена общо 3 пъти
БМВ - Радостта от дрифта :d
- -={WHO}=-
- кандидат ентусиаст
-
Re: Замяна на гумички на бензинови инжектори
Колеги обадих се тук: http://lageri-bg.com/bg/55073/items/cat ... emId/27723 - на 0888698840 / Любляна Банска/ и разбрах че О-пръстена трябва да е маслоустойчив NBR. NBR-а издържа на температура от -25C* до +120C* така че сами си направете сметка 96лв или 3.04лв
Успех на всички
Успех на всички

- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
Заглавие: Замяна на гумички на бензинови инжектори
Демек, тези за 3 кинта ще станат това искаш да кажеш. Правилно ли разбирам?
Ти защо реши да ги сменяш? Видя, че са ти омаслили инжекторите ли?
-={WHO}=- написа:Колеги обадих се тук: http://lageri-bg.com/bg/55073/items/cat ... emId/27723 - на 0888698840 / Любляна Банска/ и разбрах че О-пръстена трябва да е маслоустойчив NBR. NBR-а издържа на температура от -25C* до +120C* така че сами си направете сметка 96лв или 3.04лв
Успех на всички
Демек, тези за 3 кинта ще станат това искаш да кажеш. Правилно ли разбирам?
Ти защо реши да ги сменяш? Видя, че са ти омаслили инжекторите ли?
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
купуваш два пръстена и ги накисваш в бензин и получаваш отговора.
Така тествахме навремето бензинови маркучи от различни производители.
Така тествахме навремето бензинови маркучи от различни производители.

- -={WHO}=-
- кандидат ентусиаст
-
Много правилно ме разбираш. Едно и също представяш ли си. Който иска да ходи в бмв, аз за някакъв си еднакъв каучук 93лв. отгоре недавам ! А моите реших да ги сменя защото сега разглобих цялата кола като почнеш от радиатора, металната тръба която ми беше почнала да гние / от едната страна влиза в блока, от другата отива към радиатора и се връзва с него посредством маркуч, по средата някъде излизат от нея два метални пак маркуча единия за радиатора а другия за термостата - ако не съм го обяснил добре ще я снимам че още е в къщи и не съм я обработил с ръждопреобразовател, грунд и черна боя/ после Г образния маркуч си поръчах и разглобих и колектора за да сложа м50б25 всмукател и стана идеален даже като оригинален и общо взето всичко отдясно без хидравликата е свалено. Даже вчера четох за че електро магнитния клапан на парното се разглобява ама не разбрах с какво се чисти / май с оцет - понеже водния радиатор с това се чисти / и как се разглобява напълно и как се проверява дали работи / нищо неразбрах за тоя клапан ама ще го мъча / като го разглобя ще го напъна а ако го счупя, втора ръка и пак така. И сега да си дойда на въпроса - сменям ги защото свалих инжекторите и ги дадох за да изчистя с ултразвук че като вкарам първа, пусна съединителя и като тръгна да дам газ вече и колата ми присецва - за мен това са инжектори. Които иска ще снимам цялата кола, ще му кажа колко пари и от къде какво да си купи и ще стане като нова.

- -={WHO}=-
- кандидат ентусиаст
-
Добре де ама сега защо не кажеш колко време - 1час, 1ден, 1година кисне в бензин ? И като го накисна за колкото трябва какво ще направи кофти уплътнението - ще се втвърди или ще умекне, ще се разкъса или ще се напука. Смисъл какво трябва да стане и какво не ? Мерси предварително

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
-={WHO}=- написа:Добре де ама сега защо не кажеш колко време - 1час, 1ден, 1година кисне в бензин ? И като го накисна за колкото трябва какво ще направи кофти уплътнението - ще се втвърди или ще умекне, ще се разкъса или ще се напука. Смисъл какво трябва да стане и какво не ? Мерси предварително
![]()
![]()
За една седмица някои "качествени" маркучи просто започнаха да се разтварят от бензина. Нали се сещаш, че като протекат при мотора, пожара ще започне за секунди, защото там искра има винаги.

- -={WHO}=-
- кандидат ентусиаст
-
Супер идея колега - ще си купя 32 бр. тогава ! Едните ще ги накисна за 1 седмица с 100 октана бензин в туба да видя какво ще стане ! Ако до 1 седмица на пипане едните са сходи по мекота и еластичност с другите ги монтирам. Ако пламне, пламне. Макарче е истина че тая малка гумичка струва точно толкова 0,19лв на брой !
Благодаря за бързия отговор

Благодаря за бързия отговор

- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
cod-cdbp написа:-={WHO}=- написа:Добре де ама сега защо не кажеш колко време - 1час, 1ден, 1година кисне в бензин ? И като го накисна за колкото трябва какво ще направи кофти уплътнението - ще се втвърди или ще умекне, ще се разкъса или ще се напука. Смисъл какво трябва да стане и какво не ? Мерси предварително
![]()
![]()
За една седмица някои "качествени" маркучи просто започнаха да се разтварят от бензина. Нали се сещаш, че като протекат при мотора, пожара ще започне за секунди, защото там искра има винаги.
Хитро

-={WHO}=- - на мен можеш да ми кажеш как се сваля електромагнитния клапан, че ми духа само топло на краката целогодишно

-={WHO}=- написа: И сега да си дойда на въпроса - сменям ги защото свалих инжекторите и ги дадох за да изчистя с ултразвук че като вкарам първа, пусна съединителя и като тръгна да дам газ вече и колата ми присецва - за мен това са инжектори.
![]()
![]()
Така, при мен се получава нещо подобно, поне по описанието, което даде. Та ще ми е интересно да сравним на място. В мазето имам май цяла рейка с инжектори + още няколко нахвърляни (със сиво отгоре - не помня 20-кови ли да са?)
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
-={WHO}=- написа:Супер идея колега - ще си купя 32 бр. тогава ! Едните ще ги накисна за 1 седмица с 100 октана бензин в туба да видя какво ще стане ! Ако до 1 седмица на пипане едните са сходи по мекота и еластичност с другите ги монтирам. Ако пламне, пламне. Макарче е истина че тая малка гумичка струва точно толкова 0,19лв на брой !
Благодаря за бързия отговор![]()
![]()
Буркан, а не туба

- -={WHO}=-
- кандидат ентусиаст
-
Няма какво друго да е, гумичката е черна и е NBR 70 има и NBR 90 но той бил по твърд а жената ме увери че щом е черен значи е NBR. Те са 20 бр. в пакетче и с 4 бр. от тях ще тествам. Поръчах си и един VITON / които е червен като уплътнението на колектора да видя той колко време ще държи / той е на цена 2,47лв. Но щом е черен значи е NBR. VITON ще е само за тест. Като ги сложа ще пиша, ако издържат 1 месец на колата съм сигорен че и 1 година ще издържат.
- -={WHO}=-
- кандидат ентусиаст
-
cod-cdbp написа:-={WHO}=- написа:Супер идея колега - ще си купя 32 бр. тогава ! Едните ще ги накисна за 1 седмица с 100 октана бензин в туба да видя какво ще стане ! Ако до 1 седмица на пипане едните са сходи по мекота и еластичност с другите ги монтирам. Ако пламне, пламне. Макарче е истина че тая малка гумичка струва точно толкова 0,19лв на брой !
Благодаря за бързия отговор![]()
![]()
Буркан, а не туба
Благодаря ! Вярно - прозвачен е ! Изтрещях

- -={WHO}=-
- кандидат ентусиаст
-
u`F`o написа:cod-cdbp написа:-={WHO}=- написа:Добре де ама сега защо не кажеш колко време - 1час, 1ден, 1година кисне в бензин ? И като го накисна за колкото трябва какво ще направи кофти уплътнението - ще се втвърди или ще умекне, ще се разкъса или ще се напука. Смисъл какво трябва да стане и какво не ? Мерси предварително
![]()
![]()
ХитроСкоро сменях бензинови маркучи - дано да са сложили хубави.
-={WHO}=- - на мен можеш да ми кажеш как се сваля електромагнитния клапан, че ми духа само топло на краката целогодишно
-={WHO}=- написа: И сега да си дойда на въпроса - сменям ги защото свалих инжекторите и ги дадох за да изчистя с ултразвук че като вкарам първа, пусна съединителя и като тръгна да дам газ вече и колата ми присецва - за мен това са инжектори.
![]()
![]()
Така, при мен се получава нещо подобно, поне по описанието, което даде. Та ще ми е интересно да сравним на място. В мазето имам май цяла рейка с инжектори + още няколко нахвърляни (със сиво отгоре - не помня 20-кови ли да са?)
Разбрах Разбрах

- -={WHO}=-
- кандидат ентусиаст
-
Ще ти направя снимки даже

Ще ти направя снимки даже

- -={WHO}=-
- кандидат ентусиаст
-
Това с гумичките на инжекторите ми звучи като обикновен чай / 0.90лв. / 20 бр. в кутия и същия чай на боровец 3 лв. за 1 бр. а то чайчето същото ! Нищо аз ще съм пръв при теста пък каквото стане - стане ! Ще пиша за резултата !

32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3