На колко се стяга главата на м40
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
На колко се стяга главата на м40
На колко се стяга главата на м40? Питам, защото преди време бях писал тук как ми прегря на магистралата. Сега мотора е събран, но се появи много гаден проблем. Като запали постепенно с идването на нормалния темперетурен режим на двигателя започва да надува охладителната система - в смисъл това го разбирам по твърдната на дебелите маркучи към радиатора. Толкова се издуват, че имам чувството, че ше се пръснат, т.е. вкарва компресия в течността.
За този проблем мисля, че причините могат да бъдат 3:
1. Недозатегната глава - аз съм я стегнал на 11 м. и от към нея да вкарва компресия във водните отвори, имайки на предвид, че главате е шлайфана яко и има малки горивни камери. (гарнитурата е ремонтна)
2. Пукната глава - от изкривяването някъде е пукнала и вкарва компресия, а гарнитурата си е наред.
3. Пукнат блок и вкарва компресия към водните ризи.
Моля ВИ, кажете си мнението.
За този проблем мисля, че причините могат да бъдат 3:
1. Недозатегната глава - аз съм я стегнал на 11 м. и от към нея да вкарва компресия във водните отвори, имайки на предвид, че главате е шлайфана яко и има малки горивни камери. (гарнитурата е ремонтна)
2. Пукната глава - от изкривяването някъде е пукнала и вкарва компресия, а гарнитурата си е наред.
3. Пукнат блок и вкарва компресия към водните ризи.
Моля ВИ, кажете си мнението.
........
т.3 ми се струва малко вероятна.Защо не пробваш с нещо по- елементарно(дали е обезвъздошена добре системата,или дали след този ремонт няма запушено някой отворче)
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Според бумагите:
stage 1 30 Nm
stage 2 angle-tighten an aditional 90 degr
stage 3 angle-tighten an aditional 90 degr
Обаче за подробности между отделните етапи не е много ясно.
Препоръчват да се сменят болтовете.
Развии капачката н а радиатора, запали и наблюдавай. Ако има въздух няма начин да не го видиш, а може и самата капачка да е запушена!
stage 1 30 Nm
stage 2 angle-tighten an aditional 90 degr
stage 3 angle-tighten an aditional 90 degr
Обаче за подробности между отделните етапи не е много ясно.
Препоръчват да се сменят болтовете.
Развии капачката н а радиатора, запали и наблюдавай. Ако има въздух няма начин да не го видиш, а може и самата капачка да е запушена!
3 мнения
• Страница 1 от 1