Светване на "Angel eyes" при отключване на колата
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- kriskoo_95
- Потребител
-
- Кара: BMW E36 318i DiamantSchwarz
- Мечтае да кара: BMW E39 M5 ///
- Детайли за колата: Ако съзреш на огледалото за задно виждане четири фара и два бъбрека отбий в дясно и се наслади на гледката!
Светване на "Angel eyes" при отключване на колата
Здравейте колеги! Искам да си сложа ангелски очи (това не е проблем), Интересуваме дали ще мога да ги завържа на алармата (която сам инсталирах - PAOLO G2264 -> http://nspauto.com/%D0%B0%D0%B2%D1%82%D ... etail.html ), при отключване да светят докато отворя врата или за някакво време да речем 10тина секунди, както плафона но не всеки път щом отворя вратата само когато я отключвам да светкат за 10тина секунди и когато загася двигателя да речем светят, заключвам колата и гаснат. Дали е възможно? Алармата е от онези Китайските които при отворена врата светят аварийните не знам дали е от значение. 
П.С Из форума има подобна тема, но не за Е36 и нищо не откривам по гугъл за Е36!

П.С Из форума има подобна тема, но не за Е36 и нищо не откривам по гугъл за Е36!
Един шофьор от Ада.Една красавица от Рая и едно невероятно BMW оформят симфония от свирещи гуми!
BMW не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
BMW не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
Re: Светване на "Angel eyes" при отключване на колата
Аз си ги бях вързал с плафона и габарита и мисля, че така е най-добре. Отключваш колата и светва, палиш пускаш си фарове те пак светят. Излизаш от колата светят си заключваш и след няколко секунди гаснат. Най-добрия вариант и най-лесния.
- raptorxbg
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW E36 318tds Touring
- Мечтае да кара: BMW E26
- Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци
Според мен имаш два варианта:
1. Купуваш си това и следваш упътването http://proparts.bg/product/443/modul-sl ... ashti.html
2. От алармата към комфорт модула вървят два проводника, по единия алармата подава еднократен + при отключване, а по другия еднократен + при заключване. Намираш някакво реле, което да може да пуска електричество за 15-30 секунди след като му е подаден еднократен + и го връзваш към двата проводника (като поставяш диоди, за да не стане гаф). В Елимекс преди време имаше някакви таймери от 1 до 60 секунди и струваха по около 5лв.
1. Купуваш си това и следваш упътването http://proparts.bg/product/443/modul-sl ... ashti.html
2. От алармата към комфорт модула вървят два проводника, по единия алармата подава еднократен + при отключване, а по другия еднократен + при заключване. Намираш някакво реле, което да може да пуска електричество за 15-30 секунди след като му е подаден еднократен + и го връзваш към двата проводника (като поставяш диоди, за да не стане гаф). В Елимекс преди време имаше някакви таймери от 1 до 60 секунди и струваха по около 5лв.
- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
raptorxbg написа:Според мен имаш два варианта:
Аз съм с този модуи съм много доволен,а и инсталацията не е кой знае какво.

- kriskoo_95
- Потребител
-
- Детайли за колата: Ако съзреш на огледалото за задно виждане четири фара и два бъбрека отбий в дясно и се наслади на гледката!
raptorxbg написа:Според мен имаш два варианта:
Имаш предвид модула на алармата ли колега? Нямам комфорт модул сигурно имаш предвид "сигнал еднократно заключване и отключване" те сигурно подават еднократен плюс.
Един шофьор от Ада.Една красавица от Рая и едно невероятно BMW оформят симфония от свирещи гуми!
- raptorxbg
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW E36 318tds Touring
- Мечтае да кара: BMW E26
- Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци
Да, за модула на алармата говоря. Не помня точното наименование в упътването на двата проводника, но става дума точно за "сигнал еднократно заключване и отключване". Та взимаш си това от лина който ти дадох (аз си харча парите за други глупости и все не ми се дават 30лв. за него
) и го свързваш към алармата и ейджълите или фаровете за мъгла или където другаде ти е кеф 

- kriskoo_95
- Потребител
-
raptorxbg написа:Да, за модула на алармата говоря. Не помня точното наименование в упътването на двата проводника, но става дума точно за "сигнал еднократно заключване и отключване". Та взимаш си това от лина който ти дадох (аз си харча парите за други глупости и все не ми се дават 30лв. за него) и го свързваш към алармата и ейджълите или фаровете за мъгла или където другаде ти е кеф
Добре, значи там му се подава сигнал че отключвам/заключвам колата и съответно някви кабели от модула прекарвам до габаритите и с диоди които да не връщат напрежението, нали? И за колко време ще свети или аз трябва още релета да купувам?
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Прекарах си окабеляване от комфорт за светлина в краката, която се командва от плафона. Като отключа колата плафона светва докато дам контакт свети колата. Като изгася пак се пали.
Не може ли просто след ключа да видя кой кабел отива на габаритите и да подам + от плафона. Отключвам палят се с плафоните. Заключвам гасят се. Само ме притеснява дали няма да се товарят инверторите от това, че светлината гасне плавно?
Не може ли просто след ключа да видя кой кабел отива на габаритите и да подам + от плафона. Отключвам палят се с плафоните. Заключвам гасят се. Само ме притеснява дали няма да се товарят инверторите от това, че светлината гасне плавно?
- ///M Rider
- младши ентусиаст
-
- Кара: вече мечтата си !
- Мечтае да кара: Dodge Charger R/T 1969
- Детайли за колата: R/T HEMI + ///M3+ ///Alpina
k.milanov написа:Прекарах си окабеляване от комфорт за светлина в краката, която се командва от плафона. Като отключа колата плафона светва докато дам контакт свети колата. Като изгася пак се пали.
Аз имам същия въпрос ,дали ще се товарят повече инверторите ,ако остане в това положение ?!

Ако съзреш на огледалото за задно виждане четири фара и два бъбрека одбий в дясно и се наслади на хулигана!
"Drat! And Double Drat!"

- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
///M Rider написа:k.milanov написа:Прекарах си окабеляване от комфорт за светлина в краката, която се командва от плафона. Като отключа колата плафона светва докато дам контакт свети колата. Като изгася пак се пали.
Аз имам същия въпрос ,дали ще се товарят повече инверторите ,ако остане в това положение ?!
Ще се натовари комфорта, но има и друг проблем. Плафоните в купето гаснат плавно, защото комфорта намаля напрежението до 0V. Енджълите пък са два вида - диодни и CCFL. Качествените диодни се управляват с шим контролер, а CCFL - с инвертори. Плавното понижаване на напрежението няма да им се отрази добре. На практика енджълите ще гаснат при падане на управляващото напрежение под определен праг, но няма да е плавно и ще е доста бързо. Светването при отключване е най-лесната работа, а и при отключване плафоните в купето светят доста преди да угаснат. При това може да се използва сигнала от плафоните в купето като упраляващ, но самото захранване на енджълите трябва да мине през реле. При заключване ще се наложи да се добави един чип (таймер) в схемата.
Целият модул може да се разработи и изпълни на универсална платка и няма да надхвърля 15 лв.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
- nowayout
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: м42, 530d e60 '06
- Мечтае да кара: s85b50
- Детайли за колата: e60 530d M57D30T2
Biogame написа:raptorxbg написа:Според мен имаш два варианта:
Аз съм с този модуи съм много доволен,а и инсталацията не е кой знае какво.
+1 за модула от proparts, работи идеално
Bayerische Motoren Werke ..
- Nik4oZ
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 Coupe Hellrot
Ако сте с Лед ангелски очи те са си в комплекта с реле. И се пускат чрез сигнал взет от габарита. В случая се копува едно реле за време и се взима сигнал от централното или от сирената на алармата и се подава сигнала към релето на ангелските очи. Задължително се слагат диоди. Аз си го направих преди няколко дена но не ми остава време да пусна тема. Цялата работа излиза 10тина лева.
Lurking in the shadows
- kriskoo_95
- Потребител
-
Колеги, когато си инсталирах алармата (модела който посочих) не можах да открия комфорт модул възможно ли е да нямам все пак колата е 1993г. ?
та днес ще ходя към Пловдив от къде мога да взема такова реле за време и диодите който не връщат напрежението? И още нещо мога ли да завържа само габаритите сега а когато сложа "Еинджъла" да си е готово? И да обобщим: Значи инсталирам реле таймер за 15 секунди да речем давам му сигнал отключване/заключване от модула на алармата като управляващ, и вече "времевия плюс" ако мога така да го нарека, плюса по които тече ток 15 секунди къде да го завържа само ако може да кажете аз мисля че на плюса на габаритите а диодите се връзват така, че да не връща напрежението навътре в смисъл само към крушките да ходи 15секундния плюс нали?

- Nik4oZ
- кандидат ентусиаст
-
Ангелските очи трябва да се пускат през реле. Ако си купиш лед, те са си с реле в комплекта. Ако са ССФЛ трябва да си купиш обикновенно реле ( при мен е този модел "CMA31-C 5pin DC12V 30A 14VDC") и да си вържеш ангелските очи през него. Пускаш си сигнал от габарита на това реле. След това си слагаш релето за време, захранваш го с постоянен плус и взимаш сигнал примерно от сирената на алармата. А от релето за време пускаш сигнал към другото реле ( релето на ангелските очи) .
Надявам се да ме разбра. Че аз не съм много добър в обясненията
Надявам се да ме разбра. Че аз не съм много добър в обясненията

Lurking in the shadows
- Nik4oZ
- кандидат ентусиаст
-
Забравих за диодите. Тях ги връзваш на сигналните кабели, да не да ти свири сирената като пуснеш от копчето ангелските очи. 

Lurking in the shadows
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2