Съдействие от В.Търново за тестване на дебитомер
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Съдействие от В.Търново за тестване на дебитомер
Здравейте колеги!
Бих искал да помоля, ако някой колега от В.Търново има кола E36 бензин, 320, 325 или дори 330, да разменим дебитомерите за около 2-3 дена.
Имам проблем, който е най-вероятно причинен от дебитомер-а, но няма майстор, който да ми сложи един, дори стар, и да пробвам дали колата ще се оправи. Искат да ми сложат нов, но гаранция не дават. Затова моля, ако някой колега е съгласен да помогне, да се разменим дебитомерите. Предполагам, че бързо ще установим дали двете коли си разменят симптомите. Оценявам, че жеста е голям. Като благодарност бих предложил, ако на него му се наложи да търси проблем по колата си, да ми се обажда не зависимо колко време е минало след пробата и аз ще му услужвам счасти от моята кола, които могат да се заменят без да се налага да си разглобяваме двигателите : )
Проблемите са следните:
1) колата се форсира сама от време на време
2) колата върви задъдена, с понижена мощност
Когато разкача дебитомера, колата не се форсира и върви все едно е 300 коня. Проблемът е, че без дебитомер разхода скача много. Затова вероятността да е дебитомер е много голяма, но ме убеждават, че може и ламбда сондата да не работи. Диагностиката не показва проблеми - нито в дебитомера, нито в ламбдата : ) Както се казва, ситуацията е "Халифакс - сенджира си идва, а козата я няма".
За съжаление се налага да се правим сами на майстори колкото и да не ни се иска. Предполагам, всеки знае за какво става дума.
Прикачам и снимка на дебитомера, за да се види буксата и вида му.
Благодаря предваритено!
Бих искал да помоля, ако някой колега от В.Търново има кола E36 бензин, 320, 325 или дори 330, да разменим дебитомерите за около 2-3 дена.
Имам проблем, който е най-вероятно причинен от дебитомер-а, но няма майстор, който да ми сложи един, дори стар, и да пробвам дали колата ще се оправи. Искат да ми сложат нов, но гаранция не дават. Затова моля, ако някой колега е съгласен да помогне, да се разменим дебитомерите. Предполагам, че бързо ще установим дали двете коли си разменят симптомите. Оценявам, че жеста е голям. Като благодарност бих предложил, ако на него му се наложи да търси проблем по колата си, да ми се обажда не зависимо колко време е минало след пробата и аз ще му услужвам счасти от моята кола, които могат да се заменят без да се налага да си разглобяваме двигателите : )
Проблемите са следните:
1) колата се форсира сама от време на време
2) колата върви задъдена, с понижена мощност
Когато разкача дебитомера, колата не се форсира и върви все едно е 300 коня. Проблемът е, че без дебитомер разхода скача много. Затова вероятността да е дебитомер е много голяма, но ме убеждават, че може и ламбда сондата да не работи. Диагностиката не показва проблеми - нито в дебитомера, нито в ламбдата : ) Както се казва, ситуацията е "Халифакс - сенджира си идва, а козата я няма".
За съжаление се налага да се правим сами на майстори колкото и да не ни се иска. Предполагам, всеки знае за какво става дума.
Прикачам и снимка на дебитомера, за да се види буксата и вида му.
Благодаря предваритено!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Re: Съдействие от В.Търново за тестване на дебитомер

Последна промяна M10 на 07 Авг 2015, 21:25, променена общо 1 път
- snaiperist0
-
-
- Кара: бавно
- Мечтае да кара: e30 m3
M10 написа:От 325 и 330 или какво да е 320 не става, само от м52б20
хапсолютно .
До колегата за 2-3 часа каране ще разбереш няма нужда от 2-3 дни

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
Предполагам, че ще разбера. Но искам да видя и разходя как ще е. Поне един ден ще ми трябва да врътна малко километри. Майстори ми казаха, че и от 325 би станал, стига да е Сименс.
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130

Последна промяна M10 на 07 Авг 2015, 21:25, променена общо 1 път
Логичен въпрос, ако диаметрите са различни. Ще питам защо така ми казаха. Аз карам 320i. Дано се отзове някой колега да помогне за теста.
6 мнения
• Страница 1 от 1