М44б19 загасна в двивежине, защо?...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Киров
- Пловдивски Джигит
-
- Кара: Е38 728 IA
М44б19 загасна в двивежине, защо?...
Колеги, здраеейте преди около 2 месеца насадихме на едно м40б16 мотор от м44б19, имахме проблем с вързването на ЕВС-а , но се оправи почна да си пали всичко ок, до днес когато на един светофар колата загасна и няма палене... дали това може да съ дължи пак на нещо свързано с ЕВС-а или да търсим проблема другаде, не се чува бензиновата помпа да върти. Колгато не беше правилно вързан ЕВС-а правеше така 500 пъти пали и като каже,че няма да пали не палеше с дни
но сега е оправен, а и в дживение никога не беше загасвала, ЗАЩОО?... 

- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
Re: М44б19 загасна в двивежине, защо?...
Бензинова помпа, при мен така се случи, в движение си загасна, въже>сервиз>помпа> 

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
- Jang1r
- младши ентусиаст
-
- Кара: го на ножки
- Мечтае да кара: на 50ст бензина.
Е провери като въртиш стига ли ток до помпата 

BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Ако ЕВС-а е свързан правилно и стартера върти, не е в него проблема.
Ако кабела до стартера сте го вързали директно, не през ЕВС-а, може и той да е.
Ако кабела до стартера сте го вързали директно, не през ЕВС-а, може и той да е.
- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Киров
- Пловдивски Джигит
-
- Кара: Е38 728 IA
Ток до помпата няма... давам я на късо и не иска да върти, няккъкви идеи?...
Може ли пак да е проблема в ЕВС-а или пък датчик колянов вал? 

- k-hristov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Compact M40B18 M-tech
Киров написа:Ток до помпата няма... давам я на късо и не иска да върти, няккъкви идеи?...Може ли пак да е проблема в ЕВС-а или пък датчик колянов вал?
Ако помпата е аут, бушонът ше изгори.Когато бушонът изгори няма да имаш ток до помпата.Когато нямаш ток до помпата, помпата не работи.Когато помпата не работи колата не пали.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
k-hristov написа:Ако помпата е аут, бушонът ше изгори.Когато бушонът изгори няма да имаш ток до помпата.Когато нямаш ток до помпата, помпата не работи.Когато помпата не работи колата не пали.
Всичко добре , но защо смяташ , че "ако помпата аут, бушонът ще изгори" ..... това е относително и по скоро невъзможно ..
Какво имаш предвид ?
- k-hristov
- младши ентусиаст
-
metodi80 написа:k-hristov написа:Ако помпата е аут, бушонът ше изгори.Когато бушонът изгори няма да имаш ток до помпата.Когато нямаш ток до помпата, помпата не работи.Когато помпата не работи колата не пали.
Всичко добре , но защо смяташ , че "ако помпата аут, бушонът ще изгори" ..... това е относително и по скоро невъзможно ..
Какво имаш предвид ?
На кое викаш невъзможно???Помпата да не може да тръгне и да гори бушона ли???И не е въпрос на това какво смятам аз или ти, а на това как работят нещата.Не е задължително помпата като не работи да изгори бушона, но се случва.Поне 2 пъти за последния месец.
- kichuka
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 AC Schnitzer, e46 328i
- Мечтае да кара: e31
- Детайли за колата: малко по-различна
И бушоните и релетата бяха проверени веднага след случката, но проблема не е в тях.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
k-hristov написа:metodi80 написа:k-hristov написа:Ако помпата е аут, бушонът ше изгори.Когато бушонът изгори няма да имаш ток до помпата.Когато нямаш ток до помпата, помпата не работи.Когато помпата не работи колата не пали.
Какво имаш предвид ?
На кое викаш невъзможно???Помпата да не може да тръгне и да гори бушона ли???И не е въпрос на това какво смятам аз или ти, а на това как работят нещата.Не е задължително помпата като не работи да изгори бушона, но се случва.Поне 2 пъти за последния месец.
Не ми обяснявай на мене кое как гори , че е възможно да имам малко повече опит и знания от тебе !
Пишеш пълни глупости , без значение дали смяташ или не смяташ ! Лошото е , че има хора , дето ще го вземат за чиста монета ....за това и обърнах внимание ....
Няма смисъл да се обяснявам .... извинявам се на колегата за офтопика!
- downshift
- Потребител
-
- Детайли за колата: стара
metodi80 написа:k-hristov написа:metodi80 написа:k-hristov написа:Ако помпата е аут, бушонът ше изгори.Когато бушонът изгори няма да имаш ток до помпата.Когато нямаш ток до помпата, помпата не работи.Когато помпата не работи колата не пали.
Какво имаш предвид ?
Не ми обяснявай на мене кое как гори , че е възможно да имам малко повече опит и знания от тебе !
Пишеш пълни глупости , без значение дали смяташ или не смяташ ! Лошото е , че има хора , дето ще го вземат за чиста монета ....за това и обърнах внимание ....
+1, между двете неща зависимостта е никаква.
- k-hristov
- младши ентусиаст
-
metodi80 написа:k-hristov написа:metodi80 написа:k-hristov написа:Ако помпата е аут, бушонът ше изгори.Когато бушонът изгори няма да имаш ток до помпата.Когато нямаш ток до помпата, помпата не работи.Когато помпата не работи колата не пали.
Какво имаш предвид ?
Господин авто гуру, ако ти наистина твърдиш, че бушон не може да изгори заради неправилно работеща помпа, значи и 200 години повече опит да имаш от мене, смисълът е никакъв.Успех.
- metodi80
- старши ентусиаст
-
k-hristov написа:Господин авто гуру, ако ти наистина твърдиш, че бушон не може да изгори заради неправилно работеща помпа, значи и 200 години повече опит да имаш от мене, смисълът е никакъв.Успех.
Никога , никъде не съм се писал/казвал - "авто-гуру" ! Но щом в твоите очи съм такъв , можеби има защо !
Аз твърдя ,физиката твърди, че не може помпата да е изгоряла и след това да изгори предпазителя , както ти си го написал в коментара си :
k-hristov написа:Ако помпата е аут, бушонът ше изгори.
Ако си наясно с материята , както явно твърдиш убедено , че си , то трябва да знаеш , че ако помпата е изгоряла , веригата е прекъсната , а в такава верига не тече точец , съответно няма как да изгори предпазителчето !
Сега вкарваш нов елемент - "неправилно рабтеща помпа " , само дето неправилно работеща помпа е все пак работеща , а не "аут" , за това още в първия си коментар , зададох въпрос ,какво имаш предвид ... демек какво е "аут" за тебе , щото за повечето от нас , означава - край , неработеща , изгоряла и т.н.
Коментара ти не е полезен на колегата , даже напротив , объркваш го ! Няма смисъл да му пълниме темата с плева .....
А за успеха , аз си го имам , благодаря на бога за него ! Нищо лично , жив и здрав !
- Tenata
- младши ентусиаст
-
При мен преси да изгори помпата, няколко пъти ми гореше бушона, но това в рамките на 3 месеца

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2