Въпрос относно ремонт

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Въпрос относно ремонт

Мнение от seimo » 11 Фев 2015, 19:30

Колеги решил съм да си сменям хидравличните повдигачи на колата и имам един два въпроса понеже мисля да си я правя сам. Моля без коментари от сорта закарай я в сервиз ,не ми е за парите просто ми е интересно имам инструменти и място и така. Ето въпросите:
1. Тъй като се свалят валовете при качването им обратно трябва ли там където лягат и отгоре на черупките дето ги стягат да се смаже с някакво специално масло или става и с двигателно.
2. Гарнитурата на капака да слагам ли силикон или не. Гарнитурата е гумена.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 91 325d
Мечтае да кара: Z8

Re: Въпрос относно ремонт

Мнение от laary » 11 Фев 2015, 20:04

seimo написа:Колеги решил съм да си сменям хидравличните повдигачи на колата и имам един два въпроса понеже мисля да си я правя сам. Моля без коментари от сорта закарай я в сервиз ,не ми е за парите просто ми е интересно имам инструменти и място и така. Ето въпросите:
1. Тъй като се свалят валовете при качването им обратно трябва ли там където лягат и отгоре на черупките дето ги стягат да се смаже с някакво специално масло или става и с двигателно.
2. Гарнитурата на капака да слагам ли силикон или не. Гарнитурата е гумена.

1 - Задължително се смазва с двигателно масло.
2 - За твое успокоение сложи(изпитан от мен Виктор Ренци - 13 лева тубичката) , на гарнитурата нежно от външната страна(като стягаш да го избутва от средата навън).

Правилно си се заел САМ със задачата,защото нашите сервизи.................и после доказвай какво точно са сменили. Късмет и търпение! :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 11 Фев 2015, 20:12

Мазни си с масълце,НО със силикон не мажи по гарнитурата.Вземи си гарнитура елринг ;)
Няма нищо по-сладко от това да си барника по колата човек,стига да разполага с време и условия за това.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 12 Фев 2015, 16:48

Това с масълцето си е май нашенска измишльотина за по-тънко минаване. Аз също ще сменям повдигачи напролет и взех това. Мажат се шийките на валовете и челата на повдигачите. Не, че при първото слагане и аз не минах с масло ама.. :mhihi:

Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 12 Фев 2015, 17:31

И аз гледам из тубата на клипове че мажат с такова червено масло и затова питах. Ако не е тайна на каква цена го купи и от къде? Иначе за гарнитурата на капака чета много различни мнения едни казват да се слага силикон други не :dunno:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 12 Фев 2015, 17:48

http://www.camskill.co.uk/m1b0s1733p696 ... be_-_114g_

От тук го взимах есента. Доста са намалили цената, беше 14 паунда.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 12 Фев 2015, 22:14

Монтажна смазка се слага при първо сглобяване на суха маслена система и добре измити сухи части. Не че не може и после, но няма смисъл на работила част дето я свалящ цялата улята в масло и я слагаш после обратно пак улята в същото това масло нищо не и пречи.
Иначе аз при първоначално сглобяване ползвам на Лики Моли има го в представителството им и беше към 15лв стига за основни ремонти на два шест цилиндрови, че и остава.
Има и още един вариант ако ти се занимава -моторно масло 15В40 от тежки дизелови двигатели- направо е като мед, нищо общо с автомобилното 15в40 и е идеално за монтажна смазка.
Отностно гарнитурата ако е за смяна я сменяй с нова, на новата не слагай нищо. Ако толкова държиш да сложиш силикон може малко на ръбчетата на полумесеците отзад на главата.
Изображение
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 12 Фев 2015, 23:37

Гледам, че навсякъде пишат, че е задължително за лагери, валове, повдигачи ама не знам.. те и за нови валове пишат задължително с нови повдигачи. :dunno:

Като стана дума повдигачите на "ИНА" читави ли са или по-добре оригинални?
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: e36 320i coupe 95'

Мнение от MecoTo » 13 Фев 2015, 0:16

Оригиналните не са ли ИНА?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 13 Фев 2015, 0:22

Така разправят, но на поршетата са същия размер и те там имат някакви ядове с повдигачите. Порше са спрели да ги предлагат и казват, че тези на ИНА не изкарвали толкова, колкото предлаганите преди от Порше. Други варианти са Феби или Шрик, но нищо чудно и те да са ребрандирани ИНА :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 13 Фев 2015, 3:25

(bubsa) написа:Мазни си с масълце,НО със силикон не мажи по гарнитурата...

:yes: `Тва ти е отговора.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 13 Фев 2015, 17:33

Гарнитура взех вече на PAYEN. Новите повдигачи пък са AE. Дано не съм сгрешил много. Први ми впечатление обаче че старата гарнитура беше мацната с нещо бяло само по ъглите.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 13 Фев 2015, 18:26

То може би капака на клапаните се криви с времето и с каквато и гарнитура да сложиш все може да пуска. Аз два пъти съм сменял и все оригинална слагам и все теква по някое време :dunno: При следващото сваляне се чудя дали да не го занеса тоя капак да го челосат.

По чуждите форуми масово битува мнението, че Рейнц не става и ползват основно Елринг.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 13 Фев 2015, 19:01

bum_bum написа:То може би капака на клапаните се криви с времето и с каквато и гарнитура да сложиш все може да пуска. Аз два пъти съм сменял и все оригинална слагам и все теква по някое време :dunno: При следващото сваляне се чудя дали да не го занеса тоя капак да го челосат.

По чуждите форуми масово битува мнението, че Рейнц не става и ползват основно Елринг.

Това е самата реалност за гарнитурите ;)
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 13 Фев 2015, 19:51

bum_bum написа:То може би капака на клапаните се криви с времето и с каквато и гарнитура да сложиш все може да пуска. Аз два пъти съм сменял и все оригинална слагам и все теква по някое време :dunno: При следващото сваляне се чудя дали да не го занеса тоя капак да го челосат.

Смени ли гумичките на шпилките дето дръжат капака?
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

Следваща

Назад към E36