Здравейте

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 520i E39 Touring M54

Здравейте

Мнение от m@rtin » 21 Сеп 2006, 14:49

Здравейте,тези дни си вземах БМВ318tds 96г.Това ми е първата баварка :) и съм безкрайно доволен :D .Като се прибрах веднага атакувах нет-а и попаднах на този страхотен форум който за моя радост е пълен с ценни съвети за БМВ.Обаче като всяка стара кола и моята си има някои забележки :!: И пускам тази тема с надеждата да ме насочите към павилно отсраняване на проблемите,а те са:

:arrow: Неми работят ел огледалата :?: какво и къде да погледна за да отстраня или отремонтирам проблема :(

:arrow: Дясното ел стъкло много бавно се вдига,а най горе направо се мъчи...

:arrow: И най сериозният проблем(за момента)е че като потеглям,сменям 1-ва,2-ра предавка а на 3-та като сменя и натисна газта колата забива муцуната долу падат обороти...все едно съм заковал спирачка...като върна на втора колата хуква след това 3-та,4-та,няма проблеми(Не е всеки път,днеска ми го направи тоя номер 5,6 пъти от горе долу 50 потегляния)
Имате ли представа от какво може да е това :?: :?:

И поздравления за страхотния форум,пожелания за разрастване и приютяване на още хиляди баварски фенове(собсвеници)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 21 Сеп 2006, 15:09

1. за огледалата виж някой бушон да не е заминал, ако не си вече.

2. отвори си вратата и виж какво го тормози, че да не даде фира хептен

3. сменил ли си всички възможни консумативи? филтри, ремъци, масла, ролки на ремъците. понеже каза, че от скоро я имаш колата за това питам. не се връзвай на лафа "всичко й е сменено" казан от продавача :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivo gazcom » 21 Сеп 2006, 15:36

ДОБРЕ ДОШЪЛ :!: ако не си извършил необходимото обслужване ела при мен в младост да и хвърлим едно око

ентусиаст
Аватар
Кара: 525XD LCI

Re: Здравейте

Мнение от Lacho » 21 Сеп 2006, 16:35

:arrow: Дясното ел стъкло много бавно се вдига,а най горе направо се мъчи...

Смени си уплътнението което седи на рамката на вратата и ще се оправи. При мен беше така и след смяната се оправи. Уплътнението струва около 65лв. ново оригинално. ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от m@rtin » 21 Сеп 2006, 18:10

Мерси много за съветите всичките ми се виждат логични

3. сменил ли си всички възможни консумативи? филтри, ремъци, масла, ролки на ремъците. понеже каза, че от скоро я имаш колата за това питам. не се връзвай на лафа "всичко й е сменено" казан от продавача

не съм сменял нищо още,в събота имам час при(доктора :mhihi: )

ДОБРЕ ДОШЪЛ ако не си извършил необходимото обслужване ела при мен в младост да и хвърлим едно око

От Бургас съм

1. за огледалата виж някой бушон да не е заминал, ако не си вече.

дано да е бушонче :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от m@rtin » 26 Сеп 2006, 18:48

за огледалата беше бушончето :D (най безболезненият вариант).А на вратата ще и се сменя уплътнението
Но имам и някои други питанки...(да не пускам нова тема)

Препоръчаха ми свещи 1046G на General Motors и много ми ги похвалиха(продавача)17лв бройката,как мислите,такива ли да бъдат или на Bosh :?: :?:А за самата марка какво знаете??Качествени части ли имат?Защото предлагат доста неща с тяхната марка.Или някоя друга марка може би :?: Препоръчайте нещо

А и ГОРЕ ДОЛУ какъв е разхода на гориво за тдс-ките,градско,извън градско(не я юркам въобще)?Че още не съм я засякъл пък ми е лубопитно :D

Назад към E36